Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εβραίος σκηνοθέτης: «Οι πολίτες του Ισραήλ είναι ρατσιστές, ακροδεξιοί και ομοφοβικοί»

Εβραίος σκηνοθέτης: «Οι πολίτες του Ισραήλ είναι ρατσιστές, ακροδεξιοί και ομοφοβικοί»Όταν ένας εβραίος χαρακτηρίζει όχι μόνο την κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά και τους συμπατριώτες του ότι είναι «ρατσιστές, ακροδεξιοί, ομοφοβικοί» τότε αυτομάτως πάει στον βρόντο η εύκολη καραμέλα του «αντισημίτη», την οποία κολλάνε αμέσως σε όποιον τολμήσει να πει επικριτικό λόγο για το κράτος του Ισραήλ και την πολιτική που ακολουθεί έναντι των Παλαιστινίων.

Ο λόγος για τον βραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συνθέτη Άρι Φόλμαν, ο οποίος δίνοντας συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ερωτώμενος «Οι συμπολίτες σας, ο λαός σε ποια κατεύθυνση κινείται;» απαντά ως εξής: «Η κυβέρνηση είναι ο καθρέφτης, η καθαρή αντανάκλαση των πολιτών. Είναι ρατσιστές, ακροδεξιοί, ομοφοβικοί και αυτοί επέλεξαν την κυβέρνησή τους. Δεν μπορείς να διακρίνεις, η κυβέρνηση είναι από εδώ, ο λαός από εκεί. Περπατάνε όλοι μαζί. Επιπλέον η εργατική τάξη, οι σκληρά εργαζόμενοι τους ψηφίζουν ξανά και ξανά. Είναι φαύλος κύκλος».
Οποιοσδήποτε άλλος μη εβραίος έκανε την δήλωση αυτή, αυτομάτως θα έμπαινε στο στόχαστρο της «πολιτικής ορθότητας» ως «αντισημίτης», «νεοναζί», «ρατσιστής» και όλα αυτά τα οποία φροντίζουν να αποδίδουν οι έμμισθοι (και μη) απολογητές της πραγματικά ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ. Ο ίδιος ο Φόλμαν, για τον οποίο διαβάζουμε στην εφημερίδα ότι «οι γονείς του επέζησαν του Ολοκαυτώματος  και ο ίδιος συμμετείχε στον πόλεμο εναντίον του Λιβάνου ως στρατιώτης πεζικού του Ισραήλ», επομένως το «βιογραφικό» του αποστομώνει τους «επαγγελματίες αντιρατσιστές», θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι ένα κοινό κράτος για εβραίους και παλαιστίνιους, πράγμα το οποίο προφανώς σημαίνει ότι θεωρεί πως το κράτος του Ισραήλ δεν έχει λόγο ύπαρξης υπό την σημερινή του μορφή.
Γιώργος Μάστορας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataggelia-ebraiou-skhnotheth-oi-polites-tou-israhl-einai-ratsistes-akrodej#ixzz3nEHEjiXJ