Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανώνυμοι νεκροί


Κατ’ αρχήν, ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. Πάτρας, οφείλουμε να συγχαρούμε την «Κίνηση Ενάντια Στο Ρατσισμό Και Τη Φασιστική Απειλή» για το φυλλάδιο που διένειμε στους δρόμους της πόλης μας, εν προκειμένω στην πλατεία Όλγας. Συμπορεύεται απόλυτα από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη με την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας. Επίσης, σε αυτή την ίδια πραγματικότητα που ζουν οι κύριοι συντάκτες των όσων γράφονται στο εν λόγω φυλλάδιο, λεφτά υπάρχουν, δεν μας κυβερνά το ΔΝΤ, δεν έχουν κοπεί μισθοί και συντάξεις, ζούμε στην ευημερία, τα οπίσθιά μας δε χωράνε στις καρέκλες πια από το πολύ φαί και την καλοπέραση και τα κουτάλια μας τα βάλαμε σε θυρίδες γιατί είναι πλέον χρυσά! Α, και δεν έγινε κανένας ΦΟΝΟΣ του ΕΛΛΗΝΑ συμπολίτη μας Μανώλη, πατέρα δύο ορφανών πλέον, από τα «θύματα» του «ρατσισμού και της φασιστικής απειλής», ούτε κάηκαν τρεις αθώοι ΕΛΛΗΝΕΣ στη δολοφονική επίθεση με μολότοφ σε λαϊκή αγορά (!!) της Αθήνας από τα «αλληλέγγυα» της «Κίνησης κτλ» ορφανά του Στάλιν. Αντιθέτως, το πλέον σημαντικό γεγονός της εβδομάδας που πέρασε ήταν –και το αναφέρουμε όπως ακριβώς το διαβάσαμε- η «δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μανάν, του εικοσιενάχρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές από φασιστική συμμορία…». Την ίδια στιγμή, ο Μανώλης, αναφέρεται ως η «δολοφονία του 44χρόνου της Γ’ Σεπτεμβρίου»! Δε συμφέρει τους κυρίους αυτούς να αναπαραχθεί η πληροφορία στο ίδιο μέγεθος με του λαθρομετανάστη. Παραποιούν ηθελημένα την αλήθεια των γεγονότων. Ένας ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ, πατέρας ήδη ενός παιδιού, ξεκινάει για μια από τις σημαντικότερες και ευτυχέστερες στιγμές τις ζωής του. Δεν πρόλαβε να κάνει δυο βήματα και βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ από κάποιον Αλίμ μπλα μπλα μπλα μπλα… Πισώπλατα μαχαιρωμένος για μια κάμερα, όπου θα απαθανάτιζε τις στιγμές αυτές, στιγμές που κάποιοι από μας έχουμε ζήσει και όλοι θέλουμε να τις ζήσουμε. Το δικαίωμα του Μανώλη αφαιρέθηκε όμως βάναυσα και απάνθρωπα. Και παρά το θάνατό του, οι πάσης φύσεως αλληλέγγυοι και αυτόκλητοι προστάτες των κάθε λογής Αμπντούλ έρχονται να του στερήσουν και την αξιοπρέπεια αναφέροντάς τον σαν τον «ανώνυμο 44χρονο της Γ’ Σεπτεμβρίου». Ίσως έχουν δίκιο όμως. Ανώνυμος ο ΕΛΛΗΝΑΣ που σφαγιάζεται από τους «κακόμοιρους μετανάστες», τα «θύματα της Χρυσής Αυγής». Ανώνυμος γιατί αύριο, θα είσαι εσύ, το παιδί σου, η γυναίκα σου…
Όσο για το «πογκρόμ» που αναφέρουν, είναι η απάντηση των ΕΛΛΗΝΩΝ, το άλλο νόμισμα της αγανάκτησης, του θυμού και της ανελευθερίας που φέρνει νομοτελειακά η ασύδοτη δράση των ορδών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πόλεις μας, δρώντας υπό τις ευλογίες και την προστασία της πολιτείας και των οργάνων της, τύπου «Κίνησης Ενάντια Στο Ρατσισμό Και Τη Φασιστική Απειλή».
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει καθήκον να σταθεί στο πλάι του κάθε ΕΛΛΗΝΑ και να αγωνισθεί μέχρις ενός για την αξιοπρέπεια και του δικαίωμά του να ζήσει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στην Πατρίδα του.