Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Επιτροπή Εθνικής Μνήμης: Κατάθεση στεφάνου στην εκδήλωση για την αυτονομία της Β. Ηπείρου, στην Πάτρα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης τίμησε με την παρουσία της και κατάθεση στεφάνου, τους ήρωες πεσόντες του Αγώνα για την αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου. Στην πρωινή εκδήλωση βρέθηκαν πολλοί Βορειοηπειρώτες καθώς και απλοί πατριώτες Πατρινοί, οι οποίοι δεν ξεχνούν τα σκλαβωμένα μας εδάφη και δεν τα θεωρούν σε καμία περίπτωση «χαμένα», όπως το αντεθνικό Ελλαδίτικο καθεστώς.

Η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Όλγας ήταν ικανοποιητική και παρουσία εφέτος έδωσε μια μικρή μπάντα του δήμου. Στις ομιλίες που έλαβαν χώρα, τονίσθηκε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας για ελεύθερη Βόρεια Ήπειρο δεν έχει τελειώσει και πως στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η σκλαβωμένη Κύπρος, όσο δεν εντείνουμε τη δράση μας και τις διεκδικήσεις μας.

Οι εθνικιστές είναι δίπλα στους Βορειοηπειρώτες και παλεύουν για την απελευθέρωση όλων των Ελληνικών εδαφών υπό κατοχή, κάτι που οι Ηπειρώτες το ξέρουν και αναγνωρίζουν. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να σταθούμε στο πλευρό τους, στον εθνικό αγώνα για την απελευθέρωση όλης της πατρίδος μας, από τη Βόρειο Ήπειρο ως την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο!


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ

(ένα σύνθημα που ακούστηκε σήμερα στην εκδήλωση)


Υ.Γ. Η άθλια κατάσταση στην οποία έχουν καταντήσει οι αναρχικοί το μνημείο στην πλατεία Όλγας εδώ και πάνω από ένα μήνα μετά από πορεία τους, δε φαίνεται να συγκινεί την τοπική αυτοδιοίκηση...