Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Απατεώνες σε όλα τους οι νεοδημοκράτες:Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο διοικητής Νοσοκομείου με το πλαστό πτυχίο

Με πλαστό πτυχίο και συστατική επιστολή Σαμαρά 
Απατεώνες σε όλα τους οι νεοδημοκράτες:Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο διοικητής Νοσοκομείου με το πλαστό πτυχίοΥποψήφιος βουλευτής Κοζάνης το 2012 με τη ΝΔ ήταν ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών, Θεόδωρος Κουκάκης, ο οποίος έκανε καριέρα με το πτυχίο ψυχολογίας του  εξαδέλφου του, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εκτελωνιστής! Συν τοις άλλοις, ο Κουκάκης το διάστημα 2008-2010 ήταν υποδιοικητής στο Μποσδάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Κάτοικοι της Πτολεμαΐδας είχαν καταγγείλει ότι ο Κουκάκης δεν είχε τον πανεπιστημιακό τίτλο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τον διορισμό του ως διοικητής νοσοκομείου. Η καταγγελία αυτή είχε γίνει τον περασμένο χειμώνα, λίγες μέρες μόλις μετά την απόφαση διορισμού του ως διοικητή στο Νοσοκομείο Γρεβενών με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Σπύρου-Άδωνι Γεωργιάδη, ο έλεγχος, όμως, ο οποίος έγινε έδειξε ότι ο αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλος σπουδών, όπως και το δίπλωμα ειδικότητας που είχε καταθέσει για τον διορισμό του είχαν εκδοθεί στο όνομα άλλου ατόμου, το οποίο είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης από του ιδίου.
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο βιογραφικό του, που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο διαδίκτυο, πέρα από τις σπουδές που ισχυρίζεται ότι επικαλείται συστάσεις για το πρόσωπό του από τον ίδιο τον Σαμαρά, αλλά και από τους Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ιωάννη Τραγάκη (ο οποίος προσφάτως είχε αναλύσει την αξία του ρουσφετιού ως το μόνο μέσο πολιτικής επιβίωσης). Με δεδομένο και το ότι ο Κουκάκης ήταν και υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ στις εκλογές του 2012, το όλο σκηνικό αποκτά σαφέστατη πολιτική διάσταση.
«Εξαργύρωσε» την υποψηφιότητά του με τον διορισμό του ο Κουκάκης; Και πώς έγινε αυτός ο διορισμός αφού δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα; Πρέπει, λοιπόν, να εξεταστεί αν όντως είναι υπαρκτές οι θετικές συστάσεις του Σαμαρά και των υπολοίπων νεοδημοκρατών προς το πρόσωπό του, όπως φυσικά και κάτω από ποιες συνθήκες αποφάσισε ο τότε υπουργός Υγείας Γεωργιάδης να τον διορίσει διοικητή στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Μπορεί να δοθεί άδικο σε όποιον υποστηρίξει ότι τέτοιες περιπτώσεις επιβεβαιώνουν το κομματικό κράτος και τις πελατειακές σχέσεις που έχει αναπτύξει  η κυβέρνηση; Μάλλον όχι.
Γιώργος Μάστορας