Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Προκλητική πρωτομαγιάτικη (πεζο)πορία του Πά.Μ.Ε. στην Ναύπακτο.


Σύμφωνα με το http://agriniopress.gr/koinonia/2901-eknafpaktou :

…Διττό χαρακτήρα είχαν οι εκδηλώσεις στην Ναύπακτο αφού γιορτάστηκε τόσο η εργατική Πρωτομαγιά όσο και η απελευθέρωση της πόλης, ενώ δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Στην σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου καταγγέλλεται η στάση μελών του ΠΑΜΕ.
Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν στη Ναύπακτο τόσο οι αγωνιστές της εργατικής τάξης όσο και οι απελευθερωτές της πόλης της Ναυπάκτου.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς είναι η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων από το Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου, το Δήμο Ναυπάκτου και το αθλητικό σωματείο Lepanto.
Την ομοψυχία του λαού στο φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και την προσήκουσα τιμή στους ηρωικούς αγωνιστές αμαυρώσαν οι λιγοστοί διαμαρτυρόμενοι του ΠΑΜΕ, που για άλλη μια φορά επέλεξαν να διασπάσουν την ενότητα, τον κοινό αγώνα και μάλιστα στην πιο δύσκολη συγκυρία για το λαό μας.
Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας, αφού παρεμπόδισαν τα μικρά παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να τερματίσουν.
Παιδιά του Δημοτικού που έτρεχαν συμμετέχοντας στην τιμή για τους αγωνιστές και βρίσκονταν στον τερματισμό, εισέβαλαν οι λιγοστοί επαναστατημένοι περιπατητές μπροστά από τα παιδιά προπηλακίζοντας μικρά παιδιά που έβαλαν τα κλάματα. Ενώ οι γονείς απορημένοι και αγανακτισμένοι δεν πίστευαν βλέποντας αυτή την απρέπεια των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, οι οποίοι δεν εξέθεσαν μόνο τους εαυτούς τους στην κοινωνία, αλλά και τον πολιτικό φορέα που τους καθοδηγεί και ο οποίος καλείται στα πλαίσια της πολιτικής λειτουργίας να πάρει σαφή θέση, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία δεν επιβάλλεται, φυτεύεται με έξυπνες βόμβες, έτσι και η διαφορετικότητα των απόψεων δεν επιβάλλεται με τραμπουκισμούς, βία και προπηλακισμούς μικρών παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Εμείς τους παραδίδουμε στην κρίση της κοινωνίας της πόλης μας»…

Είναι γνωστοί οι μπολσεβίκοι του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού τους οργάνου του Πά.Μ.Ε. για τις αμέτρητες και αξεπέραστες αγκυλώσεις τους. Όμως την πρωτομαγιά στην Ναύπακτο ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Ενώ γνώριζαν ότι στη συγκεκριμένη διαδρομή πραγματοποιούνταν αγώνας δρόμου παιδιών του Δημοτικού αυτοί δε δίστασαν ως «κόκκινος στρατός» των τριάντα περιπατητών να εισχωρήσουν στη διαδρομή των αγωνιζομένων παίδων και να διακόψουν «με το έτσι θέλω» το αγώνισμα.
"Σύντροφοι" , μήπως είχατε πληροφορίες ότι ο αγώνας δρόμου διενεργούνταν από Εθνικιστικά κέντρα;
Ή μήπως είχατε πληροφορίες ότι ο αγώνας δρόμου στην ουσία υπέκρυπτε αντικομουνιστικό αγώνα και μάλιστα από εκκολαπτόμενους αντικομουνιστές Δημοτικού σχολείου;
Αξίζετε συγχαρητήρια για τις γελοιότητές σας.