Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Tο ατόπημα ενός δημοσιογράφου και μίας Ιστορικής εφημερίδας



Στο φύλλο της 27ης Σεπτεμβρίου 2012 της εφημερίδας Πελοπόννησος δημοσιεύθηκε το παρακάτω άρθρο, που σας το παραθέτουμε αυτούσιο:
                                                Και η Ελλάδα στους Έλληνες
«Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» διατυμπανίζει με όλους τους τόνους η Χρυσή Αυγή που μάλιστα οικειοποιείται και το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Αυτή τη μέρα παίζεται στη Veso-Mare το ντοκιμαντέρ «Σμύρνη». Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο και μαζί για μια τρυφερή απόπειρα περιγραφής αλλά κι ερμηνείας για το τι ήταν η Σμύρνη πριν την καταστροφή της. Αυτό το ντοκιμαντέρ, μας θυμίζει, ανάμεσα στ΄ άλλα, και ένα βασικό σύνθημα του Κεμάλ Ατατούρκ εκείνη την περίοδο: «Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους».
Η συνέχεια είναι γνωστή. Έλληνες και Αρμένιοι εξοντώθηκαν και η Τουρκία έγινε, πράγματι, τουρκική. Και για μεν τα θύματα αυτής της πολιτικής δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αλλά τελικά μήτε η Τουρκία ωφελήθηκε, σε βάθος χρόνου από το γεγονός ότι η κοινωνία της έπαψε να αρδεύεται από ποικίλες εθνότητες. 
Έξω, λοιπόν, οι ξένοι από την Ελλάδα που ανήκει μόνο στους Έλληνες. Είναι τόσο απλό;; Κι εν τέλει είναι ωφέλιμο;; Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι οι τσέτες της Χρυσής Αυγής τα καταφέρνουν και τους διώχνουν. Και μετά;;»

Μερικές παρατηρήσεις χάριν της ιστορίας:
Ο κ. Αβραμίδης γνωστός αρθρογράφος της ιστορικής εφημερίδας «Πελοπόννησος», πάνω στη βιασύνη του να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συναδέλφων του νεοταξικών διεθνιστών, διέπραξε βαρύτατο ατόπημα. Εξομοιώνει τους Έλληνες της Ιωνίας, που κατέσφαξαν και ξερίζωσαν οι Μογγόλοι Τούρκοι από τις προγονικές εστίες το 1922, με τους λαθρομετανάστες που εισβάλουν στην πατρίδα μας σήμερα και σαν να μην έφτανε αυτό, αποδίδει τον χαρακτηρισμό «τσέτες» στους Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Προφανής ο στόχος του, αλλά ταυτόχρονα και ο πανικός του, που σαν ταπεινός υπηρέτης του σάπιου κατεστημένου προσπαθεί να το διασώσει, έστω και αν καταφεύγει εκ του πονηρού και εμβόλιμα σε κατάπτυστες συγκρίσεις. Άξιος ο μισθός του "Ανδρός" και είμαστε σίγουροι ότι αν συνεχίσει έτσι πολύ σύντομα θα καταξιωθεί στους οφθαλμούς των αφεντικών του. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ