Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για αργία Κυριακής

Στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως τους δίνει δικαίωμα ο σχετικός νόμος για την λειτουργία τους 7 Κυριακές το χρόνο, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Σε τοπικό επίπεδο τόσο η ΝΟΔΕ Αχαΐας όσο ο Σύριζα και ο Εμπορικός Σύλλογος, τοποθετήθηκαν δημοσίως επί του θέματος.
Ο Εμπορικός Σύλλογος απειλεί να γραφτούν σε «μαύρη λίστα» όσοι έμποροι τολμήσουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Ανακοινώνουν ότι έχουν ήδη συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης.
-Εάν επρόκειτο για την Χρυσή Αυγή, θα τις χαρακτήριζαν ως τάγματα εφόδου.- Προαναγγέλουν ότι θα κινητοποιήσουν κλιμάκια του Υπουργείου Εργασίας για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων κ.λπ.
Η ΝΟΔΕ Αχαΐας υπεραμύνθηκε του νόμου και όσων ενδεχομένως θέλουν να εργαστούν...
Ο Σύριζα επαναλαμβάνει τα γνωστά και χιλιοειπωμένα «περί ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, περί στραγγαλισμού της μικρομεσαίας επιχείρησης» και κλείνει με μερικές κορώνες για πολυεθνικές, μνημόνια κ.λπ.
Αφήνουμε όλους αυτούς να κραυγάζουν από τις ντουντούκες τους, οι μεν για τις στενές κομματικές τους επιδιώξεις και οι δε, δούρειοι ίπποι των κομμάτων, ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τους εμποροϋπαλλήλους.
Η Χρυσή Αυγή πιστή και συνεπής στις Ελληνορθόδοξες αρχές της, με μοναδικό κριτήριο την στήριξη των Ελληνοχριστιανικών ιδεωδών του λαού μας, λέμε όχι στην εργασία της Κυριακής.

Στηρίζουμε την Κυριακή αργία, ημέρα αφιερωμένη στο Θεό και την οικογένεια.