Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δήθεν Κράτος

                              
Γράφει ο Νικόλαος Εμαννουήλ από Ακράτα, Δήθεν δωρεάν δημόσια υγεία (φακελάκι), δήθεν δωρεάν δημόσια παιδεία (το φροντιστήριο απαραίτητο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), δήθεν δημόσια ασφάλιση (τα αποθεματικά των ταμείων ‘’εξανεμίστηκαν’’ στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα και σε υπερτιμημένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Δήθεν αποτελεσματική δημόσια ασφάλεια (2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, ‘’παρέκαμψαν’’ στρατό, αστυνομία, Αιγαίο πέλαγος, λιμενικό σώμα και εισέβαλαν στην πολύπαθη πατρίδα μας, από κάθε γωνιά του πλανήτη πιστεύοντας ότι όχι μόνο θα βελτιώσουν τη ζωή τους, αλλά θα εφαρμόσουν τα ‘’ήθη’’ και τα ‘’έθιμα’’ τους και θα γίνουν και αυτοί κάποτε ‘’αφεντικά’’ στην Ευρώπη.
Όντας πρόθυμοι να υπηρετήσουν τον κάθε διεφθαρμένο εξουσιαστή, εκμεταλλευόμενοι το κοινωνικό κράτος, ικανοποιούν τις ηδονές τους, πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και ανταγωνίζονται αθέμιτα τους ιθαγενείς πληθυσμούς,  που σταδιακά συρρικνώνονται. Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι πριν 25 και πλέον αιώνες τους αποκαλούσαν ‘’σακατεμένες’’ φάρες, (ούτε καν φυλές) και στην ‘’δημοκρατική’’ Αθήνα εφαρμόζοντας αυστηρές δικλείδες ασφαλείας, δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν εντός των τειχών του άστεως, στην σύγχρονη εποχή ο A. Negri (αριστερής ιδεολογίας) τους χαρακτηρίζει ‘’λιμνάζουσες - περιφερόμενες’’ κοινωνικές αγέλες που παράγουν υποτέλεια, ένδεια και εγκληματικότητα. Όπως και το δικό μας, αρκετά δυτικά κράτη ενεργούν ως διεκπεραιωτές πολυεθνικών, μεγαλοεργολάβων και διαπλεκομένων δημοσίων λειτουργών.
   Από την πλευρά τους οι εξουσιαστές, σε υποβαθμισμένες κοινωνίες καλλιεργούν τη συναλλαγή και την αδιαφορία, χρησιμοποιώντας το κράτος ως δίαυλο για άμεσο πλουτισμό και ατομική ευμάρεια, υψηλό ποσοστό από τον πρώτο έως τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο (διεφθαρμένοι σε κάθε πτυχή της ζωής τους), μοιράζονται ακόμα εκατομμύρια σε ‘’δώρα’’ και bonus στους υπεράριθμους υπαλλήλους της βουλής, του μεγάρου Μαξίμου και άλλων προνομιούχων υπουργείων,   που προέρχονται από τα δανεικά των ‘’τοκογλύφων – αρπακτικών’’ και προσθέτουν αντίβαρα στο λιποβαρές  οχλοκρατικό πολίτευμα. Λειτουργούν ως σύγχρονοι πραιτωριανοί στην υπηρεσία του παραπαίοντος κατεστημένου, προκειμένου να ισορροπήσει και να εξαθλιώσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, χωρίς να υποψιάζονται ότι θα αποτελέσουν και αυτοί στο εγγύς μέλλον λεία των ΄΄αιμοσταγών’’ κερδοσκόπων. Όσο για το ποσοστό των εντίμων δημοσίων υπαλλήλων, όσο και αν δεν το επιδιώκουν, η συναίνεσή τους λειτουργεί υποστηρικτικά προς το φαύλο κατεστημένο.
Υ.Γ. Το δήθεν κράτος στην εποχή των μνημονίων είναι μαφιόζικο, συνωμοτικό, ψαλιδίζει τα νύχια του και μακιγιάρεται.
                                                                   
                                                                 Νικόλαος Η. Εμμανουήλ (B.Sc. - M.Sc.)