Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οι δυνάμεις του Άσσαντ εκκαθαρίζουν τα τελευταία προπύργια των τρομοκρατώνΟι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις του Άσσαντ τις τελευταίες ημέρες και μετά από σκληρές μάχες στην πόλη Γιαμπρούντ κατάφεραν να εκδιώξουν από την περιοχή τους ισλαμιστές τρομοκράτες σκοτώνοντας τους περισσότερους από αυτούς. Η πόλη Γιαμπρούντ βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Λιβάνου και ήταν ένα σημαντικό προπύργιο των κανιβάλων μισθοφόρων των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Η πόλη αυτή κείται στον οδικό άξονα που ενώνει την Δαμασκό με το Χαλέπι και τον Λίβανο και η κατοχή της παίζει σημαντικότατο στρατηγικό ρόλο.

Οι εναπομείναντες ισλαμιστές τρομοκράτες στην Συρία οπισθοχωρούν σε όλα τα μέτωπα, εγκαταλείπουν τις πόλεις-προπύργια και καταφεύγουν στα βουνά και σε ακατοίκητες περιοχές. Η τελική τους εκκαθάριση από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα είναι πλέον εύκολη υπόθεση, αφού είναι γνωστό ότι στρατιωτικά οι τρομοκράτες είναι τελείως ευάλωτοι σε ανοικτά πεδία μάχης, εκεί δηλαδή όπου μπορούν να επιχειρήσουν μαχητικά ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη και βαρέα πυροβόλα.
Σημαντικό ρόλο στην νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Γιαμπρούντ έπαιξαν και οι μαχητές της σιιτικής Χεζμπολάχ, οι οποίοι υποστηρίζουν τον Άσσαντ έναντι των σουνιτών τρομοκρατών. Ο κλοιός πλέον για τους τρομοκράτες σφίγγει απελπιστικά και πολύ σύντομα θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι περιοχές της Συρίας από αυτούς τους κανίβαλους μισθοφόρους των Αμερικανοσιωνιστών που τόσα δεινά επέφεραν στον συριακό λαό. Υπολογίζεται ότι στα τέσσερα περίπου χρόνια που διαρκεί ο συμμοριτοπόλεμος έχουν χάσει την ζωή τους 130.000 άμαχοι, πολλοί εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια.
Φαίνεται ότι ο συμμοριτοπόλεμος της Συρίας βαίνει προς το τέλος του. Το σχέδιο των Αμερικανοσιωνιστών για διάλυση της συριακής κρατικής οντότητας και δημιουργίας ενός προτεκτοράτου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με στόχο κατ’ αρχήν το Ιράν απέτυχε. Απέτυχε με την σθεναρή στάση της Ρωσίας, η οποία διέβλεψε πολύ σωστά τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τα στρατηγικά της συμφέροντα. Το διακύβευμα δεν ήταν μόνο η Συρία. Ήταν το Ιράν και η Ανατολική Μεσόγειος. Εφόσον οι ΗΠΑ είχαν τον έλεγχο της Συρίας θα μπορούσαν να ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο και αυτό θα τους άνοιγε τον δρόμο προς το Ιράν και το στρατηγικό υπογάστριο της Ρωσίας.
Οι Αμερικανοσιωνιστές δεν είναι ανίκητοι. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και οι νίκες του Άσσαντ στην Συρία το αποδεικνύουν.