Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Με υπουργική απόφαση οικολογικό έγκλημα στην Αιγιαλεία!


Με υπουργική (ΥΠΕΚΑ ΜΑΝΙΑΤΗΣ) απόφαση παραχωρείται στην διάθεση του Μπόμπολα ένα εκατομμύριο κυβικά αμμοχάλικου από τα ποτάμια της Αιγιαλείας. Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς τα ταμεία της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ . Σύμφωνα με την ομοσπονδία οικολογικών οργανώσεων κορινθιακού κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» θα υπάρξουν πολλές επιπτώσεις στα χωριά όπως το Μαυρίκι και ο οικισμός Αχλαδιά του Δ.Δ. Φτέρης στην Αιγιάλεια , εάν ξεκινήσουν οι αμμοληψίες.


 Υπενθυμίζουμε σε όλους αυτούς τους πλουτοκράτες της συμφοράς οι οποίοι πέρα από το κέρδος δεν βλέπουν τίποτε άλλο, ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν πληγεί από τις φωτιές του 2007 και έχουν κλίσεις του εδάφους 50-70%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για  κατολισθήσεις όταν θα έχουμε αφαίρεση υλικών από τον ποταμό Σελινούντα. Επίσης οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς για το μείζον αυτό θέμα προειδοποιούν από τώρα ότι στο κοντινό μέλλον θα υπάρξουν διαβρώσεις στις ακτές της Αιγιαλείας.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή όπως και στο παρελθόν με το "ΧΥΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΎ" είναι στο πλευρό όλων των συλλόγων οι οποίοι αγωνίζονται κατά των οικολογικών εγκλημάτων που διαπράττουν οι κεφαλαιοκράτες του σαμαρά και βενιζέλου προς εκπλήρωση των σκοπών τους. Παράλληλα προετοιμάζει  πρόταση στην βουλή ώστε η υπόθεση να πάει στο ΣτΕ, με σκοπό να ακυρωθεί αυτή η επαίσχυντη υπουργική απόφαση.

Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τοπική Οργάνωση Αιγίου
Αιγιαλέως 62
                                                                                Τηλ. Γραφείο Τύπου: 6987105281