Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Νέο «κατόρθωμα» της κυβέρνησης: Κλείνουν τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Νέο «κατόρθωμα» της κυβέρνησης: Κλείνουν τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας ΖάχαρηςΚλείνουν οριστικά, τελικά, τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε Σέρρες και Ορεστιάδα, καθώς αυτή φαίνεται πως ήταν η απόφαση που ελήφθη στην συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργαζόντουσαν μέχρι σήμερα 47 άτομα, με τους τευτλοπαραγωγούς στην περιοχή να σπέρνουν συνολικά 18.000 στρέμματα.

Πριν από μια πενταετία τα αντίστοιχα νούμερα ήσαν 260 εργαζόμενοι και περισσότερα από 60.000 στρέμματα αντίστοιχα. Στο άλλο εργοστάσιο στις Σέρρες οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανερχόντουσαν μέχρι σήμερα σε 59 και συνολικά οι παραγωγοί τεύτλων σπέρνουν 13.000 στρέμματα, όταν προ πενταετίας αυτά ξεπερνούσαν τα 55.000 στρέμματα. Στους εργαζομένους θα δοθούν «κίνητρα εξόδου» από την εργασία τους, γεγονός το οποίο φυσικά δεν είναι παρά το «ντύσιμο» της άσχημης εικόνας και η ώθηση προς την ανεργία και την ανασφάλεια.
Σε δύο περιοχές, δηλαδή, της Βορείου Ελλάδος όπου η ανεργία ήδη είναι μεγάλη, όχι μόνο δεν κάνει κάτι η κυβέρνηση για να την μειώσει αλλά αντιθέτως με την πολιτική της φροντίζει για την γιγάντωσή της. Και για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο με την ανάδειξη του θέματος μέσω της ιστοσελίδας της, όσο και με ερώτηση του παράνομα εγκλείστου Βουλευτή Σερρών Αρτέμη Ματθαιόπουλου για το επικείμενο κλείσιμο της ΕΒΖ, καθώς επίσης και με Δελτίο Τύπου.
Γιώργος Μάστορας