Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Αμερικανική ομολογία: «Εμείς οπλίσαμε και εκπαιδεύσαμε τους τζιχαντιστές»!

Είχαμε γράψει στο παρελθόν για τη συνέντευξη του Αμερικανού Στρατηγού, Wesley Clark, ο οποίος είχε διατελέσει Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN.

Ο Στρατηγός μιλώντας περί της φρίκης του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είπε ότι «οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας» το χρηματοδοτούν, προκειμένου να πολεμήσει την Χεζμπολάχ. Φυσικά δεν τόλμησε να κατονομάσει τους «φίλους και συμμάχους», όμως πραγματικά δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να αντιληφθεί κανείς τους ενόχους για τις φρικαλεότητες, τις δημόσιες εκτελέσεις και όλα όσα χειρότερα δεν έχουν φτάσεις στους δέκτες των τηλεοράσεών μας.
Αυτή ήταν η ομολογία ενός Στρατηγού, η οποία όμως δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί επίσημη, αφού ο εν λόγω συνεντευξιαζόμενος ήταν «πρώην» όταν είπε τα συγκεκριμένα λόγια. Όμως τώρα έχουμε την ομολογία εκπροσώπου του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος παραδέχτηκε ότι Σύροι αντάρτες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, παρέδωσαν ένα μέρος του εξοπλισμού τους στο Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, με αντάλλαγμα την ασφαλή διέλευση.
Συγκεκριμένα, οι αντάρτες παρέδωσαν έξι φορτηγάκια και πυρομαχικά, περίπου το ένα τέταρτο του εξοπλισμού που τους είχε δοθεί, σε έναν μεσολαβητή του Μετώπου αλ Νόσρα στις 21-22 Σεπτεμβρίου με αντάλλαγμα την ασφαλή τους διέλευση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή. «Αν είναι ακριβής η πληροφορία ότι μέλη των Νέων Συριακών Δυνάμεων παρέδωσαν εξοπλισμό στο Μέτωπο αλ Νόσρα είναι πολύ ανησυχητική και παραβιάζει τους κανονισμούς του συριακού προγράμματος εκπαίδευσης και εξοπλισμού», παραδέχθηκε ο ίδιος. Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν ένα ακόμη ανησυχητικό δείγμα για την αποτυχία της προσπάθειας εκπαίδευσης Σύρων ανταρτών για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτος στη Συρία.
Βεβαίως αυτό αποτελεί την περίπτωση κατά την οποία η αμερικανοί πιάστηκαν «με την γίδα στην πλάτη» και για αυτό αναγκάστηκαν να προβούν στην ομολογία. Η πραγματικότητα είναι ότι οι αμερικανοί έχουν χρηματοδοτήσει, εξοπλίσει και προστατεύσεις τους τζιχανιστές κανίβαλους, με απώτερο σκοπό να εισπράξουν γεωπολιτικά οφέλη από τη δράση τους. Επιπλέον αυτού έχουν βάλει το «σκυλί» τους, την Τουρκία, να βομβαρδίζει τους Κούρδους και οποιονδήποτε άλλο μάχεται εναντίον της φρίκης των τζιχαντιστών.
Συνεπώς, εφόσον το «αντιρατσιστικό» επιχείρημα περί «προσφύγων» λέει ότι πρέπει να τους καλοδεχτούμε, επειδή στις χώρες τους έχει πόλεμο, ας τους πάρουν οι αμερικανοί να «κοσμήσουν» την Ουάσινγκτόν, τον Λευκό Οίκο και τις γειτονιές τους.