Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αχαΐα: Διπλασίασε την δύναμή της η Χρυσή Αυγή - Όλοι οι άλλοι πέφτουν!

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της DATA RC για την Αχαΐα δείχνουν πως η Χρυσή Αυγή έχει σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Από 5,9% φτάσαμε στο 10,1% στην πρόθεση ψήφου, που σημαίνει πως ο δημοσκόπος αδυνατεί να μας δώσει μονοψήφιο ποσοστό, παρ' όλο που στην πραγματικότητα βρισκόμαστε πολύ ψηλότερα. Η ΝΔ πέφτει 5 μονάδες, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται, ενώ ο Σύριζα εμφανίζει μία σχετική άνοδο.

Σημειώστε πως η Αχαΐα αποτελεί παραδοσιακά "προοδευτικό" νομό, με την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ να μεταλλάσσεται σε άνοδο του Σύριζα. Η άνοδος αυτή βέβαια, όπως παραδέχονται όλοι οι δημοσκόποι, οφείλεται και στις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής! Πολύς κόσμος που αμφιταλαντευόταν μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, αηδιασμένος από την άθλια και παράνομη ενέργεια της κυβέρνησης εις βάρος νομίμου πολιτικού κόμματος, στράφηκε στον Σύριζα ως αντίδραση.
Κατά τα άλλα, η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που κερδίζει πολιτικά από τις τελευταίες εξελίξεις. Όχι μόνο παραμένει ζωντανή και συντηρεί τις δυνάμεις, αλλά όσο ο καιρός περνάει και η σκευωρία του καθεστώτος καταρρέει, τόσο ψηλότερη ανεβαίνει στην συνείδηση των πολιτών. Συγκεκριμένα τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση είναι τα εξής:
Σύριζα 34,1%
ΝΔ 23,4%
Χρυσή Αυγή 10,1%
ΚΚΕ 5,8%
Πασόκ 5%
ΑΝ.ΕΛ. 4,4%
Οικολόγοι 2,6%
Δημάρ 2%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 12,5%
Στις εκλογές του Ιουνίου τα ποσοστά ήταν:
Σύριζα 32,17%
ΝΔ 25,66%
Πασόκ 13,5%
ΑΝΕΛ 6,73%
Δημάρ 6,37%
Χρυσή Αυγή 5,9%
ΚΚΕ 4,36%
Κάνοντας μία απλή σύγκριση αυτών των δύο στατιστικών αποτελεσμάτων, μπορεί ο καθείς να εξάγει εύκολα το συμπέρασμα ότι η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν έχει πτοηθεί από τις διώξεις, αλλά αντιθέτως γιγαντώνεται ραγδαία. Δεδομένου, επίσης, του γεγονότος ότι η τρομοκρατική επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή από το σύνολο των καναλιών έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένο κλίμα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως είπε και ο κ. Πανάς, η αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο δεν μπορεί να γίνει με ακρίβεια, αφού αντί να διανέμονται αναλογικά οι ψηφοφόροι, 7/10 εν τέλει θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή.