Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ο. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Σχετικά με την κατασκευή της νέας γέφυρας της Κλειτορίας έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι: 

Η Χρυσή Αυγή, μετά την κατάρρευση της γέφυρας, ενδιαφέρθηκε άμεσα για να δρομολογηθούν τάχιστα οι ενέργειες για την κατασκευή νέας, προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση, δεν συμμετείχαμε σε συσκέψεις αλλά μέσω συνεχών επαφών μας με υπηρεσιακούς παράγοντες σε τοπικό επίπεδο, αλλά και με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το έργο είχε πάρει το δρόμο για την πραγματοποίησή του.

Η άμεση παρέμβαση στελεχών του κόμματός μας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που κατήγγειλαν ως υπαίτιο της καθυστέρησης του έργου τον κυβερνητικό βουλευτή Θ. Νταβλούρο, προκάλεσε άμεση σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο κύριος Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης και ο κύριος Νταβλούρος , συμφιλιώθηκαν στα γρήγορα και φωτογραφήθηκαν σε κλίμα φιλικό και καθυστερημένης "συναντίληψης" του προβλήματος, όπως το είχαμε επισημάνει εξ αρχής.

Ξεχάστηκαν οι αιχμές Νταβλούρου για κοστολόγηση του έργου από την Περιφέρεια ποσού 640.000 ευρώ, όπως και οι δυνατότητες κατασκευής του από τον Ελληνικό Στρατό με το χαμηλό κόστος του ποσού των 80.000 ευρώ, κ.λ.π..

Ανακοινώθηκε, ότι λύθηκε η παρεξήγηση και ότι τελικά το έργο, θα κατασκευαστεί με 250.000 ευρώ βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Γεγονός που είχαμε γνωστοποιήσει έγκαιρα, αποκλείοντας και το αυξημένο κόστος κατασκευής αλλά και την κατασκευή του έργου από τον Στρατό.

Η Χρυσή Αυγή παρακολουθεί όλα τα τοπικά προβλήματα και συνεισφέρει με κάθε νόμιμο τρόπο στην επίλυσή τους. Θα σταθεί όμως και αντιμέτωπη σε κάθε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και προσωπικής προβολής, που καθυστερεί ή ματαιώνει κάθε επενδυτικό ή αναπτυξιακό έργο. 

Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, αφού παρακάμφθησαν οι όποιες καθυστερήσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τ.Ο. Πάτρας