Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση διευθέτησε με νομική εκτροπή την υποψηφιότητα Μπουτάρη

Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση διευθέτησε με νομική εκτροπή την υποψηφιότητα ΜπουτάρηΜπορεί η ΝΔ να έχει ανακοινώσει υποψήφιο για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όμως όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, για αυτή σημαντικότερο είναι να καταφέρει να στηρίξει το «εταίρο» της, το ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως στον Δήμο Αθηναίων έχει κατεβάσει δύο υποψήφιους, ώστε να αποτύχουν και οι δύο, έτσι και στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατεβάζουν υποψήφιο για να μην στηρίξουν ανοιχτά τον Μπουτάρη και ξεφτιλιστούν στους ψηφοφόρους τους και έχουν περαιτέρω φαινόμενα διάλυσης.
Όμως η στήριξη που παρέχει η ΝΔ στον Μπουτάρη και στον επίσης πασόκο Καμίνη, είναι έμμεση και ισχυρότατη. Από τις στημένες δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει στο όνομα τους, μέχρι νομοτεχνικές διευκολύνσεις ή για να το πούμε ακριβέστερα νομοθετώντας σκανδαλωδώς υπέρ τους.

Διαβάζαμε, λοιπόν, μόλις χθες ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», προέκυπταν σοβαρά κωλύματα που δεν θα επέτρεπαν στον Μπουτάρη να κατέβει ως υποψήφιος. Συγκεκριμένα, μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα. Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».
Η «Καθημερινή» φιλοξένησε σχετικό ρεπορτάζ όπου σημειωνόταν ότι «στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση». Προφανώς πρόκειται για στελέχη της ΝΔ που πραγματικά νόμιζαν ότι η ΝΔ κατεβάζει υποψήφιο στην Θεσσαλονίκη και ήθελαν να τον συνδράμουν στο έργο του.
Λογάριασαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, όπου ξενοδόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΝΔ, η οποία κατεβάζει κατ’ επίφαση υποψήφιο, ενώ ο πραγματικός της υποψήφιος είναι ο Μπουτάρης. Με το που ανέκυψε το πρόβλημα με την υποψηφιότητα Μπουτάρη, η ίδια η ΝΔ, μέσω του Μιχελάκη, φρόντισε ώστε να μην υπάρχει ζήτημα. Ο Μιχελάκης κατέθεσε διάταξη που ακύρωνε την διάταξη του «Καλλικράτη» που δημιουργούσε πρόβλημα στον Μπουτάρη. Ούτε παραγγελιά να την είχε την διάταξη Μιχελάκη ο Μπουτάρης…
Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, παραγγελία την έκανε και μάλιστα ήταν και σίγουρος, αφού όπως διαβεβαίωναν από την παράταξη Μπουτάρη, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και θα είναι κανονικά υποψήφιος. Αυτό το λέγανε πριν καταθέσει την διάταξη ο Μιχελάκης. Ακούγεται σα να συνωμοτεί νομοθετικά η ΝΔ υπέρ του Μπουτάρη και πραγματικά αυτό γίνεται.