Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η οπερέτα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου - Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Η οπερέτα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου - Το μήνυμα του Ν.Γ. ΜιχαλολιάκουΤα μυστήρια των Παρισίων και το μνημόνιο
Τα μάθατε τα νέα; Κάθε μέρα και ο πρωθυπουργός Σαμαράς μαζί με τον συγκυβερνήτη Βενιζέλο σκίζουν και μια σελίδα από το μνημόνιο! Το μνημόνιο τελειώνει βγαίνουν και λένε τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και νομίζουν ότι έχει απομείνει κάποιος λογικός άνθρωπος που τους πιστεύει.

Μέσα στο κλίμα, λοιπόν, αυτής της ψευδολογίας, ήλθε και η συνταρακτική είδηση ότι η επόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα γίνει στην Αθήνα, αλλά στο Παρίσι. Για ποιο λόγο; Το γράφει η ούλτρα μνημονιακή εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η πρωτοβουλία για αλλαγή του μοντέλου και του τόπου των διαπραγματεύσεων ανήκει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που πίεσε στις κατευθύνσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου ώστε να βρεθεί λύση με στόχο την αποδραματοποίησή τους, καθώς είχανε ευθεία αρνητική επίπτωση στο οικονομικό και πολιτικό κλίμα στην Αθήνα». Τα είπε όλα στο απόσπασμα που παραθέσαμε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
 Αντί των Αθηνών το Παρίσι λοιπόν, σε μια μάχη εντυπώσεων άνευ ουσίας. Όσο για την λέξη «αποδραματοποίηση» τα λέει όλα. Μόνο που πρόκειται για δράμα εις ότι αφορά τον ελληνικό λαό και για οπερέτα και μάλιστα πολύ ελαφρά εις ότι αφορά την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Πιστεύουν ότι πραγματοποιώντας τις διαπραγματεύσεις με βάση πάντοτε το μνημόνιο στο Παρίσι αντί της Αθήνας ότι έτσι θα πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τελείωσε το μνημόνιο! Η ενέργεια αυτή του Αντώνη Σαμαρά και η πρωτοβουλία του δεν μπορεί να μας θυμίζει τον μεγάλο διδάσκαλο της δημαγωγίας Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος συνεχώς έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου αλλά οι βάσεις έμεναν. Επί της ουσίας, το μνημόνιο όσο θα υπάρχει αυτή η θλιβερή κυβέρνηση της μειοψηφίας θα ισχύει και θα υπάρχει κι όσο για τα παραμύθια περί success story αναπτύξεως κλπ., κλπ., δεν πιστεύω ότι τα πιστεύουν ακόμη και οι ίδιοι οι οποίοι με το αζημίωτο τα αναπαράγουν.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε την μεγάλη υποστήριξη την οποία έχει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου από τους νταβατζήδες των καναλιών και των φυλλάδων που την στηρίζουν με κάθε μέσον. Η χώρα καταρρέει, βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κρίση και αυτοί μας λένε ότι όλα πάνε καλά και θα διορθωθούν τα πράγματα.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της αντεθνικής τους πολιτικής ασφαλώς εντάσσεται και η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής, η φυλάκιση για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία εν ενεργεία βουλευτών με αφηρημένες και αναπόδεικτες κατηγορίες. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε λοιπόν τον θίασο Σαμαρά - Βενιζέλου μια πρώτη παράσταση στο Παρίσι, την παράσταση του έργου «το μνημόνιο φεύγει». Μια παράσταση η οποία κατά την γνώμη μου θα είναι και η πρώτη προεκλογική φιέστα των συνεταίρων της συγκυβέρνησης. Ό, τι και να κάνουν όμως το τέλος της κυβέρνησης μειοψηφίας και η δικαίωση της Χρυσής Αυγής έρχεται.
Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ