Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

“Καμία υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας” - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Οι Συναγωνιστές Μιχάλης Αρβανίτης και Φώτης Γραικός τοποθετήθηκαν στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης τόνισε ότι η ασκηθείσα μέχρι σήμερα πολιτική από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν καταστροφική. Έδειξαν υποχωρητικότητα στην εξωτερική πολιτική, έκαναν ανώτατα συμβούλια διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους, κάτι εντελώς παράνομο καθώς η Χώρα μας δεν έχει να διαπραγματευθεί τίποτα με την Τουρκία όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα, δεν εφάρμοσαν ποτέ τα 12 ναυτικά μίλια. Δεν γίνεται να γίνονται διαπραγματεύσεις και υποχωρήσεις όταν αιωρείται η δαμόκλειος σπάθη του casus beli.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε πως η Χρυσή Αυγή επιμένει στο νόμιμο στρατηγικό βάθος το οποίο πρέπει να οριστεί από τις εκβολές του Έβρου μέχρι το Καστελόριζο και εν συνεχεία να ενωθεί η ΑΟΖ μας με την ΑΟΖ της Κύπρου, οπότε θα έχουμε σε εφαρμογή το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Μιχάλη Αρβανίτη


Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Φώτης Γραικός τόνισε ότι το ζήτημα των τζιχαντιστών προέκυψε μετά από την χρηματοδότησή τους από την Αμερική και κάποιους Σαουδάραβες με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι ότι ξέφυγε από την επιρροή των Αμερικανών και οι επιπτώσεις φαίνονται σήμερα. Γίνεται πραγματικότητα, λοιπόν, το δόγμα Νταβούτογλου για περικύκλωση της Ελλάδος από σουνιτικούς πληθυσμούς, οι οποίοι θα ελέγχονται από την τουρκία. Το ισλαμικό κράτος είναι ένα σουνιτικό κράτος. Υπάρχει ένα τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό θέμα ασφαλείας.
Ακόμα, μίλησε για το ζήτημα της Μακεδονίας λέγοντας ότι συνεχίζει να υπάρχει ως «πρόβλημα» λόγω κάποιων συμφερόντων, που όμως δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του λαού που κατοικεί στα Σκόπια. Ζήτησε να μάθει ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα, τι σκοπούς έχουν και πως αντιμετωπίζονται.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Κοτζιάς δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση στα καίρια ερωτήματα του Συναγωνιστή Φώτη Γραικού, όσον αφορά το ζήτημα της Μέσης Ανατολής και το μεταναστευτικό. Από την άλλη πλευρά, σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, υιοθέτησε την στάση περί διαπραγματεύσεων και καλής γειτνίασης.   

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Φώτη Γραικού