Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Πιέζουν για κατάργηση της θητείας οι τοκογλύφοι


                  Πιέζουν για κατάργηση της θητείας οι τοκογλύφοι
Είχαμε γράψει με άρθρο στην παρούσα ιστοσελίδα στις 30 Νοεμβρίου για την πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και σε περικοπές έως και 62% στα λειτουργικά έξοδα του στρατεύματος και 41% στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών, χάριν δημοσιονομικής προσαρμογής, βεβαίως βεβαίως… Αυτή η πρόταση, λοιπόν, επανήλθε μετά βαΐων και κλάδων, ενώνοντας για άλλη μία φορά σε κοινό σκοπό, όλα τα μέλη του λεγόμενου «κοινοβουλευτικού φάσματος», από τους αντιρρησίες «συνείδησης» της αριστεράς, έως τους σκληρούς νεοφιλελεύθερους καπιταλιστές της δεξιάς.
Ποιος είναι, όμως, ο λόγος που αυτή και παρόμοιες προτάσεις όχι μόνο γίνονται, αλλά γίνονται αποδεκτές με χαρά από τα αργυρώνητα ΜΜΕ και από σκοτεινά κέντρα της πλ. Εξαρχείων, που ελέγχονται από μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών; Γιατί όλη αυτή η «πρεμούρα» για τον Στρατό. Ο λόγος, φυσικά, είναι η «μαγική» λέξη που προκαλεί αλλεργία στους ταγούς της παγκοσμιοποίησης. Και η λέξη αυτή ακούει στο όνομα «αυτάρκεια».
Προφανώς και όταν μιλάμε για αυτάρκεια, δεν αναφερόμαστε αποκλειστικώς και μόνο στα είδη διατροφής και στις πρώτες ύλες της βιομηχανίας – βιοτεχνίας. Όταν μιλάμε για αυτάρκεια, μιλάμε κυρίως και πάνω απ’ όλα για την δυνατότητα ενός κράτους να σταθεί μόνο του και να αντιμετωπίσει προκλήσεις των καιρών αν η ανάγκη παραστεί. Αυτός ο ορισμός δεν αποκλείει ούτε τον Στρατό, ούτε τα Σώματα Ασφαλείας, αφού αυτές οι δυνάμεις αποτελούν, θεωρητικά τουλάχιστον, την δύναμη του Έθνους για να αντιμετωπίσει εξωτερικές ή εσωτερικές απειλές.
Η αποδόμηση – αποδυνάμωση του Εθνικού Ελληνικού Στρατού, ο αφοπλισμός της Εθνοφρουράς και η σταδιακή αντικατάσταση τους με τον ευρωστρατό ή τις δυνάμεις της Frontex, είναι σε άλλο επίπεδο βεβαίως, κινήσεις ανάλογες των επιδοτήσεων που προσέφερε αφειδώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να περιορίσει την Εθνική Αγροτική Παραγωγή. Σκοπός τους, τότε ήταν να φτάσει η Ελλάδα να εισάγει ελιές και ουσιαστικά να εξαρτάται από ξένες δυνάμεις. Ιδιαιτέρως με τα ενεργειακά κοιτάσματα που έχει η Ελλάς, πολλοί θα θέλαν έναν διαλυμένο Ελληνικό Στρατό, ώστε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι "προστάτες" ή "νταβατζήδες" πιο λαϊκά. 
Ακριβώς στο ίδιο πράγμα θα οδηγήσουν οι προτροπές για δημιουργία επαγγελματικού στρατού, την ίδια ώρα που προτείνονται περικοπές ύψους 41% στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών. Σκοπός τους  και πάλι η εξάρτηση της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις, αυτή την φορά στο επίπεδο της στρατιωτικής ισχύος. Βέβαια, επειδή η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Λιχτενστάιν, αυτές ή άλλες παρόμοιες αριστερίστικες ιδεοληψίες δεν είναι να πέρνονται ως αστείο, αλλά ως επικίνδυνες και προδοτικές για την ίδια την υπόσταση του Ελληνικού Έθνους.
Εμείς από την πλευρά μας θα επαναλάβουμε την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής στο ζήτημα:
Η Χρυσή Αυγή δεν θα επιτρέψει καμία απολύτως μείωση στο αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Ελλάς βασίζεται πάνω απ' όλα στους στρατευμένους της νέους. Οι δικές μας κόκκινες γραμμές αφορούν πρωτίστως την εθνική άμυνα και τη δημόσια ασφάλεια της χώρας. Ένα από τα κύρια σημεία του προγράμματος της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από τα 18 έτη για 14 μήνες για άνδρες και γυναίκες.