Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ποια δίκαιη δίκη; Καταλύθηκε η ευνομία και το κράτος δικαίου! Φωτογραφίες - Βίντεο

Έγγραφη διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης για το καθεστώς τρομοκρατίας
Η ρητορική και αρθρογραφία μίσους από βουλευτές κομμάτων του υποτίθεται «δημοκρατικού» τόξου, από στρατευμένους αριστεριστές δημοσιογράφους και από στελέχη ακροαριστερών οργανώσεων που ανήγαγαν εαυτούς σε «ανώτατους Κριτές, εισαγγελείς και δικαστές», διαμορφώνουν το εκρηκτικό μίγμα της κατ' ευφημισμόν «δίκαιης» δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία σήμερα κατέστη μια πραγματική δίκη-παρωδία, με κατηγορούμενους της τρομοκρατικής οργάνωσης «συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς» και αριστεριστές που βρίσκονταν στην αίθουσα να επιτίθενται στους συνηγόρους υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και σε δημοσιογράφους!



Η Πρόεδρος του δικαστηρίου παραδέχτηκε πως «πράγματι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή», καταλογίζοντας ευθύνες στην αστυνομία. Εντούτοις, ζήτησε να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απαίτησαν το αυτονόητο: τις ομαλές συνθήκες για διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης!
Με κοινή τους έγγραφη δήλωση, την οποία υπέγραψαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης και κατέθεσαν στην έδρα του δικαστηρίου κατήγγειλαν το σοβαρό επεισόδιο που προκλήθηκε σήμερα στην αίθουσα. Ομάδα ατόμων εισέβαλαν στην αίθουσα και επιτέθηκαν στους συνηγόρους υπεράσπισης, εκτοξεύοντας αντικείμενα, απειλές και ύβρεις. Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι κατόπιν των ανωτέρω και των συνθηκών τρομοκρατίας που έχουν δημιουργηθεί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην σημερινή δικάσιμο και ζήτησαν την διακοπή της διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας μέσα στο οποίο διεξάγεται η δίκη είναι το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων που εισέβαλαν στην αίθουσα ήσαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς»!
Αξίζει να επισημάνουμε ότι με την εισβολή των ακροαριστερών τρομοκρατών στην αίθουσα, άτομα που βρίσκονταν στο ακροατήριο άρχισαν να υβρίζουν και να απειλούν αδιακρίτως τόσο τους κατηγορούμενους όσο και τους συνηγόρους τους, ενώ κάποιοι εξ αυτών κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους! Προς τους αστυνομικούς μάλιστα που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη εντός της αίθουσας φώναζαν: «τώρα τους φυλάτε»; Παρά ταύτα, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία απολύτως σύλληψη, γεγονός το οποίο πιστοποιεί αν όχι την ενθάρρυνση τουλάχιστον την ακατανόητη ανοχή των κρατικών αρχών.

 Οφείλουμε τέλος, να επισημάνουμε το εξής: εκτός της αίθουσας, η αστυνομία επέτρεψε ακόμη και σήμερα συγκέντρωση αριστεριστών, την οποία οργάνωσε η ακροαριστερή οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ. Εντός της αίθουσας, παρευρίσκετο βουλευτής του ΚΚΕ η οποία -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν ανέφερε το παραμικρό για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης αλλά αντιθέτως, πυροδοτούσε διαρκώς το κλίμα, κατηγορώντας τη Χρυσή Αυγή για την διακοπή της δίκης!
Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του «δημοκρατικού» τόξου, δεν καταδίκασαν το σοβαρότατο περιστατικό, καταδεικνύοντας ποιοι είναι εκείνοι που καλλιεργούν την τρομοκρατία σε μια υποτίθεται «δίκαιη δίκη» στην οποία δεν δύναται να διασφαλιστεί καν η σωματική ακεραιότητα των συντελεστών της.