Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγορεύθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα: Αναρχικοί και Κράτος κατά Εθνικιστών

Απαγορεύθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα: Αναρχικοί και Κράτος κατά Εθνικιστών


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 20.30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
Με μια άθλια ανακοίνωση που επί της ουσίας εξισώνει τον θύτη με το θύμα, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας κατόπιν ρητών εντολών του πολιτικού του προϊσταμένου, αποφάσισε την απαγόρευση της πολιτικής συγκέντρωσης την οποία είχε προαναγγείλει η Τοπική Οργάνωση Πατρών, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 20.30 στην Πλατεία Όλγας. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση εις βάρος του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας υποστηρίζει πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για «λόγους δημόσιας ασφαλείας», εξαιτίας των απειλών αναρχικών ομάδων και αριστεριστών και προκειμένου να «διαφυλαχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλεως των Πατρών»

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη προβοκατόρικη ενέργεια του Καθεστώτος των διεφθαρμένων εις βάρος της νόμιμης πολιτικής δραστηριότητας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, η οποία έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες παράνομες αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα του αρμόδιου υπουργού, Ν. Δένδια, την απαγόρευση της διανομής τροφίμων στις πλατείες Συντάγματος και Αττικής (Μάιος και Ιούλιος) και την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Κινήματος στην πόλη της Καλαμάτας στις αρχές Αυγούστου. Πρόκειται βεβαίως για αποφάσεις ενδεικτικές μιας γελοίας κυβέρνησης: αριστεριστές και αναρχικοί παρακρατικοί απειλούν ευθέως νόμιμη πολιτική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής και αντί η αστυνομία να μαζέψει τα σκυλιά του Καθεστώτος, απαγορεύει με το έτσι θέλω τις δράσεις ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος!
Αξίζει να επισημάνουμε την απόλυτη ανοχή της αστυνομίας στην ασυδοσία των αριστεροαναρχικών πραιτόρων, ανοχή η οποία έχει εκδηλωθεί σε δολοφονικές επιθέσεις κατά στελεχών και μελών του Κινήματος στην Πάτρα, κατά τις οποίες οι αστυνομικές αρχές δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για την σύλληψη των ενόχων. Πλέον, ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να γνωρίζει πως η μνημονιακή κυβέρνηση, όχι μόνο επιτρέπει σε αριστεριστές και αναρχικούς να δρουν σε καθεστώς ανοχής και ενθάρρυνσης από τους αρμοδίους του ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά τους ανάγει και σε ρυθμιστές της «οικονομικοκοινωνικής ζωής» των πόλεων της χώρας. Αν η αστυνομία αδυνατεί να διαφυλάξει τα συνταγματικά μας δικαιώματα και την νόμιμη πολιτική δραστηριότητα ενός Κινήματος που κατά τις τελευταίες εκλογές έλαβε την εμπιστοσύνη 500.000 Ελλήνων, τότε και αυτό το έργο θα το αναλάβει η Χρυσή Αυγή! Ο Λαϊκός Εθνικισμός δεν απαγορεύεται!
Σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το αντεθνικό κράτος του μνημονίου απαγορεύει νόμιμη πολιτική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Μετά την διανομή τροφίμων στην Αθήνα και τις εκδηλώσεις για την 4η Αυγούστου στην Καλαμάτα, ήρθε η σειρά της Πάτρας. Δικαιολογία μονίμως η ίδια: υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων από ακροαριστερές ομάδες. Αν οι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ δεν μπορούν να ελέγξουν και να συλλάβουν μία χούφτα ταραξίες, τότε να παραιτηθούν. Είναι παράνομη και αντισυνταγματική η οποιαδήποτε απαγόρευση νόμιμης πολιτικής δραστηριότητας ενός εκλεγμένου κόμματος προς χάριν του ακροαριστερού περιθωρίου."
Ακολουθεί το έγγραφο και το κείμενο της απαγόρευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 11 παράγραφος 2 του Συντάγματος, κατά τις οποίες οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευθούν με συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομικής Αρχής, γενικά, αν εξαιτίας αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή αν απειλείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.
Τις διατάξεις των άρθρων 129 έως και 132 του Π.Δ. 141/1991.
Την υπ’ αριθ. 4/1999 Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Το υπ’ αριθμ. 24 από 31-08-2013 έγγραφο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής, στο οποίο εξαγγέλλεται η πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης, επί της ενταύθα Πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Όλγας), την 03-09-2013 και ώρα 20.30’.
Την εξαγγελία πρόθεσης κατάληψης της ενταύθα Πλατείας από άτομα ιδεολογικά αντίθετου πολιτικού χώρου κατά την ίδια ημέρα.
Το γεγονός ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προβεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, στις οποίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση πραγματοποίησης συγκέντρωσης των μελών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) θα προβούν σε βίαιες ενέργειες σε βάρος των συγκεντρωμένων, με σκοπό τη ματαίωση της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια και κατά συνέπεια να κινδυνεύσουν αφενός ανθρώπινες ζωές και αφετέρου περιουσίες πολιτών (σπάσιμο καταστημάτων, πρόκληση πυρκαγιών σε δημόσιους χώρους κ.λπ.).
Τις πληροφορίες των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο θα εκφράσουν με βίαιο τρόπο την αντίδρασή τους στην παραπάνω εκδήλωση, προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια σε βάρος των συμμετεχόντων στην συγκέντρωση.
αποφασίζουμε
Δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00’ ώρα της Τρίτης 03 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 23.00’ ώρα της ιδίας, την αναγγελθείσα συγκέντρωση του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής» στην ενταύθα Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) την 03-09-2013, καθώς και των πέριξ αυτής οδών Μαιζώνος, Κολοκοτρώνη, Αράτου, Ρήγα Φεραίου, Κορίνθου και Αγίου Ανδρέου, διότι απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλεως των Πατρών. Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.

Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2013
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ