Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ο καταυλισμός στις φλόγες και οι σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι»


Τετάρτη (21/01) απόγευμα, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ πως έχει αρπάξει πυρκαγιά στον παράνομο καταυλισμό των Αφγανών της οδού Ευρώτα. Καταστράφηκε εν τέλει μεγάλο κομμάτι του, με τις αρχές και τα ΜΜΕ, να αποδίδουν την πυρκαγιά είτε σε βραχυκύκλωμα λόγω των γυμνών καλωδίων με τα οποία οι λαθρομετανάστες κλέβουν ρεύμα από το δίκτυο δημοτικού φωτισμού, ή ανάφλεξη υγραερίου το οποίο προήλθε από διαρροή μιας εκ των πολλών φιαλών οι οποίες διατηρούνται στο χώρο. Στη συνέχεια, οι φλόγες διαδόθηκαν πολύ γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών από τα οποία αποτελούνται τα καταλύματα αλλά και των φιαλών υγραερίων που προαναφέρθηκαν. Μάλιστα, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, πολλοί λαθρομετανάστες έσπευσαν να τις απομακρύνουν από το χώρο μαζί με τα όποια υπάρχοντά τους, μεταξύ των οποίων και… ηλεκτρονικοί υπολογιστές! (βλ. δημοσίευμα εφημερίδας «Ημέρα» και φωτογραφία)
Στις παρακρατικές ιστοσελίδες των αναρχικών, εμφανίστηκαν προκλητικά μηνύματα τα οποία έκαναν λόγο για υποτιθέμενο εμπρησμό και ορισμένα προέτρεπαν σε χρήση βίας ενάντια στους Έλληνες κατοίκους της περιοχής, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, δε δίστασαν να συγκεντρωθούν κάτω από σπίτια μελών του συλλόγου «Η πόλις εάλω» εκτοξεύοντας πέτρες, υβρεολογίες και απειλές! (βλ. είδηση ηλεκτρονικής εφημερίδας «Χρυσή Αυγή»)
Από την πλευρά του επίσημου κράτους και των φορέων, η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στην περιοχή και κατέσβησε τη φωτιά αποσοβώντας την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο διάδοσής της στις γειτονικές κατοικίες, ενώ ακολούθησαν οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» οι οποίοι μοίρασαν υπνόσακους. Παρών και ο δήμαρχος Πατρών κ. Φούρας, ο οποίος αυθημερόν αποφάσισε να παράσχει ο δήμος 20.000 € στον «Ερυθρό Σταυρό», με σκοπό να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες σε οργανωμένα «Κέντρα Φιλοξενίας».

Δυστυχώς, γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες σε ένα θέατρο παραλόγου, με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να αρνούνται να λάβουν τις ευθύνες τους, για αυτό το απόλυτα αναμενόμενο γεγονός. Αναρωτιόμαστε, δεν ήξερε ο κ. Φούρας και οι λοιποί ιθύνοντες ότι οι Αφγανοί έχουν «ηλεκτροδοτήσει» τον καταυλισμό παρανόμως και δίχως να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας, διατηρώντας εντός του από δορυφορικές κεραίες και τηλεοράσεις, μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές; Δε γνώριζαν, πως χρησιμοποιούν φιάλες υγραερίου σε αμφιβόλου ποιότητας εγκαταστάσεις έτσι ώστε να ζεσταίνονται και να μαγειρεύουν;
Ή μήπως δεν είχαν υπόψη τους πως τα παραπάνω, εν συναρτήσει με τους «νάιλον» τείχους οι οποίοι επενδύουν τις παράγκες, αποτελούν έναν άκρως εύφλεκτο συνδυασμό;
Ακόμα και εάν είχαν παντελή άγνοια για τα όσα αναφέρθηκαν, θα όφειλαν να διαβάζουν τουλάχιστον τις τοπικές εφημερίδες οι οποίες έβριθαν, την τελευταία περίοδο, από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους οι οποίοι εγκυμονούν, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης στη… «Μικρή Καμπούλ» της πόλης μας! (βλ. δημοσίευμα από εφημερίδα «Ημέρα» την μόλις προηγούμενη μέρα)
Ας σταματήσουν λοιπόν να «νίπτουν τας χείρας τους» και ας αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους, για τα ντροπιαστικά αυτά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν υπό την ένοχη ανοχή τους!
Όλοι οι καλοπροαίρετοι Πατρινοί, είναι πλέον πεπεισμένοι πως αυτή η εκτρωματική κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος άμεσα και να σταματήσει η υποβάθμιση της πόλης και της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Μεσοβέζικες ψευτολύσεις τύπου «Κέντρου Φιλοξενίας» στο Δρέπανο, οι οποίες απλά και μόνο θα εκτραχύνουν την παρακμή, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από τους κατοίκους της Πάτρας αλλά και του Ρίου.
Εάν μάλιστα, θέλουμε να επικεντρωθούμε στη ρίζα του προβλήματος, θα πρέπει να στοχεύσουμε στην κυβέρνηση Καραμανλή η οποία επιτρέπει την ανενόχλητη είσοδο τόσων χιλιάδων λαθρομεταναστών, αλλά και στηρίζει εμπράκτως τις ιμπεριαλιστικές ενέργειες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εις βάρος χωρών της Ασίας και της Αφρικής με συνέπεια να δημιουργηθούν αυτά τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Καταδικάζουμε απερίφραστα το σύγχρονο δουλεμπόριο και όσους το υποθάλπουν στο όνομα ενός κάλπικου «ανθρωπισμού», σύμφωνα με το οποίο απαιτούν να δεχθούμε στον τόπο μας, αδιαμαρτύρητα, τους διάφορους τριτοκοσμικούς.
Τέλος, ευχόμαστε την ευαισθησία αυτή, την οποία επιδεικνύουν οι αρχές για τους παράνομους αλλοδαπούς, να τη έδειχναν έστω και στον ελάχιστο βαθμό, για τους νόμιμους κατοίκους της πατρίδας μας, οι οποίοι υποφέρουν τόσο από την αθρόα λαθρομετανάστευση όσο και από τη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία, με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο τραγικό σημείο να θρηνούμε θύματα, όπως τη σεισμόπληκτη ηλικιωμένη μερικές εβδομάδες νωρίτερα!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πυρήνας Πάτρας