Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Γάζα: Στους 425 οι νεκροί στην πλειοψηφία τους άμαχοι - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα από τον Ισραηλινό στρατό

Γάζα: Στους 425 οι νεκροί στην πλειοψηφία τους άμαχοι - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα από τον Ισραηλινό στρατόΔεν έχει τέλος η αιματοχυσία στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για 13η ημέρα, με τον ισραηλινό στρατό να εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις.
Συνολικά 425 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα αφότου ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στις 8 Ιουλίου, άμαχοι στην πλειονότητά τους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας, Γιούσεφ Άμπου Ρις.


Ο γιατρός Άμπου Ρις διευκρίνισε πως 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Περισσότεροι από 210 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σατζάγια από τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας. Προειδοποίησε για μία «ανθρωπιστική καταστροφή» αν οι τραυματίες και οι νεκροί που βρίσκονται ακόμη επί τόπου δεν απομακρυνθούν σύντομα.