Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής στην κατεχόμενη Ήπειρο

(αναμνηστική φωτογραφία πάνω στο κάστρο του Αργυροκάστρου, χαιρετώντας τα σκλαβωμένα εδάφη)

Στις 31 Μαΐου, ομάδα εθνικιστών η οποία είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ακολούθησε ένα, μάλλον «ανορθόδοξο», αλλά πολύ συμβολικό δρόμο επιστροφής προς τα νότια.

Επισκεφτήκαμε τα Ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, τα τόσο προδομένα από το νεοελλαδικό κράτος και ταλαιπωρημένα από το Αλβανικό κράτος και παρακράτος.
Μιλώντας με κατοίκους, συνειδητοποιήσαμε το μεγάλο πρόβλημα που έχουν και το πόσο πολλοί εξ αυτών έχουν απαξιώσει την πολιτική ζωή της χώρας μας, από την οποία δε βλέπουν ελπίδα. Παρατηρήσαμε επίσης το ότι σιγά σιγά οι νέοι εγκαταλείπουν τα χωριά τους, με αποτέλεσμα σταδιακά να γεμίζουν με Αλβανούς, όπως έχει γίνει για παράδειγμα στο Αργυρόκαστρο.

Επίσης ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε κάτι το ενδεικτικό της όλης κατάστασης. Οι πινακίδες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ΚΑΙ στα Ελληνικά, έχουν υποστεί βανδαλισμούς από Αλβανούς παρακρατικούς. Φανταστείτε τι τρομοκρατία αναγκάζονται να βιώνουν οι συγκεκριμένοι μας συμπατριώτες και το μόνο κατ’ όνομα «Ελληνικό» κράτος, δεν κάνει απολύτως τίποτα!


Η ανάγκη για άμεση απελευθέρωση – αυτονομία της (Βορείου) Ηπείρου είναι επιτακτική, εάν δε θέλουμε να χάσουμε οριστικά, ακόμα ένα κομμάτι της πατρίδος μας.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ