Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΚΙΟΣΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ... ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 60 ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ... ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕ 1000 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ!!!

Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο κατά το περιοδικό Forbes ή η «Mutti» -που στα ελληνικά σημαίνει «μανούλα»- όπως τη φωνάζουν στην πατρίδα της οι Γερμανοί συμπατριώτες της, η Άνγεκλα Μέρκελ έχει γενέθλια και κλείνει τα 60 της χρόνια.
Οι πρώτες ώρες των γενεθλίων της καγκελαρίου της Γερμανίας την βρήκαν τα ξημερώματα σε μια συνηθισμένη αίθουσα στις Βρυξέλλες, έχοντας γύρω της τους ομολόγους της της ΕΕ έπειτα από μια απαιτητική διαπραγμάτευση για τα κορυφαία αξιώματα της Ένωσης. Διαπραγμάτευση που τελικά δεν κατέληξε πουθενά και μετατέθηκε για τις 30 Αυγούστου.

Μετά όμως η κατάσταση ελάφρυνε, έγινε περισσότερο γιορταστική: προσφέρθηκαν αφρώδης οίνος, λουλούδια από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και μια μπλούζα της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας που κέρδισε το Μουντιάλ, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι άλλοι ηγέτες.
«Έτσι θα έχει και τις δύο ομάδες», είπε χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Η Ευρώπη θεωρεί πως (η Μέρκελ) κέρδισε».
Πριν από τη σύνοδο κορυφής, η καγκελάριος, λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε ήδη δεχθεί μια ποδοσφαιρική μπάλα στη διάρκεια συνεδρίασης του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη νίκη της χώρας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Ένας δημοσιογράφος της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF χαιρέτισε αργότερα την Μέρκελ τραγουδώντας της χαρούμενα γενέθλια στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η καγκελάριος μετά τη σύνοδο κορυφής. Ωστόσο λίγοι άλλοι δημοσιογράφοι πήραν μέρος στο τραγούδι.
«Θα έπρεπε να είχα τραγουδήσει κι εγώ, θα ήταν καλύτερα» αστειεύτηκε η Μέρκελ.
«Καληνύχτα. Σας ευχαριστώ για τη σερενάτα», είπε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα, 02:30 ώρα Ελλάδας).

Σεμνή τελετή στο Βερολίνο

Ένα πάρτυ γενεθλίων με περίπου 1.000 προσκεκλημένους θα ακολουθήσει απόψε στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματός της.
Έπειτα από μια ομιλία με θέμα «τους χρονικούς ορίζοντες της ιστορίας» που θα εκφωνήσει ο ιστορικός Γιούργκεν Οστερχάμελ, οι περίπου 1.000 καλεσμένοι θα παρακαθίσουν σε ένα γεύμα στο οποίο θα προσφερθούν μπίρα, κρασί αλλά και εδέσματα της Βόρειας Γερμανίας περιλαμβανομένου του ψαριού. Τίποτα το φανταχτερό, σχολίασε ένας Γερμανός αξιωματούχος.
Η Μέρκελ, η οποία έχει σπουδάσει φυσικός, έγινε πριν από εννέα χρόνια η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας. Κόρη πάστορα, μεγάλωσε στην άλλοτε ελεγχόμενη από τη Μόσχα Ανατολική Γερμανία.



iefimerida.gr