Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η ψυχολογία του νεοέλληνα μετά τις εκλογές και η Χρυσή Αυγή


Είναι γεγονός ότι μετά τις εκλογές, η ψυχολογική διάθεση στην καθημερινότητα του νεοέλληνα άλλαξε άρδην προς μια «νέα», τόσο ελπιδοφόρα όσο και  υποτιθέμενη απελευθερωτική κατάσταση. Αυτό οφείλεται στην παλαιοκομματική νοοτροπία της μεταπολιτεύσεως (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ) την οποία εξομοίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του εκστρατεία, ώστε να πετύχει αυτό το άτοπο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ήδη οι προεκλογικές τους δηλώσεις δείχνουν αδύνατον να υλοποιηθούν και αυτό διότι η πολιτική τους κατεύθυνση, δεν συνάδει με το εθνικό συμφέρον της χώρας. Επί του ζητήματος προεκλογικά μας μιλoύσαν για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διαγραφή του χρέους. Αυτές είναι δύο  εξαγγελίες οι  οποίες μέρα με την ημέρα  αποδεικνύονται  κίβδηλες  καθώς οι νεοσύστατοι, εγκλιματίζονται και ευθυγραμμίζονται σταδιακά με τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

 Όσον αφορά τους μισθούς, βροντοφώναζαν  για  άμεση οριοθέτηση του κατώτατου στα 751 ευρώ μεικτά και τώρα μας μιλάνε, για σταδιακά μακροχρόνια βήματα. Η μεγαλύτερη κωλοτούμπα όμως είναι αυτή, των αποκρατικοποιήσεων   και του ξεπουλήματος της χώρας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων όπου οι «επαναστάτες»  προεκλογικά κήρυτταν τις ψευτοαπολυταρχικές τους θέσεις και τώρα στρώνουν κόκκινα χαλιά στους ξένους «επενδυτές». Ουσιαστικά οι πολιτικές τους θέσεις δεν διαφέρουν καθόλου με αυτές των Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι οι ίδιες θέσεις, οι οποίες εξαθλίωσαν επί 2,5 χρόνια τον ελληνικό λαό, είναι θέσεις οι οποίες θα συνεχίσουν να τον εξαθλιώνουν αλλάζοντας απλά περιτύλιγμα.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα κάποτε τελειώνουν…

Είναι βέβαιο ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των υποτιθέμενων «λαϊκών αγωνιστών» της αριστεράς θα τελειώσουν και ο ουτοπικός κόσμος που έχουν παρουσιάσει στους  νεοέλληνες σύντομα θα γκρεμιστεί. Τότε οι γνωστές φωνές θα αρχίσουν και πάλι να διαμαρτύρονται  για την εξαθλίωση που συνεχίζουν να υφίστανται διότι μέχρι τότε η απατηλή ψυχολογία  τους, θα τους θρέφει με ψευδαισθήσεις. Εμείς όντας η μόνη φωνή αληθείας θα διδάσκουμε με τα λόγια του Περικλή Γιαννόπουλου “…Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί.”

Χρυσή Αυγή, Ελλάδα, εθνικισμός

Η Χρυσή Αυγή, το λαϊκό εθνικιστικό κίνημα μένει σταθερό στις ιδεολογικοπολιτικές του θέσεις, οι οποίες πορεύονται αλληλένδετα με την λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος. Είναι καθημερινό φαινόμενο αυτές οι δύο έννοιες να σπιλώνονται από τα λογύδρια των πολιτικάντηδων,  της αστικής «δημοκρατίας». Για εμάς όμως οι  έννοιες αυτές, δεν νοούνται με  ψευδή και υποτελειακό χαρακτήρα, για εμάς αποτελούν αυτοσκοπό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ηγεσία μας, βρίσκεται στα κελιά της Τιμής και της αυταπάρνησης διότι τόλμησε να μιλήσει, για Μεγάλη Ελλάδα, διότι τόλμησε να σηκώσει το ανάστημα του ελληνικού λαού. Η ώρα όμως της δικαίωσης της εθνικιστικής μας ιδέας δεν αργεί, είναι προ των Πυλών. Τα γαλανόλευκα και μαύροκόκκινα λάβαρα θα παρελαύνουν  και πάλι υπερήφανα, διώχνοντας τους γραικύλους και τους αρνησιπάτριδες από αυτόν τον αιματοβαμμένο και ιερό τόπο.

Βασίλης Μερτής