Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Νέο παραλήρημα Μπερίσα κατά της Ελλάδος με αναφορά και στη Χρυσή Αυγή

Νέο παραλήρημα Μπερίσα κατά της Ελλάδος με αναφορά και στη Χρυσή Αυγή

Επανήλθε δριμύτερος στις ανθελληνικές του δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, του οποίου το κόμμα χρηματοδοτούνταν από τη ΝΔ το 1992. Αυτό το λέμε για να μην βγαίνουν τώρα οι διάφοροι νεοδημοκράτες και παριστάνουν τους «αγανακτισμένους» με τις δηλώσεις και τις τακτικές του Μπερίσα.

Παραχαράσσοντας, για μια ακόμη φορά, βάναυσα την ιστορική πραγματικότητα δεν αναγνωρίζει στο ελάχιστο την αναμφισβήτητη διαχρονική Ελληνικότητα της Χιμάρας, στην οποία βλέπει μόνο «δίγλωσσους» και «φιλέλληνες» πολίτες, ενώ προχωρώντας ακόμη περισσότερο την θρασύδειλη ψευδολογία του είπε ότι «το να αναζητείς μειονότητα στη Χιμάρα είναι σαν να αναζητείς Εσκιμώους στην έρημο»! Ταυτόχρονα, ο πρώην γιατρός του Ενβέρ Χότζα, δείχνοντας πόσο άσχετος είναι εκτός από την Ιστορία και με την πολιτική, υποστήριξε ότι «ο Πύρρος Δήμας είναι ταυτόσημος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»!
Βασισμένος σε στερεότυπα και στην Ελληνική καταγωγή του πρώην πρωταθλητή άρσης βαρών και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κάνει μια σύγκριση, η οποία δεν στέκει σε καμία περίπτωση. Ο Δήμας «πούλησε» τους Βορειοηπειρώτες συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής και αντίστοιχων Εθνικών και Θρησκευτικών ελευθεριών τους κατά την εποχή της κομμουνιστικής διακυβέρνησης στην Αλβανία, αλλά τον Αύγουστο του 1987 προχώρησε στην άρση της εμπολέμου καταστάσεως με την γειτονική χώρα, με υπουργό Εξωτερικών μάλιστα τον Κάρολο Παπούλια.
Συν τοις άλλοις, ο Δήμας ψήφισε κι αυτός τον νόμο της συγκυβέρνησης για την κατάργηση της σύνταξης των Βορειοηπειρωτών. Αντιθέτως, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στάθηκε πάντοτε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και το δείχνει έμπρακτα. Όπως και να έχει, και όσο και «να χτυπιέται» ο ιδεολογικά προσκείμενος στις «ιδέες» της ΝΔ Μπερίσα (ως φιλελεύθερος κι αυτός), η Χιμάρα ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική, ακόμη κι αν οι αγώνες των Χιμαριωτών  για Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα  δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.
Οι Χιμαριώτες, οι οποίοι ήσαν οι μόνοι σ’ όλη την Αλβανία που μποϊκοτάραν την παρωδία των εκλογών του καθεστώτος Χότζα τον Δεκέμβριο του 1945, είχαν «ιδιαίτερη» μεταχείριση από τους αλβανούς κομμουνιστές για 45 ολόκληρα χρόνια. Τους αφαίρεσαν την Ελληνική καταγωγή, κάτι το οποίο συνεχίζεται ως σήμερα, όπου η «δημοκρατία» έχει αποκατασταθεί στην Αλβανία. Για Εμάς τους Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, η Χιμάρα, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά, οι Άγιοι Σαράντα, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Βόρειος Ήπειρος αποτελεί ένα κομμάτι του Ελληνισμού το οποίο βρίσκεται υπό κατοχή.
Γιώργος Μάστορας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-paralhrhma-mperisa-kata-ths-ellados-me-anafora-kai-sth-chrush-augh#ixzz398zewBBq