Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Νομίζουν πως θα σώσουν το διεφθαρμένο καθεστώς με γελοίες και χαλκευμένες δημοσκοπήσεις

Το 75% της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι "κρυμμένοι" ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής
Είδαν και απόειδαν οι καθεστωτικές εταιρίες δημοσκοπήσεων και αποφάσισαν να αλλάξουν μέθοδο προσέγγισης του δείγματος, που λαμβάνουν. Αντιλήφθησαν ότι γελάει ο κόσμος με τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μία νέα μέθοδος να χαλκεύουν τα αποτελέσματα, ώστε να μην γίνουν ολοκληρωτικά ρεζίλι το βράδυ των εκλογών και παράλληλα να έχουν και τα αποτελέσματα που τους έχουν διατάξει να έχουν.
Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της, υπό τον Μιχελάκη, συνάντησης που είχαν προ εβδομάδων οι δημοσκόποι, πρέπει να φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή «πέφτει» πάση θυσία. Δεν έχει σημασία που τα δείγματα που λαμβάνουν οι δημοσκόποι, δείχνουν μία συνεχή άνοδο, η οποία λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις όσο η κυβέρνηση επιμένει να ακολουθεί τον δρόμο των πολιτικών διώξεων που έχει προστάξει η τρόικα και η Κομισιόν. Αυτό που έχει σημασία είναι να βγαίνει το σωστό αποτέλεσμα, ώστε να επηρεαστεί όσο το δυνατόν το κλίμα πριν τις εκλογές.
Ο πολιτικός σκοπός είναι διττός, αφού από την μία πρέπει να καταπολεμηθεί η Χρυσή Αυγή και από την άλλη να γίνει ανασύσταση της κεντροαριστεράς, ώστε να βρεθεί πολιτικός εταίρος για την επόμενη μέρα, που θα στεγάσει τον Βενιζέλο, τον Σημίτη και την παρέα τους, έστω και αν αυτοί δεν θα φαίνονται στην επιφάνεια. Έτσι θα πρέπει να εμφανίζεται ότι η Χρυσή Αυγή πέφτει, ενώ παράλληλα το αντεθνικό μόρφωμα του Θεοδωράκη θα πρέπει να εμφανίζεται εξαιρετικά υψηλά.

Σημαντικό είναι επίσης ότι οι δημοσκόποι δείχνουν το "Ποτάμι" του Θεοδωράκη να μην έχει καμία εισροή από την Χρυσή Αυγή. Αυτό γίνεται όχι από κρίση ειλικρινείας, αλλά επειδή το προφίλ του νέου μιντιακού μορφώματος πρέπει να είναι "πεντακάθαρο", όχι μόνο από στελέχη, αλλά και από ψηφοφόρους! Με λίγα λόγια καμία συσχέτιση δεν πρέπει να υπάρχει με... ακραίες ιδέες και τακτικές, ακόμα και από ψηφοφόρους!
Θυμίζουμε ότι παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα και παλαιότερα όταν η ΔΗΜΑΡ εισέπραττε δημοσκοπικά 18% (!) για να καταλήξει τελικά να μπει ίσα – ίσα στη Βουλή και πλέον να βρίσκεται γύρω στο 1%. Σας παρουσιάζουμε «έρευνα» της Public Issue τρεις μήνες πριν τις εκλογές όπου η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3% με αναγωγή (τελικά πήραμε 7%), ο Καρατζαφέρης βρίσκεται στο 5% (τελικά πήρε 1,5%), η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 18% (τελικά πήρε 6%) και η ΝΔ παίρνει 31% (τελικά πήρε 18,85%). Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι η εν λόγω εταιρία είναι ένα συνονθύλευμα τσαρλατάνων, που εισπράττουν χρήματα για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.
Το νέο κόλπο που έχουν εφεύρει οι δημοσκόποι, είτε μιλάμε για την «έρευνα» της Public Issue, είτε για την «έρευνα» που δημοσιεύτηκε για το iefimerida.gr είναι να καταχωρούνται μαζικά ως «αδιευκρίνιστη ψήφος», οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής. Έτσι την επαύριο των εκλογών ο Μαυρής και η λοιπή κουστωδία των «ψαλιδιών», θα μπορούν να λένε ότι έπεσαν έξω επειδή ο κόσμος δεν τους απάνταγε. Η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει, στο άκουσμα της φράσεως «Χρυσή Αυγή», οι δημοσκόποι κλείνουν το τηλέφωνο. Από ότι φαίνεται ενίοτε καταχωρούν και εσφαλμένα την απάντηση ως αδιευκρίνιστη.
Για την ιστορία καθαρά, να αναφέρουμε ότι πρώτο κόμμα στην δημοσκόπηση της Public Issue είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 41%, ενώ στην δημοσκόπηση για το iefimerida τα ποσοστά της επίσης πρώτης πολιτικής δύναμης «αδιευκρίνιστη ψήφος» κυμαίνονται μόλις στο 21%. Ας ξέρουν τα γκρουπούσκουλα του καθεστώτος ότι όσο και αν πειράξουν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, όση νοθεία και αν επιχειρήσουν στις εκλογές, όσους επίορκους και αν επιστρατεύσουν, η Χρυσή Αυγή θα θριαμβεύσει στις εκλογές.
ΥΓ. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν καταργήσει την μέθοδο "πόρτα - πόρτα" για οικονομικούς λόγους και διεξάγουν τις έρευνες μόνο τηλεφωνικά. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται αυτόματα όλοι όσοι έχουν διακόψει την τηλεφωνική σύνδεση λόγω οικονομικών προβλημάτων, άρα τα ασθενέστερα εισοδήματα. Παράλληλα, αποκλείονται και αυτοί που διαθέτουν μόνο κινητό, καθώς οι ερευνητές δεν έχουν την δυνατότητα να καλέσουν σε κινητά, αλλά μόνο σε σταθερά τηλέφωνα.
Με λίγα λόγια τα τελευταία χρόνια στις δημοσκοπήσεις δεν συμμετέχει ο "λαουτζίκος", αλλά μόνο τα μεσαία εισοδήματα και πάνω. Ο "λαουτζίκος" όμως συμμετέχει στις εκλογές και αυτό θα το καταλάβουν καλά οι δημοκλόποι σύντομα...
Ό,τι και να κάνουν ο Μάιος έρχεται