Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Τρύπα στην Τατάρνα Ευρυτανίας

Ο πυρήνας Αιτ/νιας εδώ και μια πενταετία, ανήμερα των Αγίων Πάντων, παρευρίσκεται στη λιτή τελετή μνήμης καταθέτοντας Στέφανο Τιμής στα θύματα θηριωδίας των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ( Μάρτιος 1946 - Οκτώβριος 1949 ).


Δέος σε διακατέχει όταν αντικρίζεις την Τρύπα και συνάμα συλλογιέσαι το Μαρτυρικό Θάνατο που βρήκαν όσοι αντιστέκονταν στα αντεθνικά τους σχέδια.
Έλληνες Πατριώτες απ΄ όλες της γωνίες της Πατρίδας μας Θυσιάστηκαν εδώ σαν ένα απαραίτητο βήμα προς τον κομμουνισμό αλλά και προς ικανοποίηση του σαδισμού τους την ίδια ώρα που υποτίθεται πως "πολεμούσαν τον κατακτητή".


Είναι χαρακτηριστικό πως περιγράφουν τις εντυπώσεις τους τα μέλη της Εθνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας που επισκέφτηκαν το βάραθρο:
Το βάραθρο αυτό αποτελεί τόπο Μαρτυρίας Ελλήνων κατά την περίοδο 1941-44 άλλα δυστυχώς και κατά την περίοδο αργότερα του Εμφυλίου....
Το συνολικό βάθος σήμερα είναι 60 μέτρα, παλαιότερα όμως ήταν αρκετά βαθύτερο αλλά στο βάραθρο έχουν ρίξει κατά καιρούς πολλά μπάζα και έχει προσχωθεί αρκετά..
Η αλήθεια είναι πάντως πως αισθάνεσαι ένα βάρος, μέσα σου, όταν συνειδητοποιείς πως σε αυτό το βάραθρο έχασαν με τέτοιο φρικτό τρόπο την Ζωή τους τόσοι άνθρωποι.... άδικα....
Οι ιστορίες και οι μαρτυρίες που ακούσαμε για αυτό το μέρος είναι πολλές και τραγικές...
Σαν κάτοικος της περιοχής γνωρίζω ότι κατά καιρούς οι διάφοροι τοπάρχες, πριν την περίφραξή, προσπάθησαν να σφραγίσουν το βάραθρο κουβαλώντας μπάζα με φορτηγά, με πρόσχημα τις ζημίες των κτηνοτρόφων....
Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να συγχαρούμε τα μέλη της Ε.Σ.Ε. για την πρωτοβουλία τους και για της εικόνες που μας παρουσίασαν.


Eπίσης να σας ενημερώσουμε πως κινούμαστε για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκαλέσει οι σημερινοί διεθνιστές, ιδεολογικοί απόγονοι των καρτσαπλιάδων.


Και πως τη φετινή διοργάνωση της τελετής Μνήμης, 19 Ιουνίου, έχει αναλάβει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης.

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Σχετικό βίντεο : http://spilaiologia.blogspot.com/2010/03/632010.html