Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Σύλληψη Μαζιώτη: Τυχαίο περιστατικό ή προεκλογική παράσταση της ΝΔ;



Σύλληψη Μαζιώτη: Τυχαίο περιστατικό ή προεκλογική παράσταση της ΝΔ;Συνελήφθη πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Μοναστηρακίου, ο καταζητούμενος ακροαριστερός τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης. Μαζί με συνεργούς του ετοίμαζαν ληστεία -μάλλον- σε τράπεζα της περιοχής, κίνησαν όμως τις υποψίες ανδρών της αστυνομίας και επακολούθησε ένοπλη συμπλοκή.
Η συμπλοκή έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς, όταν ο τρομοκράτης Μαζιώτης και οι συνεργοί του άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς, ενώ από τα πυρά των τρομοκρατών έχουν τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ένας περαστικός (σύμφωνα με πληροφορίες τουρίστας), ενώ ο «κοινωνικός αγωνιστής» Μαζιώτης έριξε και χειροβομβίδα προκειμένου να ξεφύγει, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη!
Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον συλλάβουν, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο τρομοκράτης και οι συνεργοί του επιχείρησαν ληστεία σε κεντρικότατο σημείο της Αθήνας αντίθετα με την έως τώρα πρακτική τους να χτυπούν τράπεζες της επαρχίας, μια μέρα μάλιστα κατά την οποία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας στα πλαίσια επιχείρησης κατά του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης. Με απλά λόγια, ο ακροαριστερός τρομοκράτης αποφάσισε να δράσει την ίδια ώρα και στην ίδια περιοχή όπου λάμβανε χώρα μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι εύλογο πως η σύλληψη επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες των αντρών της ομάδος ΔΙΑΣ, καθώς ως γνωστόν, η καθ' ύλην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία ασχολείται -κατόπιν πολιτικών εντολών- με την παρακολούθηση κινήσεων και τηλεφώνων βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, βουλευτές του Σύριζα σπεύδουν στον Ευαγγελισμό, για να εξασφαλίσουν πως δεν θα θιγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του ακροαριστερού «συντρόφου»-τρομοκράτη, ο οποίος «επέλεξε την ένοπλη πάλη».