Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Οι τυμβωρύχοι της ηθικής...

Γράφει ο Νικόλαος Εμμανουήλ από την Ακράτα,
Την αυτοαπασχολούμενη κοινωνία μας, που τα τελευταία 40 έτη παράγει μόνο φθορά και διαφθορά χωρίς ίχνος χρηστού έργου, κατακλύζει μονίμως ένας εσμός από ''επαΐοντες'' και ''οσφυοκάμπτες'' της δημοκρατίας, που επιχειρούν μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων, να εξήγήσουν τα αίτια της ολικής κατάπτωσής της και την υπέρτατη ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της ''πολιτισμένης'' Ευρώπης. Αν ανατρέξουμε στις ιστορικές συνθήκες των τελευταίων 6-7 αιώνων, θα διαπιστώσουμε ότι η Ευρώπη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ''κλειστή'' ομάδα αποικιοκρατών, τοκογλύφων και σεξουαλικά διεφθαρμένων προσώπων της αριστοκρατίας ή της μεγαλοαστικής τάξης.
Η στρατηγική της παραμένει απαράλλακτη, αγοράζουν πρώτες ύλες έναντι πινακίου φακής από τις αποικίες τους και κατόπιν μεταπωλούν σε αυτές (τις χώρες) τα υπερτιμολογημένα προϊόντα τους. Από τη σύσταση του το νεοελληνικό κράτος τελεί υπό την ηγεμονία αυτών των υπερδυνάμεων. Όσο για τον συρφετός των υποστηρικτών της ''δημοκρατίας'' σας, αν ανατρέξουμε στην προσωκρατική φιλοσοφία θα διαπιστώσουμε ότι η δημοκρατία αρμόζει μόνο  σε ενάρετους και ηθικούς πολίτες (μια ενδοσκόπιση στην ποιότητα των πολιτών της σημερινής κοινωνίας, μπορεί να ταυτιστεί με το προαναφερθέν ρητό);
Αποτυχημένοι και ευτραφείς πολιτικοί προσπαθούν να ευθυγραμμίσουν και να ταυτίσουν την ευθύνη των καπιταλιστών με αυτή των ταλαιπωρημένων εργατών που ζούσαν πάντα με το άγχος της επιβίωσης, ξεστομίζοντας αναίσχυντα ότι (μαζί τα φάγαμε). Αν σκεφτόταν λίγο η κατακρεουργημένη εργατική τάξη θα είχε αντιληφθεί ότι για να χορτάσει τον άρτον, το διακύβευμα δεν είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους, αλλά αυτός του κράτους από τις τράπεζες. Αν η αντίδραση δεν είναι άμεση και αποτελεσματική θα μετατραπεί η πατρίδα μας σε διακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων (τύπου Σιγκαπούρης) που θα επικρατεί μόνο δουλεία και κατανάλωση.
Δυστυχώς οι εικόνες γύρω μας είναι απογοητευτικές, υψηλό ποσοστό της νεολαίας μας πέραν της ανύπαρκτης παιδείας της, ασχολείται μόνο με τις ηλεκτρονικές συσκευές της (κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες κ.τ.λ.) και την επίδειξη των δερματοστιγμάτων στο σώμα τους (tatoo βαρβαριστί). Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον φύλακα-άγγελο του Συντάγματος ''διορισμένο'' πρώτο πολίτη-δημόσιο υπάλληλο της χώρας. Στα ανεπτυγμένα και με προοπτική κράτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται μέσω δημοψηφίσματος και επικουρεί την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, την άμυνα, τον οικονομικό σχεδιασμό, τον έλεγχο των πεπραγμένων και την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε κυβέρνησης, με απώτερο στόχο την ευημερία του λαού. Όταν τα καθήκοντά του περιορίζονται στην  υποδοχή αλλοδαπών αξιωματούχων και σε εγκαίνια δημοσίων κτιρίων, ο θεσμός του καταλήγει τυπικός και εν γένει περιττός.

                                                          
                                                 Νικόλαος Η. Εμμανουήλ  (B.Sc. - M.Sc.)