Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι διαδρομές της διαπλοκής: Μετοχές εταιρίας που επενδύει στον Μπόμπολα έχει ο Μηταράκης



Οι διαδρομές της διαπλοκής: Μετοχές εταιρίας που επενδύει στον Μπόμπολα έχει ο ΜηταράκηςΘυμίζουμε εν τάχει τι είχαμε γράψει τον Μάιο του 2013 σχετικά με τα γεγονότα που συνέβαιναν τότε στις Σκουριές.
"Εμφύλιος πόλεμος στις Σκουριές για την κονόμα του Μπόμπολα
Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η σκανδαλώδης στήριξη της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης στον «εθνικό» εργολάβο Μπόμπολα, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις των κατοίκων, προκλήθηκαν νέα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού από σκάγια κυνηγετικού όπλου και στον ελαφρύτερο επτά ακόμη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ..

Η απροκάλυπτη κυβερνητική προστασία της καναδικής εταιρίας εξόρυξης και του Μπόμπολα, οδηγεί σε έναν πραγματικό εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή. Ενώ οι Καναδοί και ο Μπόμπολας πλουτίζουν, Έλληνες πολίτες και αστυνομικοί αλληλοσπαράσσονται, εξαιτίας των στυγνών επιλογών της συγκυβέρνησης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου του δημοσίου.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με όπλο σε Έλληνα αστυνομικό. Παράλληλα όμως, καταδικάζει και τη στάση της ξεπουλημένης σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα τριμερούς συγκυβέρνησης, η οποία οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο, καθιστώντας ζήτημα χρόνου το να θρηνήσουμε θύματα.
Ήδη 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα χθεσινά επεισόδια, ενώ πολίτες μεταφέρθηκαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών από πλευράς της αστυνομίας. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση καταγγελία της προδοτικής σύμβασης εκποίησης της εθνικής μας περιουσίας. Η εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου, επιβάλλεται να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και προς όφελος του Ελληνικού Λαού και μόνον! Κανένα μνημονιακό Καθεστώς Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και κανένας Δένδιας, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία και τους Έλληνες αστυνομικούς ως δύναμη επιβολής των ιδιωτικών συμφερόντων του Μπόμπολα."
Ο Μηταράκης, λοιπόν, είναι Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, και καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα με την Eldorado Gold και τις Σκουριές. Ο κ. Μηταράκης στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι είχε εργαστεί για τον όμιλο Fidelity Fund.
Τώρα πλέον – με το ποθεν έσχες του – αποδεικνύεται ότι όχι μόνο είχε εργαστεί, αλλά συνεχίζει να διατηρεί συμφέροντα στην εν λόγω εταιρία, μέσω της κατοχής 59649 μετοχών της θυγατρικής της Fil UK Pension Plan, συνολικής αξίας 155.172, 76 λιρών Αγγλίας. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό από μόνο του δεν θα ήταν μεμπτό, όμως η μητρική εταιρία διατηρεί μέρισμα ύψους 4.265%, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο αποτελεί την 6η μεγαλύτερη επένδυση της εν λόγω εταιρίας.
Η Eldorado Gold είναι μία καναδική εταιρία, στην οποία ανήκει το 95% του ορυχείου στις σκουριές. Μάλιστα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της εταιρίας, το μέρισμα αυτό ανήκει στην Eldorado Gold μέσω της εταιρίας «Hellas Gold». Όμως αμφότερες οι δύο εταιρίες δηλώνουν θυγατρικές εταιρίες του ομίλου ΑΚΤΩΡ.
Ο όμιλος ΑΚΤΩΡ είναι συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, εκδότη του «Έθνους» και ιδιοκτήτη του “Mega Channel”, οπότε ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς ενώνει τους δημοσιογράφους - υβριστές της Χρυσής Αυγής  και τους επιχειρηματικούς κύκλους με τους υπουργούς της συγκυβέρνησης του μνημονίου.