Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Φώτης Γραικός στην Il Giornale: Δεν μας απέκλεισαν - Εμείς δεν συζητάμε την προδοσία της λαϊκής εντολής!

Συνέντευξη του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Φώτη Γραικού στην Il Giornale
Στις Βρυξέλλες, η ευρωπαϊκή διπλωματία εργάζεται για να προσπαθήσει να βρει μια λύση για την ελληνική κρίση χρέους. Με το Eurogroup και το Eurosummit σήμερα, στην πραγματικότητα, διαπραγματεύονται προκειμένου να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για το κοινό σχέδιο Juncker και να αποτραπεί το Grexit. Έτσι, για να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις νέες προτάσεις στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με την ισχυρή ψήφο των Ελλήνων, τον νέο Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, και την εντολή όλων των κομμάτων που κάθονται στη Βουλή των Ελλήνων. Ή καλύτερα, όλων εκτός από ένα.

- Γιατί σας απέκλεισαν από την σύσκεψη σήμερα;
- Ποια η γνώμη σας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;
Ο Ελληνικός λαός έδειξε την αντίθεσή του στις εθνοκτόνες πολιτικές των μνημονίων και στην ουσία το ΟΧΙ ήταν ηθικό και δεν θα επηρεάσει πρακτικά πολλές καταστάσεις.
- Τι λέτε για την παραίτηση Βαρουφάκη;
Ο Βαρουφάκης είχε δηλώσει πως θα παραιτούνταν αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν "Ναι". Τελικά είπε ακόμα μια φορά ψέματα...
- Πιστεύετε ότι θα είναι χρήσιμη μια νέα συμφωνία;
Με τους υφεσιακούς όρους με τους οποίους κλείνονται μέχρι στιγμής οι συμφωνίες δεν υπάρχουν προοπτικές χρήσιμων συμφωνιών.
- Τι θα κάνατε στην θέση του Τσίπρα;
Δεν θα ήμασταν ποτέ στη θέση του Τσίπρα διότι αντιμετώπισε τα γεγονότα με πρωτόγνωρη αφέλεια και ιδεοληψία. Επίσης δεν θα ρισκάραμε το μέλλον του Ελληνικού λαού για να σώσουμε την προσωπική μας πολιτική καριέρα.
- Πώς θα αντιδράσουν οι Έλληνες πολίτες σε περίπτωση υπογραφτεί μια καινούρια συμφωνία και ο Τσίπρας το δεχθεί παρόλο το ΟΧΙ;
Θα αντιληφθούν ότι είναι ψεύτης, όμως θα αντιδράσουν όπως πάντα με υπομονή και αξιοπρέπεια και θα μιλήσουν όταν έρθει η ώρα, στη κάλπη.