Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κατάθεση στεφάνου στο μνημόσυνο του συνταγματάρχη Δ. Ψαρρού και του 5/42

Χτες, Κυριακή 16-5-2010 στο Κλήμα Δωρίδος, λίγο έξω από τη Ναύπακτο, ετελέσθη θρησκευτικό αλλά και πολιτικό μνημόσυνο στους ηρωικούς νεκρούς του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων. Σύνταγμα, τη διοίκηση του οποίου είχε ο Συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, Δημήτριος Ψαρρός. Σφαγιάστηκαν μέχρις ενός από τους ληστοσυμμορίτες του ΕΛΑΣ υπό τη διοίκηση του πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη «καπετάν Γιώτη».
Παρόντες στην τελετή ήμασταν και κλιμάκιο του Πυρήνα Αιτ/νιας, καταθέτοντας στέφανο Τιμής υπό θερμότατων χειροκροτημάτων από τους παρισταμένους επιζώντες βετεράνους του 5/42 και τους συγγενείς των σφαγιασθέντων. Η κορυφαία και συγκινητικότερη στιγμή για τους συναγωνιστές ήταν, όταν ο Σημαιοφόρος του Συντάγματος, παρέδωσε τη Σημαία σε συναγωνιστή για να την κρατήσει σε όλη την τελετή, λέγοντας του:

"...κράτα την εσύ παιδί μου, στα χέρια σας είναι πια η υπεράσπιση της Πατρίδος!"

Μέγιστη Τιμή, που αντανακλά σε όλους τους Χρυσαυγίτες!
Με την λήξη της σεμνής τελετής, τα μέλη του Πυρήνα, μοίρασαν την εφημερίδα του Κινήματος στους παρισταμένους και αντάλλαξαν απόψεις μαζί τους για το τότε και το σήμερα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία, για πρώτη φορά, του Τιμητικού αγήματος του Στρατού. Η δικαιολογία που ψέλλισε ένας (1) Αξιωματικός που ήταν παρόν, ήταν ότι γίνεται για «λόγους οικονομίας»... O TEMPORA, O MORES

Πυρήνας Αιτωλοακαρνανίας





Για άλλη μια φορά Χρυσή Αυγή, μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της, αναγκάζει το καθεστώς να την αντιμετωπίζει ως ισότιμο πολιτικό κόμμα και παγιωνόμαστε στη συνείδηση του λαού, ως οι μόνοι εκφραστές των εθνικών ιδεωδών.