Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η εθνοπροδοτική στάση του Κ.Κ.Ε στον πόλεμο του 1940 (Α’ Μέρος)

Άρθρο του συναγωνιστή Βασίλειου Μερτή, Την Παρασκευή 3/10 είδαμε ένα σύνολο προδοτών να τιμάει τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου στην μαρτυρική Πάτρα. Είναι σύνηθες από τους απόγονους της αριστεράς να παραποιούν την ελληνική ιστορία και να καπηλεύονται τα ιστορικά μας γεγονότα. Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η αριστερά έπαιξε το παιχνίδι του εθνοπροδότη στον ελληνοιταλικό πόλεμο, ο μοναδικός λόγος που αναμείχθηκε στην συνέχεια κατά την κατοχή στην αντίσταση ήταν διότι οι Γερμανοί την 21η Ιουνίου του 1941 επετέθησαν αιφνιδιαστικά στην Σοβ. Ρωσία, έτσι προσβλήθηκε η μητέρα πατρίδα τους...


Επειδή κάποιοι αρέσκονται να μας αποκαλούν ακραίους, ναζιστές φασίστες κ.α. πάμε να δούμε τι έλεγε ο δημοκράτης, φιλελεύθερος  Γ. Παπανδρέου  στην Βουλή την 21η Φεβρουαρίου του 1955: «Όταν έγινε  η εισβολή του φασισμού εις την Ελλάδα, το ΚΚΕ πλανώμενον  ότι υπήρχε πραγματική συμφωνία Σοβ. Ρωσίας και Γερμανίας, υπήρξε αμέτοχον εις τον αγώνα  τον εθνικόν. Και όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, πλανώμενων πάλιν ότι ήτο ειλικρινής  η συνεργασία Σοβ. Ενώσεως και Γερμανίας υπήρξε πρόθυμον προς συνεργασίαν. Αυτό υπήρξε το πρώτον στάδιον της πολιτικής του ΚΚΕ. Επετέθη κατόπιν η Γερμανία αιφνιδιαστικώς , τον Ιούνιον του έτους 1941, εναντίον της Σοβ. Ενώσεως. Τότε το ΚΚΕ αναλαμβάνει την προσπάθειαν οργανώσεως εθνικής αντιστασεως, επειδή εκινδύνευαν η ιδική τους πατρίς…»

Φυσικά η ένδοξη ιστορία των Ελλήνων δεν χρειάζεται κανέναν Γ. Παπανδρέου να την επιβεβαιώνει, μιλάει μια γλώσσα αυτή της αλήθειας. Έτσι για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής είναι υποχρέωση να διασφαλίζουμε την ιστορική πραγματικότητα των γεγονότων.

Δυστυχώς όμως για το ελληνικό έθνος το ΚΚΕ  δεν υπήρξε απλά «αμέτοχον» στον ελληνοιταλικό πόλεμο, μεθόδευσε προς την υπονόμευση του, καλλιεργώντας στον ελληνικό λαό κλίμα ηττοπάθειας και υποταγής και αυτό αποδεικνύεται με επίσημα κείμενα του ΚΚΕ και διπλωματικά έγγραφα.

Ως γνωστό ο Ν. Ζαχαριάδης αρχηγός του ΚΚΕ εκείνη την εποχή βρισκόταν στις φυλακές Κέρκυρας, στην Ακτίνα. Από τις φυλακές ο Ζαχαριάδης δεν είχε πλήρη γνώση της γραμμής του Στάλιν έτσι γράφει την πρώτη του επιστολή  υπέρ του πολέμου. Στην τρίτη κομμουνιστική διεθνή, ο Μανουήλσκυ καθοδηγητής των βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων όταν ανέγνωσε την συγκεκριμένη επιστολή Ζαχαριάδη είπε: "Αυτοί εκεί κάτω στην Ελλάδα χάλασαν"! Φυσικά αυτή η επιστολή δεν υπήρξε  ποτέ κεντρική γραμμή του ΚΚΕ και αυτό διότι η Κ.Ε. του, έσπευσε να δηλώσει ότι η συγκεκριμένη επιστολή ήταν πλαστή και χαλκευθήσα από τον Ν. Μανιαδάκη ώστε οι κομμουνιστές να παρασυρθούν στον πόλεμο. 

Ο  Ζαχαριάδης όταν αντιλήφθηκε το σχέδιο της Σοβ. Ρωσίας  γράφει δεύτερη επιστολή η οποία αναιρεί την πρώτη έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη» δηλαδή υποταγή στους εισβολείς, επισήμανε επίσης ότι αν συνεχιστεί ο αγώνας «θα χάσει για εμάς τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και θα έχει αντίθετο τον λαό».

Στις 15 Ιανουαρίου του 1941 γράφει και τρίτη επιστολή από τα κρατητήρια της γενικής ασφαλείας στην Αθήνα, στην οποία αναφέρει «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκαμε το αντίθετο, έκαμε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική διχτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας τους τόκους των κεφαλαίων που διέθεσε στα 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεώργιου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής διχτατορίας του Μεταξά. Αφού δε ο Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο καταχτητικό ιμπεριαλιστικό, που όλα του τα βάρη τα πληρώνει ο λαός, παραμένει (ο Μεταξάς) κύριος εχθρός του λαού και της χώρας. Η ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας…λαός και στρατός πρέπει να ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά που είναι ο κύριος και βασικός εχθρός τους». Από τις αναφορές Ζαχαριάδη βγάλτε τα συμπεράσματα σας...

Σταματάμε σε αυτό το σημείο να παραθέτουμε επίσημες επιστολές συνεχίζοντας στο (β’ μέρος) με επίσημες ανακοινώσεις και διπλωματικά έγραφα του ΚΚΕ. Ο κύριος Πελετίδης απόγονος αυτών των ανθρώπων  είχε το θράσος την προηγούμενη Παρασκευή να αποκαλέσει την Χρυσή Αυγή συστημική, τώρα πως  γίνεται να είμαστε συστημικοί και να βρισκόμαστε στην φυλακή μόνο κάποια μυαλά σαν τον εν λόγω άνθρωπο μπορούν να μας το εξηγήσουν. Στην συνέχεια είπε πως κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν πρέπει να στηρίζει το κίνημα μας, απαντάμε ότι 12.875 Έλληνες πολίτες στήριξαν στις ευρωεκλογές, στην περιοχή της Αχαΐας το εθνικιστικό μας κίνημα την ίδια ώρα που  το δήθεν λαϊκό του κόμμα έπιανε πάτο. Ας σταματήσουν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να παριστάνουν τα θύματα και τους αγωνιστές διότι ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει.