Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Πατρούλα Μητροπούλου, ετών 85, σεισμόπληκτη, δολοφονημένη από το Αθηναϊκό κράτος

Την περασμένη βδομάδα έγινε γνωστή στο κοινό, μέσω των Πατρινών ΜΜΕ και του δημάρχου Φαρρών, η τραγική ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία πέθανε μέσα στη σκηνή στην οποία αναγκαζόταν να μένει από το καλοκαίρι όταν και το σπίτι που διέμενε πριν είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από τους ισχυρούς σεισμούς. Έτσι ενώ υπήρχαν σε κοντινή απόσταση container με προκατασκευασμένες κατοικίες, η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού και η γραφειοκρατία η οποία παρουσιαζόταν ως πρόφαση, συντέλεσαν στο να βρει ένα τόσο απάνθρωπο τέλος από το χειμερινό ψύχος και τη βροχή, μια συντοπίτισσά μας η οποία κοιμόταν – κυριολεκτικά δυστυχώς – στο χώμα. Η δημοτική αρχή μάλιστα, προειδοποιεί πως σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και άλλοι ηλικιωμένοι της περιοχής!


Μακάρι όμως να ήταν μόνο οι θεσμικοί φορείς ένοχοι. Κύρια υπαίτιος, είναι η απρόσωπη και σκληρή, καπιταλιστική κοινωνία, για την οποία ακόμη και οι λαθρομετανάστες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη σημασία αφού αποτελούν φθηνό και αναλώσιμο, εργατικό δυναμικό. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να διαπιστώσουμε πως σε αντίθεση με τους προηγούμενους, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όπως η 85χρονη Πατρούλα Μητροπούλου, κατά την καθεστηκυία υλιστική ηθική θεωρούνται βάρη ή παράσιτα, ως «αντιπαραγωγικές μονάδες». Για αυτό και αφέθηκε στην τύχη της, σε ένα αντίσκηνο, με μόνη ζεστασιά τα διαφορά ζωντανά – κυρίως γάτες – που πήγαιναν κάθε βράδυ να κοιμηθούν διπλά στην Πατρούλα έτσι ώστε να τη ζεσταίνουν, καθώς φαίνεται εκείνων η συνείδηση δεν έχει αλωθεί από το «μοντέρνο» τρόπο ζωής.
Οι τυχόν δικαιολογίες, η ανοχή και η αδιαφορία, συνιστούν ομολογία ενοχής. Όσα και να γράψουμε για την κατάντια στην οποία έχει επέλθει ο Ελληνικός λαός, λίγα θα αλλάξουν και γρήγορα θα τα επικαλύψει ο καθεστωτικός μηχανισμός με ένα «καταναλωτικό όργιο» ή τη «Σαββατιάτικη έξοδο». Όσα και να πούμε, το κράτος θα συνεχίσει να δολοφονεί με την επιτηδευμένη «κωλυσιεργία» του, ενώ παράλληλα θα χρηματοδοτεί εκθέσεις αντιρατσιστικής γελοιογραφίας, θα επιτρέπει σε παρακρατικούς να καταστρέφουν τις περιουσίες μας και θα χαρίζει λεφτά σε τράπεζες έτσι ώστε όλοι, έχοντας ήδη πληρώσει τα κέρδη, να πληρώνουμε και τα «σπασμένα» τους!
Εάν δε δράσουμε άμεσα ενάντια σε αυτό το προδοτικό καθεστώς το οποίο που μας έχει καταστήσει υποτακτικούς ραγιάδες, τότε δε θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθούμε, επόμενοι στη λίστα των θυμάτων του!
Για αυτό και οι εθνικιστές καλούμε σε μαζική λαϊκή αντίσταση ενάντια στην τυραννία της Νέας Τάξης, σε μια μάχη… για την Ελευθερία μας!
Πυρήνας Πάτρας
(ακολουθούν τα δημοσιεύματα της Πατρινής εφημερίδας "Ημέρα" για το θέμα)