Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μια επιβεβλημένη απάντηση στις παρανομίες του “αντιφασίστα” δημάρχου Πάτρας

Μια επιβεβλημένη απάντηση στις παρανομίες του “αντιφασίστα” δημάρχου Πάτρας




Με προφανή τρόπο παραχάραξης της πραγματικότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών»  (γνωστή και ως εφημερίδα των εθνομηδενιστών, των τρομοκρατών και των κατηγορούμενων για παιδεραστία) προσπαθεί να παρουσιάσει όπως την συμφέρει την περίπτωση του δημάρχου Πατρών, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον δήμο ως τσιφλίκι του αρνείται να παραχωρήσει τις κατοχυρωμένες από τον νόμο διευκολύνσεις στο Τρίτο Πολιτικό Κόμμα της Χώρας, το οποίο στο εκφράζει εκλογικά και κοινωνικά πολύ μεγαλύτερο  αριθμό Ελλήνων από το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) στο οποίο πρόσκειται ο Πελετίδης.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά: “Αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος βρίσκεται ο Κώστας Πελετίδης για την άρνησή του τόσο να παραχωρήσει χώρο για προεκλογικές συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής όσο και να δώσει στοιχεία –ύστερα από ερώτηση του Χρυσαυγίτη βουλευτή Μ. Αρβανίτη- για το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Πατρέων. Με δικαστικές διώξεις απειλείται ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, για την πάγια θέση του περί μη παραχώρησης χώρων για τις συγκεντρώσεις της νεοναζιστικής Χ.Α. και τη μη διάθεση προς αυτήν στοιχείων από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων. Υλοποιώντας, έτσι, ένα σταθερό αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος, βρίσκεται τελικά υπόλογος. «Ο αγώνας μας είναι για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και ενάντια στον φασισμό. Δεν τρομοκρατούμαστε», δήλωσε ο ίδιος στην «Εφ.Συν.».
Ο δήμαρχος, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΚΚΕ, αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τόσο για την άρνησή του να παραχωρήσει χώρο για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Χ.Α. όσο και για τη μη παραχώρηση στοιχείων ύστερα από ερώτηση βουλευτή της (του Μ. Αρβανίτη, που κατέθεσε μήνυση κατά του Κ. Πελετίδη) για το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων. Έχει κληθεί σε δίκη από την αντεισαγγελέα πρωτοδικών Πατρών για τις 13 Φεβρουαρίου 2017.
Στις 26 Αυγούστου ο δήμαρχος Πάτρας έλαβε έγγραφο από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει έκθεση του Σώματος «με αντικείμενο τον έλεγχο νομιμότητας μη χορήγησης στοιχείων από Υπηρεσίες του Δήμου σε υποψήφιο βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή». Επίσης, επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε δύο μήνες να αναφέρουν στον υπουργό και σε άλλους παράγοντες «τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς συμμόρφωση με την έκθεση».
Μάλιστα, σε έγγραφο της γ.γ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης αρ. πρωτ. 76853/8102 από τις 22 Ιουλίου 2015 αναφέρεται ότι «Δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας η έκδοση δικαστικής αποφάσεως, με την οποία χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση ο κομματικός σχηματισμός Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, επομένως δεν συνάγεται η ισχύς κάποιου νόμιμου λόγου, βάσει του οποίου δικαιολογείται η άρνηση αναγνώρισης στο εν λόγω κόμμα της άσκησης δικαιωμάτων και ευχερειών που αναγνωρίζονται και στα λοιπά κόμματα».
«Το ελάχιστο που μας επιτρέπει και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη δράση τους (σ.σ. της Χ.Α.)», γράφει ανάμεσα σε άλλα ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Πάτρας προς τον πατρινό λαό.
Επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Πελετίδη, που μας μίλησε για τη δίωξη και την περαιτέρω στάση του: «Το γεγονός ότι βρίσκονται στην πολιτική ζωή του τόπου (σ.σ. η Χ.Α.) δεν προϋποθέτει  και την ανοχή μας προς αυτό το μόρφωμα. Τι να θυμηθούμε: τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, τα μπλόκα; Αυτά είναι τα πιστεύω τους, αυτά θέλουν να ξανακάνουν. Μην κοιτάτε το προσωπείο που έχουν λόγω δίκης. Δεν υπερασπίζονται τον λαό, είναι η άλλη επιλογή του κεφαλαίου. Η Χ.Α. τα βάζει με τον φτωχό, τον βιοπαλαιστή, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα». Ακόμη, συμπληρώνει: «Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα. Ο αγώνας μας είναι σε όλα τα μέτωπα και ενάντια στον φασισμό. Δεν τρομοκρατούμαστε. Έχουμε καθήκον απέναντι στον λαό, στην Ιστορία, στους αγώνες και στις θυσίες του. Ο καθένας κρίνεται από τη στάση και τη δράση του».”
Πάνω σ’ αυτά έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
Α) Το λεγόμενο «αντιφασιστικό κίνημα», το οποίο επικαλείται τόσο ο δήμαρχος όσο και η εν λόγω φυλλάδα, δεν είναι κάποιο θεσμικό όργανο λήψης αποφάσεων, αλλά μια περιθωριακή και παρακμιακή δράκα αριστεριστών με τις γνωστές αρρωστημένες αντιλήψεις τους και την απέχθειά τους προς κάθε τι το πατριωτικό.
Β) Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χαρακτηρίζεται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ως ένα κόμμα το οποίο ΔΕΝ είναι εγκληματική οργάνωση. Αν το πάμε, λοιπόν, στο επίπεδο των «ευσεβών πόθων», άλλο είναι το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας…
Γ) Με βάση τα λεγόμενα του Πελετίδη, από την δική μας μεριά, έχουμε να (του) πούμε τα εξής: Το γεγονός ότι το ΚΚΕ βρίσκεται, ακόμη και διασωληνωμένο λόγω γήρατος, στην πολιτική ζωή του Τόπου δεν προϋποθέτει και την ανοχή μας στο ανθελληνικό και σταλινικό αυτό μόρφωμα. Τι να θυμηθούμε; Τα Δεκεμβριανά; Τον Μελιγαλά; Το Λιτόχωρο; Αυτά είναι τα πιστεύω του και αυτά θέλει να ξανακάνει. Μην κοιτάτε που έχει γίνει «κώ... και βρακί» με το υπόλοιπο αστικό πολιτικό σύστημα. Δεν υπερασπίζεται τον Λαό, αλλά ως γνήσιο καπιταλιστικό κόμμα είναι εφεδρεία του συστήματος που το γέννησε.
Το ΚΚΕ τα βάζει με τους εργάτες, τους αγρότες, τον άνεργο που έχει χάσει την εργασία του από λαθρομετανάστη, τον Έλληνα που θέλει να διαφυλάξει την εθνικότητά του. Γι’ αυτό και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την Πατρίδα και τον Λαό. Ο αγώνας μας είναι εναντίον και του φιλελευθερισμού και του μαρξισμού. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις κρατικές αυθαιρεσίες σε βάρος μας, ούτε από τις παρακρατικές συμμορίες της άκρας αριστεράς. Έχουμε καθήκον απέναντι στο Έθνος, τον Λαό, την Ιστορία, την συνέχεια της Ελλάδας. Γι’ αυτό θα κριθούμε από την στάση και την δράση αυτή και όχι από τις όποιες παρανομίες του κάθε διεθνιστή ή κοσμοπολίτη κατηγόρου μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ