Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής για την υγεία στο Νομό Αχαΐας

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατέθεσε 2 ερωτήσεις για το φλέγον ζήτημα της υγείας στο Νομό Αχαΐας.





  • Ερώτηση για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τις δυσλειτουργίες των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει οι δυσλειτουργίες των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας»

Ένα σημαντικό μέρος της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υπό κατάρρευση στην Αχαΐα. Οι δυσλειτουργίες των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ είναι πολύ σοβαρές. Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση των ιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας καθώς δεν έχουν αποζημιωθεί για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η έλλειψη υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού είναι τέτοιας μορφής που αρκετές φορές οι ίδιοι οι ιατροί καλούνται να καλύψουν ανάγκες από το υστέρημά τους προκειμένου να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Σε διακομιδές από και προς τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας, οι ιατροί αναγκάζονται να καλύπτουν την επαναφορά στην έδρα, όπου εφημερεύουν, με δικά τους έξοδα. Η υποχρεωτική σίτιση του προσωπικού κατά την εφημερία έχει ανασταλεί ενώ η συντήρηση των χώρων είναι ανύπαρκτη. Οι προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού κινούνται με ρυθμούς χελώνας, αλλά είναι και δυσανάλογες για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με τη λήψη ποιων μέτρων θα επιλύσει όλα αυτά τα σοβαρότατα προβλήματα;
Εντός ποιου χρονοδιαγράμματος θα τεθούν οι βάσεις των λύσεων;

Αθήνα, 12/11/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  • Ερώτηση για το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, το οποίο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο αστέγων 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας καταφύγιο αστέγων»

Πραγματικά δραματική η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, όπου πριν από λίγες ημέρες στο δωμάτιο του αξονικού τομογράφου εντοπίστηκε νεκρός άνδρας. Ο άνδρας ήταν άστεγος και ήταν νεκρός τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα μέχρι να εντοπιστεί από εργαζόμενους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Η περίπτωση αυτή δυστυχώς δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά ένα συχνό φαινόμενο που επικρατεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, αρκετοί άστεγοι της Πάτρας, αναζητούν στέγη σε διάφορους χώρους του Νοσοκομείου. Για άλλη μια φορά λοιπόν καταδεικνύεται η ελλιπέστατη και ανεπαρκής κοινωνική πολιτική του Κράτους. Ενός Κράτους που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες πολιτών που εξαιτίας κυβερνητικών πολιτικών – αδιεξόδων, έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Από την άλλη πλευρά στο χώρο του Νοσοκομείου επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση, (έλλειψη ασφάλειας, κρούσματα κλοπών και επιθέσεων σε εργαζομένους αλλά και επισκέπτες) που καθόλου δεν συνάδει με εικόνα Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποια μέτρα θα παρθούν για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της χώρας μας;
Πως θα προστατευθούν εργαζόμενοι και επισκέπτες του εν λόγω νοσοκομείου;

Αθήνα, 12/11/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ