Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση της Τ.Ο. Πάτρας στην αναφορά της ιστοσελίδας «www.attacktv.gr» στην παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Αχαΐα.



Σε κείμενο της εν λόγω ιστοσελίδας της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου 2011, (μπορείτε να το δείτε εδώ και το παραθέτουμε σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ξαφνικά εξαφανιστεί http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?undefinedFilterField1=Locality&FilterValue1=%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC&ID=46536), γίνεται αναφορά στη δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην αχαϊκή περιφέρεια και όχι μόνο. Ο συγγραφέας προχωρά και σε παράθεση προσωπικών σχολίων, υποτιμητικών, ως επί το πλείστον, για μας και το «ακροατήριό μας», όπως χαρακτηρίζει το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε.
Κατ’ αρχήν, να διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε σε κείμενο και συγγραφέα, καθώς επ’ ουδενί δεν αντιμετωπίζουμε ως ειδησιογραφικό άρθρο και σχολιασμό ότι το ανυπόγραφο, που εν προκειμένω μάλιστα, βρίθει προσωπικών συμπλεγμάτων, αναλόγων με τους σκοπούς και την ποιότητα των συντελεστών της ιστοσελίδας. Επομένως, κακώς μας ψέγει, αργότερα, ότι «κινούμαστε και συμπεριφερόμαστε σα να δρούμε υπό καθεστώς παρανομίας , αν και η πολιτική μας κίνηση είναι νόμιμη…». Άλλωστε, κατά ίδια τα λεγόμενα της ιστοσελίδας σχετικά με το εγχείρημα αυτό «Το πόρταλ www.attacktv.gr είναι μια απόπειρα επαγγελματιών δημοσιογράφων της Πάτρας (μέλη της Ένωσης Συντακτών οι περισσότεροι)…» , άρα ποιος ο λόγος της δικής σας ανωνυμίας; Αυθαίρετα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, λόγου χάρη, ότι πρόκειται για απόκληρους του δημοσιογραφικού κόσμου της Πάτρας, ίσως εκδιωχθέντες από τα μέσα όπου εργάζονταν για λόγους ηθικής και δεοντολογίας. Εμφανώς αυθαίρετο το συμπέρασμα, αν και ακολουθούμε το παράδειγμά σας, οπότε κάπου θα πρέπει να συγκλίνει με την άποψή σας περί δημοσιογραφίας.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι καίτοι αντίθετο στους προφανείς σκοπούς σας, μάλλον λόγω ελλιπούς κατάρτισης και αδέξιου χειρισμού της ελληνικής γλώσσας, κοινοποιείτε στο ευρύ κοινό (υποθέτουμε ότι τουλάχιστον αυτό το διαθέτετε, ειδάλλως χωρίς επισκεψιμότητα πως συντηρείται η ιστοσελίδα; - πάλι αυθαιρετούμε όμως, ε; -) ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντίθετα με την εικόνα και την άποψη που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο, όχι μόνο δε λουφάζει, όχι μόνο δεν καιροσκοπεί, το οποίο ποτέ άλλωστε δεν έχει πράξει, αλλά ΔΡΑ. Δρα μάλιστα αναγκάζοντας ακόμη και τους πολέμιους, ακόμα και τους ορκισμένους εχθρούς που τη θέλουν στην αφάνεια, να παραδεχτούν την παρουσία της, το έργο της. Κι επειδή δεν μπορούν ορθολογικά να την αντιμετωπίσουν, καταφεύγουν στο διαθέσιμο οπλοστάσιο του αδαούς, του μικρόνοου, την μικρόψυχη ειρωνεία και τη χλεύη.
Κατά τα λεγόμενά σας λοιπόν – και πραγματικά σας ευχαριστούμε γι’ αυτή σας την ανιδιοτελή όσο και ακούσια ειλικρίνεια – «πραγματοποιούμε συνεχείς εξορμήσεις
σε χωριά της Αχαΐας». Η αναγνώριση του κόπου και του έργου, είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ειδικά δε όταν προέρχεται από έναν πρόδηλο, αν και στρουθοκαμηλίζοντας, εχθρό, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ποιος όμως ο λόγος να προσπαθήσετε να μειώσετε την αξία των ανθρώπων στους οποίος έχουμε μέχρι τώρα απευθυνθεί – και είναι πραγματικά χιλιάδες – αποκαλώντας τους με εύσχημο τρόπο «εύκολα θύματα» και «αμόρφωτους»; Μήπως η αλήθεια έγκειται αλλού; Ότι ο άνθρωπος της επαρχίας, μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και χειραγώγησης, όσο μακριά μπορεί να είναι πια κανείς στις μέρες μας, καθώς το μακρύ τους χέρι φτάνει παντού, είναι πιο γνήσιος, πιο αυθεντικός και μπορεί να διακρίνει την αλήθεια και την ειλικρίνεια των λεγομένων μας. Δια και η απήχηση της οποίας έχει τύχει μέχρι τώρα η παρουσία μας σε περιοχές που μόνο προεκλογικά και με σαφή ψηφοθηρική ληστρική επιθυμία και προσανατολισμό ενθυμούνται από καιρού εις καιρό οι πάσης φύσεως «Μαυρογιαλούροι». Τώρα, το πόσο «φιλοχουντικές» είναι οι περιοχές που έχουμε ήδη επισκεφθεί, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε και στο κοινό που…ενημερώνεται από εσάς αναφέροντάς τες. Αλλά ούτε αυτό, το αυτονόητο, δεν κάνετε.

Τέλος, σχετικά με το ότι «αποφεύγουμε να εκθέτουμε τα πρόσωπά μας σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα», απλά θα σας πούμε ότι ο καιρός και τα γεγονότα απλά θα σας διαψεύσουν. Θα μας επιτρέψετε όμως ένα, μάλλον, αφελές ερώτημα: η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχει επώνυμο ηγέτη, τον οποίο, όπως ορθότατα αναφέρετε, έχει τιμήσει ο αθηναϊκός λαός με την ψήφο του, αναθέτοντάς του την αποστολή να υπερασπιστεί τον κάθε Έλληνα Αθηναίο πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αθηνών και για το λόγο αυτό τον αποκαλείτε, εμφανώς υποτιμητικά «γνωστό και μη... εξαιρετέο Ν. Μιχαλολιάκο». Της δικής σας ιστοσελίδας, που αφήνει υπονοούμενα μόνο και μέμφεται τους πάντες και τα πάντα, ποιος είναι ο υπεύθυνος; Μήπως εκτός από γνωστός και μη εξαιρετέος είναι και «όνομα και μη χωριό»;

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αναφερθείτε σε μας, πράξτε το τουλάχιστον με επιχειρήματα κι όχι μεσαιωνικούς αναθεματισμούς και γελοίες ειρωνείες και εικασίες.

Μετά τιμής
Γιάννης Παρασίδης
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης Τ.Ο. Πάτρας ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ