Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: Άφησαν ελεύθερο τον αφγανό δολοφόνο του Θανάση Λαζανά


                 ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: Άφησαν ελεύθερο τον αφγανό δολοφόνο του Θανάση Λαζανά
ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Άφησαν ελεύθερο τον αδίστακτο εγκληματία. Μόνο 15 χρόνια ερήμην - αντί για ισόβια - του επέβαλε σήμερα το δικαστήριο. Τον βάφτισαν και αυτόν ανήλικο, όπως τον πακιστανό βιαστή της Πάρου. Ένοχη σιωπή από τα ΜΜΕ.
Μετά την αποφυλάκιση του γεωργιανού κατηγορούμενου για την δολοφονία των δύο  αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ήρθε η απόδραση του αφγανού δολοφόνου του 29χρονου Θανάση Λαζανά στην Πάτρα.Ο αφγανός καταδικάστηκε ερήμην σε μια δίκη παρωδία σε 15 χρόνια, ενώ είχε καταφέρει να αποδράσει!
Το περιστατικό είχε συμβεί στις 19 Μαΐου συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Εκτεταμένα επεισόδια είχαν σημειωθεί καθώς οι κάτοικοι απέκλειαν σε καθημερινή βάση την εθνική οδό ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο τριμελές ανηλίκων της Πάτρας ερήμην του αλλοδαπού. Την πληροφορία για την απίστευτη εξέλιξη της απόδρασης του κατηγορουμένου επιβεβαίωσε και ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου παλικαριού, Ντίνος Αργυρόπουλος.
Ο αλλοδαπός είχε μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνας όπου παρέμενε έγκλειστος από τον Μάιο. Τον Νοέμβριο συμπληρώθηκε το εξάμηνο και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο. Εκεί κατάφερε να αποδράσει πηδώντας από έναν μαντρότοιχο και μέσα σε λίγη ώρα χάθηκαν τα ίχνη του.
Έτσι σήμερα η οικογένεια του άτυχου 29χρονου Θανάση Λαζανά πήγε στο δικαστήριο για να γίνει η δίκη αλλά είδαν ότι στο εδώλιο δεν υπήρχε ο κατηγορούμενος. Υπενθυμίζουμε ότι ο 29χρονος είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του και δέχθηκε επίθεση από τρεις λαθρομετανάστες, οι οποίοι από κοινού τον χτύπησαν με μαχαίρια καταφέρνοντας έξι τραύματα που επέφεραν τον θάνατο. Ο άτυχος νέος πρόλαβε να αναφέρει την ταυτότητα των δραστών λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.
Η Χρυσή Αυγή μαζί με κατοίκους των Πατρών οργάνωσε δυναμική διαμαρτυρία αμέσως μετά έξω από τον καταυλισμό των αφγανών, που οδήγησε τελικά στην εκδίωξή τους από την περιοχή.