Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ! ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ... ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑ ΠΩΛΟΥΝ 0,15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ!

Tην ώρα που χιλιάδες τόνοι ροδάκινου στοιβάζονται στις αποθήκες των συνεταιρισμών και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στις χωματερές έρχονται στο φως καταγγελίες για απίστευτες περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες της Ημαθίας, στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι η τιμή του ροδάκινου εκτοξεύεται στα ύψη και φτάνει να πωλείται με καπέλο έως και 1200% καθώς φεύγουν από το χωράφι από 15 έως 25 λεπτά το κιλό και καταλήγουν να πωλούνται έως και 2 ευρώ το κιλό.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αίσθηση προκαλεί ότι ακόμη και στην Ημαθία, στον τόπο παραγωγής δηλαδή του ροδάκινου, η τιμή σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει έως και το 1 ευρώ 90 λεπτά ενώ φέτος υπάρχει υπερπληθώρα σοδειάς και ο ανταγωνισμός από τις χώρες του εξωτερικού έχει ρίξει την τιμή του ροδάκινου κατά 60%.

Για παράδειγμα, όπως λένε οι παραγωγοί πέρσι πουλούσαν 60 με 70 λεπτά το κιλό και φέτος η τιμή έπεσε στα 15 με 25 λεπτά, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές πληρώνουν το προϊόν χρυσάφι.


Πηγή: Απίστευτη αισχροκέρδεια –Οι παραγωγοί πωλούν τα ροδάκινα 0,15 λεπτά και εμείς τα αγοράζουμε 2 ευρώ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/164142#ixzz38BJFp000