Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά το Άγιο Όρος ο άθεος Τσίπρας πάει… στον Πάπα


Μετά το Άγιο Όρος ο άθεος Τσίπρας πάει… στον ΠάπαΚαλόμαθε ο Τσίπρας στις επισκέψεις σε θρησκευτικούς τόπους παρά την αθεΐα του και πλέον ετοιμάζεται να πάρει σβάρνα όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες, με τους οποίους μπορεί να κλείσει συνάντηση. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Τσίπρας είχε μεταβεί στο Άγιον Όρος, προκαλώντας ποικίλα σχόλια γενικώς και πολλές αναταράξεις μέσα στο κόμμα του.
Τώρα κατάφερε να κλείσει συνάντηση και να δει τον Πάπα, έτσι μεταβαίνει εσπευσμένως στο Βατικανό. Θέμα της συνάντησης, όπως μας πληροφορεί η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», «η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων». Πρόκειται, σύμφωνα με την «Αυγή», για μία συνάντηση που συμβολίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες».

Πώς συνάδει τώρα από την μία η συνάντηση με τον Ντράγκι, με την επίσκεψη στο Άγιον Όρος και ακολούθως στον Πάπα, είναι κάτι που μόνο ο Τσίπρας μπορεί να γνωρίζει, αφού δεν είναι μαζί μας ο Ανδρέας Παπανδρέου για να μας διαφωτίσει, στις βασικές αρχές του πολιτικαντισμού.
Μία πιθανότητα σχετικά με τα αίτια των συνεχών επισκέψεων Τσίπρα είναι έτσι ώστε να μην φανεί παράταιρο όταν γίνει η συνάντηση με παραδοσιακά σαμαρικούς συλλόγους, όπως η AJC του γνωστού και μη εξαιρετέου Δαυίδ Χάρις, προκειμένου να πάρει το χρίσμα για πρωθυπουργός.