Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αίγιο: Δελτίο Τύπου για ΧΥΤΑ

Η Χρυσή Αυγή ήταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο είχε επισημάνει τον Νοέμβριο 2012  το πόσο επικίνδυνη και ανωφελής ήταν η κατασκευή του «περιβαλλοντικού εγκλήματος» ΧΥΤΑ στην περιοχή των Καμαρών, τόσο για τους κατοίκους όσο και για την βιοποικιλότητα του περιβάλλοντος χώρου, κυρίως για τον υδροφόρο ορίζοντα.


Έτσι πριν ένα μήνα μια μόλις μικρή νεροποντή δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα έργα για την κατασκευή του, η μεγαλύτερη όμως ανησυχία μας είναι: τι επιπλέον προβλήματα θα δημιουργηθούν σε μια βέβαιη δυνατή νεροποντή τώρα που έρχεται βαρύς χειμώνας; ποιος θα πληρώσει και θα αναλάβει τις ευθύνες άραγε; Μήπως πάλι ο Ελληνικός λαός;  Ο εργολάβος ήδη ζητά αποζημίωση όπως μαρτυρά η σύσταση επιτροπής για το θέμα από τη η Δ/νση Τεχνικών Έργων – Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και ο δήμος Αιγιαλείας ο οποίος είχε προπληρώσει τον εργολάβο με 1,6 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεωδορακόπουλου προς τους κατοίκους, αποδεικνύονται επιβλαβείς τόσο στον οικονομικό όσο και στον περιβαλλοντικό τομέα της περιοχής.

Η Χρυσή Αυγή θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο,  μέσα και έξω από την Βουλή για τα δικαιώματα τους.


Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τοπική Οργάνωση Αιγίου
Αιγιαλέως 62 "Έναντι ΚΤΕΛ"
Τηλ. 6986945622