Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παραμένει σε καθεστώς απομόνωσης η Δυτική Ελλάδα

Για ακόμα μια φορά η Δυτική Ελλάδα πέφτει θύμα των προεκλογικών δεσμεύσεων που είχε εξαγγείλει η Χούντα Σαμαρά, κινδυνεύοντας μάλιστα μια ολόκληρη περιφέρεια να απομονωθεί από την υπόλοιπη Ελλάδα με σημαντικότατες επιπτώσεις στην οικονομία και στον τουρισμό.

Αναλυτικότερα το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της »Ολυμπίας Οδού» πρόκειται να ματαιωθεί αν δεν δημοπρατηθεί μέχρι τις 31/3/2015. Ο δρόμος Πάτρα-Πὐργος-Τσακώνα που θα βοηθούσε οικονομικά τους αντίστοιχους νομούς δεν συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μεγάλων έργων, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν είχε δοθεί καν ο κωδικός, ενώ δεν κατετέθη ούτε 1 ευρώ μέχρι σήμερα!
Το έργο δεν θα δημοπρατηθεί ούτε αυτόν το μήνα καθώς υπάρχει απαγόρευση κατάθεσης προσφορών,ενώ ακόμη και αν κατατεθούν δεν επιτρέπεται να ανοιχτούν. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπίρτζης ζήτησε εγγράφως από τον Υπουργό Ανάπτυξης Σταθάκη να μην προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και ο δρόμος να αποτελέσει μια πικρή ανάμνηση στην υγεία του κορόιδου που ψήφισε την κυβέρνηση των αρλεκίνων.
Ο νομός Ηλείας, ο 52ος στους 52 της Ελλάδας, δε μπορεί να δεχτεί άλλη μια υποβάθμισή του τέτοιου βεληνεκούς, μετά τα σκουπίδια, τις φωτιές, τις πλημμύρες και τις τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της υγείας. Η μη ύπαρξη του συγκεκριμένου δρόμου αποτελεί ταφόπλακα, καθώς όλοι προτιμούν σήμερα τον καινούριο αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως παραμερίζοντας την πολύπαθη Δυτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα με την Ηλεία και την Αχαΐα, και η Ζάκυνθος όπως και η Κεφαλλονιά θα εξαφανιστούν από τον οικονομικό χάρτη συρρικνώνοντας στο έπακρο την οικονομία και την ανάπτυξη στις περιοχές αυτές.
Όπως έγραφε και ο Γ. Σουρής: Δυστυχία σου Ελλάς με τά τέκνα που γεννάς. Λαέ με αυτούς που ψήφισες περαστικά σου!
Λευτέρης Π.
πηγή: ΧΑΠΥΡΓΟΣ