Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται Μνημονιακή καταιγίδα από την Δευτέρα - Δείτε ΟΛΑ τα καταστροφικά μέτρα που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες!

Έρχεται Μνημονιακή καταιγίδα από την Δευτέρα - Δείτε ΟΛΑ τα καταστροφικά μέτρα που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες!
Πέρασαν οι εκλογές, σε λίγες μέρες θα ορκιστούν οι Βουλευτές και οι προεκλογικές υποσχέσεις για «επαναδιαπραγμάτευση» έχουν ήδη ξεχαστεί. Μπορεί ο Σύριζα να «ξόρκιζε» όλα τα μέτρα που ήταν προγραμματισμένο να έρθουν, λέγοντας ότι «θα βρεθούν ισοδύναμα», όμως τώρα θα νομοθετήσει και μάλιστα άμεσα.

Όπως αναφέρουν πηγές των διεθνών τοκογλύφων, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον 50 προαπαιτούμενα τις επόμενες 13 ημέρες, οπότε αμέσως μετά την ορκομωσία των Βουλευτών αναμένεται να υπάρξει μνημονιακή καταιγίδα, με τα μέτρα να έρχονται σε... πακέτα.
Συγκεκριμένα, προκειμένου να απελευθερωθεί η πρώτη δόση και να αρχίσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:
Επικουρικές συντάξεις: Αποκλειστική χρηματοδότηση όλων των επικουρικών ταμείων από ίδιες εισφορές. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων χωρίς κρατική χρηματοδότηση ή εναλλακτικά θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Υπαγωγή όλων των επικουρικών συντάξεων στο ΕΤΕΑ. Το «μεγάλο» Ασφαλιστικό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθει έως το τέλος του έτους.
Αγρότες: Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό ντίζελ (σταδιακή κατάργηση των επιστροφών φόρου) από τα 66 στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο από την 1η Οκτωβρίου 2015 και στα 330 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2016. Σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% για το 2016 και το 26% το 2017.
Ενοίκια: Αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 11% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ) σε 15% και από το 33% (για άνω των 12.000 ευρώ) σε 35%.
Ενιαίο μισθολόγιο: Μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Ιδιωτικοποιήσεις: Δεσμευτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον ΟΛΠ.
Τράπεζες: Νέος νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον οποίο θα περιγράφεται και η λύση στον γρίφο των κόκκινων δανείων. Ηδη η διοίκηση του ΤΧΣ έχει προλειάνει το έδαφος για την έλευση ξένων funds – κορακιών τα οποία θα εμπλακούν στην είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων από τα κόκκινα δάνεια των 100 δισ. ευρώ.
Ενέργεια: Μείωση μεριδίου ΔΕΗ στην αγορά λιανικής μέσω δημοπρασιών λιγνιτικής ισχύος, ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ ή ισοδύναμα μέτρα.
Εργασιακά: Διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ: Απελευθέρωση αγορών (ψωμί και γάλα), παρεμβάσεις στην αγορά καυσίμων.
Προϋπολογισμός: Διαρθρωτικά μέτρα τα οποία θα αποφέρουν 0,75% του ΑΕΠ ή περίπου 1,4 δισ. ευρώ για το 2017 και 0,25% του ΑΕΠ (ή περίπου 450 εκατ. ευρώ) για το 2018 στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.