Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αν υπάρχει κόμμα «μόρφωμα», αυτό είναι αναμφίβολα το ΠΑΣΟΚ!


Αν υπάρχει κόμμα «μόρφωμα», αυτό είναι αναμφίβολα το ΠΑΣΟΚ!Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που τα συστημικά ΜΜΕ των «νταβατζήδων», στα πλαίσια της ανήθικης επίθεσης εναντίον μας, υποστήριζαν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαλύεται, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές τον δρόμο της εξόδου, ότι γραφεία τοπικών οργανώσεων κλείνουν κλπ. Ο χρόνος έδειξε όχι μόνο ότι όλα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς η «διαλυμένη» ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έγινε η Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας, με νέα γραφεία να ανοίγουν (όπως πριν από λίγες ημέρες στην Καστοριά), αλλά αντιθέτως ένα από τα πλέον αγαπημένα κόμματα του καθεστώτος και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης και της διάλυσης.

Τα όσα συνέβησαν την Δευτέρα και την Τετάρτη, με τις εκατέρωθεν κατηγορίες από Παπανδρέου και Βενιζέλο, έδειξαν και πάλι ότι το χάσμα μεταξύ του Τζέφρυ και του νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ είναι αγεφύρωτο, με την ρήξη ανάμεσά τους να είναι οριστική και αμετάκλητη. Αν, μάλιστα, σκεφτεί ο οποιοσδήποτε έχει μια στοιχειώδη αντίληψη της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο φορέας εκείνος ο οποίος ουσιαστικά δημιούργησε τον όρο «μόρφωμα» για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τότε το όλο σκηνικό κινείται μεταξύ της γελοιότητας και της παράνοιας. Γιατί ο προφανής σκοπός των πασόκων να δείξουν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένας ευμετάβλητος φορέας, δίχως συγκεκριμένη ιδεολογία, πολιτικές θέσεις και την απαραίτητη εσωτερική συνοχή τους γύρισε κυριολεκτικά μπούμερανγκ.
Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις των τελευταίων ημερών, με τα «φυτά» - κλακαδόρους του Τζέφρυ, τα υπονοούμενα μεταξύ Βενιζέλου και Γιωργάκη και το όλο κλίμα μίσους μεταξύ τους, έδειξαν ότι αν υπάρχει ένα κόμμα που να αξίζει τον χαρακτηρισμό του μορφώματος αυτό, αναμφίβολα, είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Ούτε Ιδεολογία υπάρχει, οι πολιτικές του θέσεις είναι τραγελαφικές, όσο για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος αυτή θυμίζει πραγματικό σκηνικό πολέμου. Η ανάγκη ύπαρξης της συγκυβέρνησης και η διατήρηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι το μόνο το οποίο κρατεί για λίγο ακόμη «ενωμένο» το ανεκδιήγητο και αλλοπρόσαλλο αυτό μόρφωμα.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε κι άλλα σπαρταριστά επεισόδια στο κομματικό αυτό σήριαλ, τα οποία θα δείχνουν το μέγεθος της αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ.
Γιώργος Μάστορας