Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Δράση χθες το βράδυ σε εμπορικούς δρόμους της Πάτρας


Δράση με αυτοκόλλητα και φυλλάδια, κυρίως της Ένωσης Νέων Εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε χθες κατά τις βράδυνες ώρες στην Πάτρα. Το υλικό που διανείμαμε εξέφραζε το πάγιο αίτημα του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά και του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα, δηλαδή: ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ.
Ειδικά οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της Πάτρας, όπως οι Μαιζώνος, Ερμού και Αγ. Νικολάου, γέμισαν από αυτοκόλλητα και φυλλάδια. Η πλατεία Τριών Συμμάχων δε, η εδώ και καιρό έχει γίνει άνδρο λαθρομεταναστών οι οποίοι φοβερίζουν την περιοχή και χθες μάλωναν μεταξύ τους σπάζοντας μαγαζιά, ξαφνικά άδειασε από κάθε αλλοδαπό με την άφιξή μας. Οπότε, αφού η πλατεία απελευθερώθηκε, γέμισε και αυτή με αυτοκόλλητα.
Λίγο αργότερα, έκαναν την εμφάνισή τους, μερικές μίζερες και καχεκτικές φιγούρες, οι οποίες από απόσταση ασφαλείας περίπου 100 μέτρων, άρχιζαν να μας βρίζουν και να κάνουν χειρονομίες. Σε μια περίπτωση πετάξανε και πέτρες. Ήταν μάλλον, αυτοί οι αναρχικοί, που τις προάλλες σκοτώσανε 4 Έλληνες.
Οι Χρυσαυγίτες, ως καλόπιστοι, ειρηνικοί και ευγενικοί πολίτες που είμαστε, πήγαμε προς το μέρος τους για να λύσουμε την παρεξήγηση. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε, αφού για κάποιο λόγο αμέσως σταματούσανε τους λεονταρισμούς και τρέχανε πανικόβλητοι, όποτε πλησιάζαμε στα 30-40 μέτρα. Και αυτό δεν έγινε μια και δυο φορές, αλλά τρεις!
Μία στην Ερμού και δύο φορές στη Ρήγα Φεραίου, όπου είχαν ρίξει κάδους και ότι άλλο βρίσκανε, μες το δρόμο, φτιάχνοντας κάτι που έμοιαζε με οδόφραγμα. Εν πάση περιπτώσει, εμείς απλά θέλαμε να μιλήσουμε στους «συντρόφους», αλλά μάλλον είναι αγοραφοβικοί. Τώρα γιατί αυτοί μετά από καμιά ώρα αφότου είχαμε φύγει, (γύρους τα τετράγωνα του κέντρου για να σας προλάβουμε, θα κάνουμε όλη νύχτα; Είχαμε και δουλειές το πρωί!), τριγύριζαν με κράνη στην Πάτρα προκαλώντας ζημιές, ένας Θεός ξέρει. Από την άλλη, σήμερα το πρωί, στην ιστοσελίδα τους γράφανε ότι «7-8 (!) αναρχικοί απωθήσανε (!!!!) 25 Χρυσαυγίτες». Το λογικό συμπέρασμα είναι, πως ήπιανε κάτι «καλό» νωρίτερα και είχαν ψευδαισθήσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς, τους έχουμε πάνω απ' όλα για λογικούς, που ξέρουν τι έγινε, τι όχι και τι θα ξαναγίνει εάν κάνουν τα ίδια...

Πυρήνας Πάτρας


ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ