Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Υπερφορολογούν τον Ελληνικό λαό με την ελπίδα ότι θα τους λυπηθεί η Τρόικα!

Υπερφορολογούν τον Ελληνικό λαό με την ελπίδα ότι θα τους λυπηθεί η Τρόικα!Πανηγυρίζουν στο ΥΠΟΙΚ και την κυβέρνηση για το πλεόνασμα , το οποίο βγήκε μετά από μια φοροκαταιγίδα στα συνήθη υποζύγια που είναι οι μισθωτοί. Τα φυσικά πρόσωπα το 7μηνο του 2014 πλήρωσαν περισσότερους φόρους κατά 940 εκατ. ευρώ δηλαδή περισσότερο από 27,3% σε σχέση με πέρυσι.
Η εικόνα υπερφορολόγησης έρχεται την ώρα που τα περισσότερα φορολογικά βάρη για το 2014 ξεκίνησαν από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν πληρωθεί έξι διαφορετικοί φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, φόρος πολυτελείας, τέλη κυκλοφορίας).

Μόνο τον Ιούλιο, εκατομμύρια φορολογούμενοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την πρώτη δόση για το εκκαθαριστικό της εφορίας, «σώζοντας» τα διαλυμένα οικονομικά του κράτους, διαλύοντας όμως το δικό τους οικογενειακό προϋπολογισμό. Τα νούμερα για τα έσοδα από φόρους μιλούν από μόνα τους, αφού μιλάμε για μια χώρα που έχει ύφεση 25% μέσα σε 5 χρόνια και ο κόσμος έχει χάσει το 30-40% του εισοδήματός του για όσους έχουν ακόμα δουλειά. Μέσα σε αυτό το διάστημα χάθηκαν και 1 εκατ. θέσεις εργασίας.
Στο πρώτο επτάμηνο του έτους μόνο για το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων πληρώθηκαν 5,78 δισ. ευρώ, όταν πέρυσι είχε πληρωθεί 4,09 δισ., αύξηση δηλαδή περίπου 1,68 δισ. Δηλαδή αναφερόμαστε για μια υπερφορολόγηση τι στιγμή που τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει και έχουν χαθεί πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα, τα έσοδα από τη φορολογία των νομικών προσώπων αυξήθηκαν κατά 114,6% ή κατά 746 εκατ. ευρώ. Και μετά από τέτοια φορολόγηση απαιτούν να ξεκινήσει να δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας. Φοροτεχνικοί αναφέρουν ότι υπήρξε ένας αριθμός φορολογούμενων που επέλεξε να πληρώσει εφάπαξ το ποσό του εκκαθαριστικού προκειμένου να έχει την έκπτωση του 1,5%.
Το οικονομικό επιτελείο θέλει να χρησιμοποιήσει την αύξηση των εσόδων και τους στόχους ως διαπραγματευτικό χαρτί για την τρόικα, κατά την σύντομη αξιολόγηση εκ Παρισίων στις 3-5 Σεπτεμβρίου. Τότε αναμένεται να ζητήσουν από τους δανειστές μια δήλωση (για πολιτική – επικοινωνιακή χρήση) φορολογικών ελαφρύνσεων, με την αιτιολογία ότι μπαίνουν λεφτά στα κρατικά ταμεία και ότι ο κόσμος υπερφορολογείται

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr