Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Το κοντινό μέλλον της Ελλάδος, στο παρόν της Αργεντινής


Φλέγεται ξανά η Αργεντινή από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ!
Η Αργεντινή έδιωξε τους παλαιοπολιτικούς, εξέλεξε τον "Τσίπρα" της και σήμερα βρίσκεται ξανά στα ίδια! Εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνοι βγήκαν ξανά στους δρόμους, εναντίον της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες-Κίρχνερ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής εδώ). Η Φερνάντες θέλει να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να μπορεί να επανεκλεγεί. Η Αργεντινή έλαβε σειρά περιοριστικών μέτρων για τις εισαγωγές, ενώ ο πληθωρισμός της κινείται στο 25%.
Η Κριστίνα Φερνάντες (σύζυγος του Νέστορ Κίρχνερ) είναι κεντροαριστερή (ο ΣΥΡΙΖΑ της Αργεντινής δηλαδή), εξελέγη το 2007 και επανεξελέγη το 2011. Oι διαδηλωτές  κατηγορούν την κεντροαριστερή ηγέτιδα για παράνομο πλουτισμό, σπατάλες, διαφθορά, μαφιόζικες πρακτικές, ενώ μιλούν, όπως και στην Ελλάδα, για οικονομική "γενοκτονία" (genocidio). Λες και βρισκόμαστε στην Ελλάδα δηλαδή, μόνο που εκεί κυβερνά ο αντίστοιχος ΣΥΡΙΖΑ.  Το Σύνταγμα της Αργεντινής απαγορεύει την επανεκλογή της για τρίτη φορά, αλλά έχοντας την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, προσπαθεί να το αλλάξει. Διαδηλώσεις έγιναν όμως και από Αργεντίνους μετανάστες σε πόλεις της Αμερικής, με σύνθημα "δεν θέλουμε μια κομμουνιστική Αργεντινή".
Προσοχή λοιπόν πρέπει να δείξουν οι Έλληνες ψηφοφόροι και να δουν τον κίνδυνο που έρχεται στην Ελλάδα από ιδεολογήματα ξένα προς την λογική και την φύση του Έλληνα. Καμία λύση και καμία ελπίδα δεν θα βρει ο Ελληνισμός από "μεσσίες" τύπου Τσίπρα, το αντίθετο μάλιστα θα δημιουργηθεί ένα πολύ χειρότερο νεοΠΑΣΟΚ εμπλουτισμένο με ανθελληνικές αριστερίστικες λογικές.
Σταύρος Καρεφυλλάκης