Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τρέμει και η «Εφημερίδα των Συντακτών»: Ανεβαίνει συνεχώς η Χρυσή Αυγή και πλησιάζει διψήφια ποσοστά!

Άλλη μία δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας κρύο ιδρώτα στους καθεστωτικούς. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι η πιο αντιχρυσαυγίτικη φυλλάδα που υπάρχει, μαζί με το «Έθνος» του Μπόμπολα, είναι δεδομένο ότι οι προβλέψεις περί των ποσοστών της Χρυσής Αυγής είναι παραποιημένα προς τα κάτω.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιευμένα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 7,5% των ψήφων, το οποίο με την πρέπουσα αναγωγή φτάνει το 10%. Μάλιστα σε σχέση με τηνπροηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας για την ίδια εφημερίδα, η Χρυσή Αυγή αυξάνει το ποσοστό της κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
Τα λοιπά κόμματα βρίσκονται πολύ πιο πίσω, με την μάχη για την τέταρτη θέση να διεξάγεται μεταξύ Πασόκ, Ποτάμι και ΚΚΕ στο 5%, ενώ ακόμα πιο πίσω το κόμμα Λαφαζάνη και το κόμμα Λεβέντη δείχνουν να εισέρχονται στη Βουλή, ενώ το απόκομμα Καμμένου δείχνει να βρίσκεται εκτός.
Στην αδιάφορη, δεδομένου ότι ΝΔ και Σύριζα έχουν το ίδιο πρόγραμμα, μάχη για την πρώτη θέση φαίνεται ότι επικρατεί ο Σύριζα, ο οποίος έχει μια ασφαλή διαφορά της τάξεως των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.
Τα αποτελέσματα των εκλογών θα κάνουν πολιτικάντηδες και δημοσκόπους να κλαίνε τα πάνελ των καναλιών της νύχτας μεταξύ 20ης και 21ης Σεπτεμβρίου, αφού η Χρυσή Αυγή θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση με αξιοσημείωτα και πιθανόν διψήφια ποσοστά.