Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ο. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΥΤ. ΑΧΑΙΑΣ 30-08-2012


                                                               
                                                  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ "ΕΥΠΑΘΩΝ"
Την Τρίτη 21-08-2012 και ώρα 11:00 π.μ. πολυπληθές κλιμάκιο της Χ.Α. με προεξέχοντες τους βουλευτές κ.κ. Μ. Αρβανίτη και Κ. Μπαρμπαρούση και δύο πολιτικούς μηχανικούς , επισκέφτηκε το γκέτο των…. ευπαθών Ρομά στην Κάτω Αχαΐα όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την σωρεία πολεοδομικών αυθαιρεσιών πολλών κατασκευών- τεράτων των ευπαθών.
   Η επίσκεψη είχε διττό χαρακτήρα αφού το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα της Κ.Αχαΐας και συνάντησε τον Υποδιευθυντή του τμήματος, ελλείψει του Διευθυντού, όπου και του έθεσαν το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή που υφίστανται οι δημότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ειδικότερα το μέγα πρόβλημα των ναρκωτικών, τις δεκάδες κλοπές αρδευτικών αντλιοστασίων αγροτών (πομώνες - υποβρύχια) από ευπαθείς, τις ληστείες και κακοποιήσεις γερόντων συμπολιτών μας και την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα των Ρομά στο γκέτο της Κ Αχαΐας και στα Σαγέικα όπου και κλείνουν δημόσιους δρόμους για την τέλεση υποτιθέμενων γάμων  με το έτσι θέλω και  την ανοχή – υποστήριξη της δημοτικής αρχής.
Ετέθη δε και το θέμα των παράνομων λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την περιοχή μας . Οι βουλευτές τέλος ζήτησαν από τον Υποδιευθυντή του τμήματος κατάσταση με όλα τα περιστατικά που αφορούν Ρομά και λαθροεποίκους τα οποία έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του τμήματος τα τελευταία δύο χρόνια.
  Επίσκεψη έγινε και στο κτίριο της  Πολεοδομίας του δήμου, όπου σε συνάντηση με την διευθύντρια κα. Σ. Φελούκα, της έθεσαν το πρόβλημα των πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε κτίρια των Ρομά. Οι κ. κ. βουλευτές κατέθεσαν γραπτή καταγγελία για άμεσο έλεγχο πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε συγκεκριμένη οικοδομή-τέρας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου στη Κ.Αχαΐα. Διεμήνυσαν δε ότι θα έχουμε και συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ελεγχθούν και άλλα ακίνητα που ανήκουν σε Ρομά  ως προς την νομιμότητά τους και το όλο θέμα θα τύχη και της προσοχής του κοινοβουλίου . 
  Η επίσκεψη έκλεισε με σύσκεψη των κ.κ. βουλευτών με τα τοπικά στελέχη  με θέμα τη χάραξη πολιτικής έναντι της παραβατικότητας των Ρομά και των λαθρομεταναστών. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η ανυπαρξία και η ανοχή της Δημοτικής αρχής και του κράτους διαχρονικά στα ποιο πάνω ζητήματα..
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΊΣΕΙ  Ο ΤΟΠΟΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

63 χρόνια μετά: Ιδού η αλήθεια για τον συμμοριτοπόλεμο!



«Ευρισκόμεθα ενώπιον οργανωμένης κομμουνιστικής στάσεως εναντίον της πατρίδος. Η πρώτη φάσις αυτής της κομμουνιστικής στάσεως υπήρξεν η συμμοριακή δράσις. Η Δευτέρα φάσις υπήρξεν η συνοριακή εισβολή. Και ευρισκόμεθα εν αναμονή των νεωτέρων φάσεων. Ο τελικός αντικειμενικός σκοπός του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι πλέον η κατάλυσις της εθνικής μας ακεραιότητος, η κατάλυσις της πολιτικής μας ελευθερίας και η κατάλυσις της εννοίας της Ελλάδος» (Από λόγο του Γ. Παπανδρέου στην Βουλή των Ελλήνων, την 19η Νοεμβρίου 1946, «Επίσημα Πρακτικά της Βουλής», σελίς 458).
 
Με αφορμή την 63η επέτειο από την λήξη του συμμοριτοπολέμου, θα εξετάσουμε στο σημερινό μας αφιέρωμα τους λόγους για τους οποίους έγινε ο συμμοριτοπόλεμος, τις συνέπειες που είχε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και αυτές που θα μπορούσε να έχει από μια ενδεχόμενη επικράτηση των κομμουνιστοσυμμοριτών. Μια απαραίτητη διευκρίνιση θα κάνω, πριν ξεκινήσω. Το παρόν άρθρο δεν γράφεται για να ξύσει παλιές πληγές και να διχάσει τους Έλληνες. Γράφεται μόνο για να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, που τόσο διαστρέφεται στις μέρες μας από τα ελεεινά κατάλοιπα του σταλινισμού, που όμως κυριαρχούν στον δημόσιο βίο και ειδικώς στα ΜΜΕ, με την ανοχή των λεγομένων «δεξιών».
Να πάμε τώρα στα ιστορικά γεγονότα. Η επίσημη έναρξη του συμμοριτοπολέμου, ή «Τρίτου Γύρου», έγινε την 31η Μαρτίου 1946, την ίδια ημέρα που διεξάγονταν στην χώρα εκλογές, από τις οποίες απείχε το ΚΚΕ. Την ημέρα εκείνη, λοιπόν, σημειώθηκε ένοπλη επίθεση συμμοριτών στον σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου Πιερίας, με αποτέλεσμα την δολοφονία των επτά χωροφυλάκων που υπηρετούσαν εκεί. Τι είχε, όμως, προηγηθεί;
 
Τον Απρίλιο του 1941 αρχίζει η περίοδος της κατοχής. Στην αρχή, οι κομμουνιστές, επηρεασμένοι από το Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο φιλίας (Ρίμπεντροπ-Μολότωφ), κάθονταν… στ’ αυγά τους. Όταν, στις 22 Ιουνίου 1941, οι Γερμανοί εκστρατεύουν κατά του μπολσεβικισμού… ξυπνούν οι κομμουνιστές και καλούν τον λαό στα όπλα για την υπεράσπιση της… Σοβιετικής Ενώσεως («η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα, είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή» – Απόφαση 6ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, 3 Ιουλίου 1941). Όμως, επειδή οι κομμουνιστές ήσαν λίγοι και κανένας άλλος δεν ήταν πρόθυμος να πολεμήσει υπέρ της Σοβιετίας, το ΚΚΕ αποφάσισε την ίδρυση ενός παραπλανητικού σχήματος, του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου» (ΕΑΜ), με σκοπό να παγιδεύσει τους Έλληνες.
 
Εκτός, όμως, από την υπεράσπιση της Σοβ. Ενώσεως, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, δηλ. το ΚΚΕ, είχε σκοπό να καταλάβει την εξουσία μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Γι’ αυτό, σ’ ολόκληρη την περίοδο της κατοχής οργάνωνε επιχειρήσεις εξοντώσεως άλλων μη κομμουνιστικών ανταρτικών ομάδων (ο «Πρώτος Γύρος»), που τις έβλεπε ως μελλοντικούς αντιπάλους στα σχέδιά του, παρά πολεμούσε τους Γερμανούς. Διενεργούσε μόνον δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεμονωμένων Γερμανών στρατιωτών, με αποτέλεσμα την πρόκληση αντιποίνων κατά του πληθυσμού, από τις γερμανικές αρχές. Με τον τρόπο αυτό, στρατολογούσε νέα μέλη, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών που γίνονταν οι επιθέσεις αυτές, προκειμένου να αποφύγουν τα γερμανικά αντίποινα, κατέφευγαν στους αντάρτες.
 
Οι Γερμανοί αποχώρησαν τον Οκτώβριο 1944 και δύο μήνες μετά, κηρύσσει το ΚΚΕ ένοπλο αγώνα κατά της μετακατοχικής κυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου, τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά», ή «Δεύτερο Γύρο». Τελικώς, τον Ιανουάριο του ’45, αφού είχε ηττηθεί στρατιωτικά στην περιοχή πρωτευούσης κι ενώ στο μεταξύ είχε σφάξει χιλιάδες Έλληνες και είχε ρημάξει την χώρα, το ΚΚΕ υπέγραψε την συμφωνία της Βάρκιζας και τερματίστηκε ο Δεύτερος Γύρος. Είχε φροντίσει, όμως, το ΚΚΕ να αποκρύψει χιλιάδες όπλα και πυρομαχικά, για τον επόμενο Γύρο…
 
Εν τω μεταξύ, είχε υπογραφεί στην Γιάλτα, η ομώνυμη συμφωνία μεταξύ Στάλιν-Τσώρτσιλ-Ρούζβελτ, μια αισχρή συμφωνία διαμελισμού της Ευρώπης, η οποία επικύρωσε την προτέρα «συμφωνία των ποσοστών» μεταξύ Στάλιν και Τσώρτσιλ, με την οποία η Ελλάς θα παρέμενε υπό τον έλεγχο των Αγγλοαμερικανών. Και όντως, κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών, ο Στάλιν σεβάστηκε την συμφωνία και πούλησε τα εδώ τσιράκια του. Εδώ, λοιπόν, προκύπτει το μεγάλο ερώτημα: Γιατί το ΚΚΕ εξαπέλυσε τον «Τρίτο Γύρο»; Ήταν η αιτία «η βία και η τρομοκρατία που υφίσταντο οι αριστεροί από το κράτος που τους οδήγησε στα βουνά για την προστασία τους», όπως υποστηρίζουν οι αριστεροί; Ή επρόκειτο για επιδρομή οργάνων του πανσλαβισμού προς υποδούλωση της Μακεδονίας μας; Οι απαντήσεις θα δοθούν ακολούθως με αδιάψευστα ιστορικά ντοκουμέντα.
 
Έγραψε σχετικώς, ο τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης: «Η πολιτική μας θα έπρεπε να ’ναι τέτοια, ώστε φαινομενικά να είναι αμυντική. Χωρίς, όμως, να εξασφαλίσουμε τα νώτα μας τότε, δεν μπορούσαμε ν’ αρχίσουμε. Και στις συνθήκες του ’46 εξασφάλιση νώτων σήμαινε πρώτα απ’ όλα και κυρίως Γιουγκοσλαβία ευνοϊκά για μας διατεθειμένη» («Δέκα χρόνια πάλης»). Ο ίδιος πάλι, έγραψε στο βιβλίο του «Καινούργια Κατάσταση-Καινούργια Καθήκοντα»: «Ο Τίτο και η κλίκα του μας υπεσχέθησαν την πιο πλατειά βοήθεια. Αυτό έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην απόφασή μας να προχωρήσουμε στην οργάνωση της ένοπλης πάλης».
 
Γιατί, όμως, ο Τίτο (ή Γιοζίπ Μπροζ, όπως ήταν το πραγματικό εβραϊκό του όνομα) έσπρωχνε το ΚΚΕ προς την ένοπλη αναμέτρηση με το ελληνικό κράτος; Τα πύρινα λόγια του σε δημόσια ομιλία του στα Σκόπια, την 11η Οκτωβρίου 1945, δίνουν την απάντηση: «Υπάρχουν, όμως, σήμερα Μακεδόνες έξω από την Νοτιοσλαβική Μακεδονία. Είναι οι αδερφοί μας της Μακεδονίας του Αιγαίου, για τις τύχες των οποίων δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσουμε». Και συμπλήρωσε ο στενός του συνεργάτης Βουκμάνοβιτς (γνωστός ως «Τέμπο»): «Είτε το θέλουν οι Έλληνες είτε όχι, η Μακεδονία θα γίνει αυτόνομο κράτος και θα υπαχθεί στο Γιουγκοσλαβικό Ομόσπονδο κράτος. Αν οι Έλληνες δεν το θελήσουν αυτό ειρηνικά, θα το πετύχουμε δια των όπλων». Επιβεβαιώνει, στο βιβλίο του «Αναμνήσεις», ο Γ. Ιωαννίδης, εκ των πρωταγωνιστών της κομμουνιστικής ανταρσίας, τους πραγματικούς σκοπούς των συμμοριτών: «Ο Τίτο χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους αντάρτες του ΚΚΕ για δικούς του επεκτατικούς σκοπούς, για την προώθηση των γιουγκοσλαβικών βλέψεων στην ελληνική Μακεδονία». Μάλιστα, το 1947, ενεκρίθη από την 3η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ το διαβόητο σχέδιο «Λίμνες», που προέβλεπε την δημιουργία κομμουνιστικού κράτους στην Βόρειο Ελλάδα, με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διδόταν ως «δώρο» στον Τίτο!
 
Όμως, και ο Στάλιν –δια του Τίτο- ενεθάρρυνε την ανταρσία, με σκοπό τον διαμελισμό της Ελλάδος, με την δημιουργία ξεχωριστού κομμουνιστικού κράτους στην Βόρειο Ελλάδα (στα πρότυπα της Βορείου και Νοτίου Κορέας, της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας κ.τ.λ.), το οποίο θα παρέδιδε μετά στον Τίτο ως δώρο, για να το ενσωματώσει αυτός στην «Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σε περίπτωση αποτυχίας του στόχου αυτού, και πάλι θα ήταν κερδισμένος, αφού θα είχε πετύχει αντιπερισπασμό στην Ελλάδα για να μπορέσει να θεμελιώσει τις κατακτήσεις του στην Ανατολική Ευρώπη. Για την αναμφισβήτητη υποστήριξη του Στάλιν στην ανταρσία, έγραψε αργότερα ο Δημ. Βλαντάς, μέλος της τότε Κ.Ε. του ΚΚΕ: «Η δεύτερη βασική αιτία της ήττας μας, ήταν η τότε ηγεσία του ΚΚΣΕ. Αυτή, από τον Μάρτη του 1946, ενθάρρυνε την ηγεσία του ΚΚΕ για ανταρτοπόλεμο, με σκοπό να εξυπηρετήσει ρωσικά συμφέροντα. Θα ήταν ανόητο να φανταστεί κανείς ότι, χωρίς την έγκριση της σοβιετικής ηγεσίας, χωρίς την υπόσχεσή της για βοήθεια, θα άρχιζε η ηγεσία του ΚΚΕ ένοπλο αγώνα μετά το 1946» («Η τραγωδία του ΚΚΕ»).
 
Αλλά και ο Μάρκος Βαφειάδης, «Αρχιστράτηγος» των συμμοριακών ορδών, έγραψε στα «Απομνημονεύματά» του: «Το άλλο είναι με τον Ζαχαριάδη, που το 1946 με τη συμφωνία Τίτο-Πασχάλη-Ζαχαριάδη, τους δίνει τη Μακεδονία ολόκληρη μαζί με τη Θεσσαλονίκη, όπως και στην 5η Ολομέλεια του 1949, δημόσια πια, αποφασίζει για ενιαία και ανεξάρτητη και με δική της κρατική υπόσταση Μακεδονία-Θράκη».
 
Αυτή η απόφαση που αναφέρει ο Βαφειάδης είναι η πιο κραυγαλέα επιβεβαίωση του άθλιου εθνοπροδοτικού ρόλου του ΚΚΕ. Να και το ντοκουμέντο της απόλυτης προδοσίας: «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει». Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα μιας και δεν έχει αποκηρυχθεί από το ΚΚΕ, θα κυνηγά τους «Έλληνες» κομμουνιστές εις τον αιώνα τον άπαντα!
 
Το τέλος του συμμοριτισμού, γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου 1949, στον Γράμμο και στο Βίτσι, με την μεγάλη νίκη του Εθνικού Στρατού. Οι ηττημένοι συμμορίτες, κατέφυγαν στις διάφορες χώρες του παραπετάσματος. Προηγουμένως, όμως, είχαν εκτελέσει το τελευταίο τους αποτρόπαιο έγκλημα κατά της Ελληνικής Φυλής. Κατά τις επιδρομές τους σε πόλεις και χωριά, άρπαζαν –κατά το παράδειγμα των Τούρκων- τα ανήλικα παιδιά, και τα οδηγούσαν στο παραπέτασμα, ώστε με την κατάλληλη εκπαίδευση να τους κάνουν γενιτσάρους και να τους στρέψουν κατά της πατρίδος στον επόμενο «γύρο» που ετοίμαζαν. Υπολογίζεται ότι απήχθησαν 28.000 παιδιά! Ήταν το περιβόητο «παιδομάζωμα», το πιο φρικτό κακούργημα κατά του ελληνικού μέλλοντος.
 
Οι απώλειες της Ελλάδος από τον συμμοριτοπόλεμο ήσαν οι ακόλουθες: «Εκτελεσθέντες πολίτες από τους κομμουνιστοσυμμορίτε ς 4.123, εκτελεσθέντες Ιερείς 165, φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του στρατού 12.777, τραυματίες αξιωματικοί και άνδρες του στρατού 37.732, φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της χωροφυλακής 1.579, τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της χωροφυλακής 2.329». Οι απώλειες των συμμοριτών δεν ενδιαφέρουν το παρόν άρθρο. Ας τους μετρήσουν κι ας τους κλάψουν οι Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Σοβιετικού κ.λπ. Άλλωστε, γι’ αυτούς πολέμησαν! Υπάρχει κι ένας στατιστικός πίνακας με τις υλικές καταστροφές, αλλά δεν έχει νόημα να τον παραθέσουμε, μιας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάς κατεστράφη ολοκληρωτικά από άκρου εις άκρον. Δεν έμεινε λίθος επί λίθου. Η χώρα πήγε 100 χρόνια πίσω!
 
Αν μπορούσαν να προβλέψουν οι μαχητές του Εθνικού Στρατού την κατάσταση που θα επικρατούσε μετά το 1974, μάλλον θα θεωρούσαν περιττό να θυσιασθούν. Το ποια είναι η κατάσταση στην σημερινή Ελλάδα, το βλέπουμε όλοι. Η διαστρέβλωση της ιστορίας αυτού του τόπου είναι το κάτι άλλο. Οι τότε νικητές λοιδορούνται ως «εγκληματίες» και «προδότες», ενώ οι ηττημένοι εξυψώνονται και δικαιώνονται, όχι μόνον από τους πολιτικούς συνεχιστές τους, αλλά και από τους λεγομένους «δεξιούς», που το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμη, είναι το να ζητήσουν… συγνώμη γιατί οι τότε κυβερνώντες δεν παρέδωσαν το κράτος στα νύχια του πανσλαβισμού!  
Έχει αναλογιστεί κανείς, ποια θα ήταν η κατάσταση της Ελλάδος και των Ελλήνων, αν δεν πολεμούσαν και δεν θυσιάζονταν οι αγνοί εθνικιστές; Τι θα γινόταν εάν επικρατούσαν οι συμμορίτες; Να αναφέρουμε περιληπτικά: Θα εδημιουργείτο ξεχωριστό «Μακεδονικό» κράτος στην Βόρειο Ελλάδα, που θα συγχωνευόταν στην Γιουγκοσλαβία. Λαμβάνοντας υπόψιν την… αγάπη των Αμερικανοσιωνιστών για την Ελλάδα, το τμήμα αυτό του ελληνισμού σίγουρα θα αποτελούσε επαρχία του κράτους των Σκοπίων. Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια Έλληνες, που θα θεωρούντο «απροσάρμοστοι» στην νέα κατάσταση, θα εξοντώνονταν στα ελληνικά «Γκουλάγκ». Σε κάθε περίπτωση, η κομμουνιστική περιπέτεια θα κατέρρεε το 1990 και εκατομμύρια ρακένδυτοι και πειναλέοι Έλληνες θα εγκατέλειπαν την ρημαγμένη πατρίδα και θα λαθρομετανάστευαν στις χώρες της Δύσεως, όπου θα ζούσαν κυνηγημένοι κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Οι δε Ελληνίδες, οι μητέρες μας, οι γυναίκες μας και οι κόρες μας, θα κατέληγαν στα μπαρ και στους κακόφημους οίκους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Με λίγα λόγια, θα ήμασταν οι Αλβανοί της Ευρώπης!
 
Άξιζε, λοιπόν, ο αγώνας και η θυσία τους, παρά το ότι σήμερα λησμονούνται και καθυβρίζονται από τους κρατούντες και τους αριστεριστές συνεταίρους τους. Σύντομα δε, θα επιστρέψουν στην φυσική τους θέση, στο πάνθεον των ηρώων της πατρίδος, γιατί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ!

Γεώργιος Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήνα

Το χρέος προς το Έθνος


Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι μόνον πως εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας. Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα έθνος. Εγώ βλέπω τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν και όμως οι άλλοι Έλληνες τα βλέπουν αλλιώς. Αν είμαι δυνατός θα τους πείσω.

Ίων Δραγούμης

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Θερμοπύλες 2012: Τελετή μνήμης στον Λακεδαίμονα Βασιλιά Λεωνίδα(φωτογραφικό υλικό)







Θερμοπύλες 2012: Τελετή μνήμης στον Λακεδαίμονα Βασιλιά Λεωνίδα



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή έδωσε συνάντηση με την ιστορία. Χιλιάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες έδωσαν το παρών στη τελετή μνήμης που διεξήχθη χθες στις Θερμοπύλες στο σημείο όπου το 480 π.Χ ο μεγαλύτερος Έλληνας πολεμιστής και βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας αποφασίζει να συγκρουστεί με τον δεκαπλάσια αριθμητικά ανώτερο στρατό των Περσών. Όχι όμως και ψυχικά ανώτερο. Ο Λακεδαίμονας Βασιλιάς με το περίφημο μήνυμα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί- για λίγους- μήνυμα ανδρείας, γενναιότητας, αποφασιστικότητας και αντίστασης και πιστός στα ιδανικά και στις αρετές που τον χαρακτήριζαν μάχεται με στόχο τον θάνατο έχοντας πλάι του λίγους ομοίους του. Ο Ηρωικός τρόπος ζωής των Σπαρτιατών ήταν αυτός που χάρισε τον θάνατο στον Λεωνίδα και τους άλλους στρατιώτες και παράλληλα τη νίκη τόσο στους ίδιους όσο και στους υπόλοιπους Έλληνες.
Στη σημερινή εποχή όπου η σαπίλα έχει κατακλύσει τα πάντα, η κοινωνική συνοχή έχει χαθεί, οι αρετές και οι αξίες ευτελίζονται στο βωμό του χρήματος και η γενναιότητα έχει αντικατασταθεί από τη δειλία και τη δουλικότητα, εμείς οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ επιλέγουμε τον ηρωικό τρόπο ζωής των Σπαρτιατών. Τον τρόπο αυτό με τον οποίο η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι το ήθος και τα ιδανικά των προγόνων της.
Τέλος, να σημειώσουμε πως ιδιαίτερα δυναμική υπήρξε η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής από το Νομό Αχαΐας. Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες από τη τοπική οργάνωση Πάτρας, τη τοπική οργάνωση Δυτ. Αχαΐας καθώς από τον πυρήνα Αιγιαλείας έδωσαν βροντερό παρών ενώ ξεχώρισαν συμμετέχοντας στις διεργασίες της τελετής. Αξίζει να σημειωθεί πως θετικά σχόλια από τους παρευρισκομένους αποκόμισε η νεολαία της τοπικής οργάνωσης Πάτρας για την εξίσου δυναμική της παρουσία.
Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει και φωτογραφικό υλικό

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου Τ.Ο ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Σχετικά με ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ ΑΧΑΐΑΣ περί επιθέσεων κατά μεταναστών έχουμε να επισημάνουμε τα εξής που τα ενστερνίζεται και η κοινή γνώμη του λαού της ΑΧΑΐΑΣ. Οι υπεύθυνοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ως γνωστοί κυνηγοί φαντασμάτων και υποστηρικτές των λαθρομεταναστών, πάντα διογκώνουν ένα μεμονωμένο γεγονός και με την ψευτοπροπαγάνδα τους επιχειρούν να το γενικεύσουν. Σαφώς οι εμπνευστές της ανακοίνωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν ασχολούνται με τις επιθέσεις - δολοφονίες- και τις ληστείες που υφίστανται οι Έλληνες από τους εισβολείς λαθρομετανάστες. Άραγε γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΧΑΐΑΣ υποστηρίζει διακαώς τους λαθρομετανάστες μόνο στα λόγια;; Γιατί οι ιθύνοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΧΑΐΑΣ δε φιλοξενούν μερικούς από τους λαθρομετανάστες στα σπίτια τους ή στα εξοχικά τους;; 
Ας αντιληφθούν πλέον οι κύριοι και οι κυρίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΧΑΐΑΣ ότι ο λαός της ΑΧΑΐΑΣ πλέον δεν αντέχει και αμύνεται παίρνοντας μέτρα διότι το κράτος είναι ανύπαρκτο. Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις ας γνωρίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΧΑΐΑΣ ότι προκαλείται ο λαός της ΑΧΑΐΑΣ γιατί υποδαυλίζει το ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων από τους εισβολείς λαθρομετανάστες. Καλό θα είναι να ενημερωθεί από τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων για την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών. Όσο για το περιστατικό με τον Τυνήσιο στις Ιτιές οι υπεύθυνοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΧΑΐΑΣ ας ψάξουν καλύτερα να ενημερωθούν για τους υπαίτιους και να μην αρκούνται σε βερμπαλιστικές ανακοινώσεις γιατί γελοιοποιούνται και ο λαός της ΑΧΑΐΑΣ καταλαβαίνει το ρόλο τους ως προβο-πράκτορες του συστήματος. Άλλωστε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως κόμμα έχει πλέον στελέχη άξια στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης που υπηρέτησαν στο παρελθόν στα γραφεία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου. Οι υπεύθυνοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΧΑΐΑΣ καλό είναι να τους συμβουλεύονται για να μη προκαλούν τον πολύπαθο λαό της ΑΧΑΐΑΣ. 
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Καλή βία, η αναρχική βία


Εντάξει λοιπόν… και οι τυφλοί πλέον είδανε. Πόσο μυαλό πρέπει να διαθέτει δηλαδή κανείς για να καταλάβει το ρόλο που έχουν αναλάβει να διαδραματίσουν οι αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί-αντιεξουσιαστές» και τι διάνοια πρέπει να διαθέτει ο μέσος άνθρωπος για να κατανοήσει ότι τις όποιες, ελάχιστες, πραγματικά, φορές που αποκαλύπτονται, θα πρέπει πρώτα να έχουν υποπέσει στο σφάλμα της κατάχρησης εξουσίας. Ναι, κατάχρηση εξουσίας από τους «αναρχικούς συντρόφους».  Διότι αυτοί, όπως πλέον, αποδεικνύεται περίτρανα, αποτελούν ένα βασικότατο δεκανίκι του συστήματος, έναν δούρειο ίππο στον κοινωνικό ιστό με αποστολή του να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα καίρια προβλήματα που θα έπρεπε να τον απασχολούν.  Όταν όμως προβαίνουν σε ακρότητες όπως η αναίτια δολοφονία στην περίπτωση της ληστείας στη Νάουσα της Πάρου, ενός πολίτη, μπροστά στον κίνδυνο της πανελλήνιας κατακραυγής αλλά και της πίεσης από τη μικρή κοινωνία ενός νησιού που πρόσφατα έχει ήδη πληγεί από ένα άλλο κρούσμα βάρβαρης εγκληματικότητας, το σύστημα αναγκάστηκε και πάλι να δουλέψει και να «προδώσει» άλλο ένα απ’ τα παιδιά του.
Αν δει κανείς πόσες «αναρχοαυτόνομες» ομάδες, γκρούπες, φράξιες, συλλογικότητες ή όπως αλλιώς αρέσκονται οι ίδιοι να αποκαλούν και να ονοματίζουν τους χώρους όπου συναγελάζονται μεταξύ τους ελευθεριακά (η ορολογία δική τους κι όποιος την καταλαβαίνει απόλυτα, ας περάσει από έναν ψυχίατρο… καλό θα του κάνει), αποκλείεται να μην απορήσει για το προφανές και το αυτονόητο. Πως συντηρούνται όλα αυτά; Ποιος πληρώνει για να πραγματοποιείται η πάσης φύσεως δραστηριότητά τους; Για να μην πάμε σε ποιο εξεζητημένες απορίες του τύπου πως κι από πού εξοπλίζονται… Μια ματιά στις ιστοσελίδες τις σχετικές με την… ιδεολογία τους, ξεκαθαρίζει τα πάντα. Μπακούνιν, Μαλατέστα, Μπονάνο (οι πνευματικοί πατέρες των ομάδων αυτού του είδους) σχετικά με τους τρόπους που ίδιοι αποδέχονται ως κύριο μέσο προσπορισμού των απαραίτητων για την υλοποίηση της «επανάστασής» τους κινούνται στην παρανομία, μιλούν ανοιχτά για ένοπλη βία και υιοθετούν την προμελετημένη ληστεία για τους σκοπούς τους. Αρκετοί μάλιστα, όπως ο Αλφρέδο Μπονάνο που συνελήφθη το 2009 για ληστεία στη χώρα μας, ενώ παράλληλα έδωσε και σειρά διαλέξεων σε διάφορες πόλεις (Αθήνα-Πάντειος, Θεσσαλονίκη-Α.Π.Θ., Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Ηράκλειο!), έχουν αποδεδειγμένα διαπράξει σοβαρότατα αδικήματα και εγκλήματα για τα οποία και καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν.  Κι όμως, τα πνευματικά τους τέκνα και τους εξυμνούν και απολαμβάνουν ασυλίας. 
Πρέπει να σκοτώσουν για να ασχοληθεί μαζί τους το σε άλλες περιπτώσεις υπερευαίσθητο κράτος και φυσικά τα ΜΜΕ. Όλες ανεξαιρέτως οι μαρξιστικές αυτές ένοπλες και μη ομάδες χρησιμοποιούν την ένοπλη βία, αδιακρίτως. Απλά την καθαγιάζουν βαπτίζοντας τη ληστεία απαλλοτρίωση και τη δολοφονία «ένα απ’ τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο». Ποτέ δεν έχουμε δει εκπομπές ολόκληρες αφιερωμένες στα εγκλήματα της «μαυροκόκκινης βίας» (αν και κατά βάση όλα αυτά είναι απότοκα της 1ης Διεθνούς του Μαρξ), με βαθυστόχαστα πάνελ να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να απαιτούν να τεθούν όλες αυτές οι γκρούπες εκτός νόμου. Αλλά πώς να θέσεις κάποιον εκτός νόμου, όταν αυτοπροσδιόριζεται εκτός των πλαισίων του νόμου, όντας ο ίδιος δημιούργημα της ανομίας που έχει επιβάλει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο; Και ποιος να επιχειρήσει άλλωστε κάτι που είναι κατ’ ουσίαν άτοπο; Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, που ανακαλύπτουν ρατσιστικές επιθέσεις σε κάθε αλληλοσφαγή λαθρομεταναστών και σε κάθε νόμιμη άμυνα ή θαρραλέα απάντηση Ελλήνων σε επιθέσεις του κάθε λογής υπανθρώπου; Η συνωμοσία της σιωπής και της παραπληροφόρησης καλά κρατεί. 
Τα γεγονότα πλέον όμως έχουν τέτοια ορμητική ροή και προκαλούν τόσο θόρυβο, που σύντομα όλες οι προσπάθειες του ψοφοδεούς συστήματος να αποκρύψει τις αλήθειες για τις οποίες η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει μιλήσει άπειρες, πραγματικά, φορές τις τελευταίες δεκαετίες, θα πέφτουν συνεχώς σε τείχη. Τείχη Ελλήνων που πλέον δεν τρώνε πρόλογο, ούτε αμάσητο όποιο παραμύθι τους σερβίρουν οι εκφραστές της μαρξιστικής προπαγάνδας. Έχουν αφυπνιστεί και πρόθυμα πυκνώνουν τις γραμμές μας, για να δώσουμε όλοι μαζί μέσα από τις τάξεις του μόνου γνήσιου Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος το καίριο πλήγμα στο σαθρό οικοδόμημα που έχει δημιουργήσει η μεταπολιτευτική αστική δημοκρατία.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση τύπου 21/08/2012 Τ.Ο ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΥΤ. ΑΧΑΙΑΣ



Τελικά το << δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού >> είναι τρεις και πάει λέγοντας. Την ώρα που ο δήμος δεν εκπληρώνει ούτε τις βασικές του υποχρεώσεις προς τους πολίτες λόγο έλλειψης χρημάτων , την ώρα που το κέντρο της πόλης αλλά  και κάθε σημείο του δήμου έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο , την ώρα που η ανοχή στην παραβατικότητα των χιλιάδων Ρομά που λυμαίνονται  πόλη  και χωριά τείνει να είναι καθημερινότητα , την ώρα που χωριά ολόκληρα έχουν πει το νερό νεράκι (Βελιτσές) μέσα στο καλοκαίρι παρότι έχουν γίνει επανειλημμένες κρούσεις για το θέμα αυτό με επίσκεψη του βουλευτού της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαήλ Αρβανίτη στο κ. Δήμαρχο, η υποκρισία περισσεύει και η προστασία των ημετέρων σε πρώτη προτεραιότητα.
Μετά από επιτόπιο έλεγχο τριών στελεχών μας , που διενεργήθηκε την 30/07/2012 έπειτα από καταγγελίες συνδημοτών μας ανακαλύψαμε τα εξής καταπληκτικά. Επισκεφτήκαμε το γραφείο του ιδιαίτερου του κ. δημάρχου απουσία αυτού , καθώς και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. K. Τούμπουλη  και τους θέσαμε την απλή ερώτηση : <<Πού βρίσκεται το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και των Επιχ/σεων >> ‘έκπληκτοι ακούσαμε ότι δεν υπάρχει γραφείο και μπορούμε να τον βρούμε κάπου στο Λάππα δίνοντάς μας και ένα κινητό τηλέφωνο. Μάθαμε δε ότι συμπαραστάτης του δημότη είναι ο κ. E. Ιωσηφίδης , ο οποίος τυχαίος κατοικεί στο Λάππα!!!
Εκπληκτικό 1 . Ο δήμος δεν έχει γραφείο για να στεγάσει ένα θεσμό , ο οποίος λειτουργεί εδώ και  δύο χρόνια παρότι έχει τουλάχιστον τρία πρώην δημαρχεία εκτός Κ. Αχαΐας .
Εκπληκτικό 2 . Η συγκεκριμένη θέση αμείβεται με το ποσό που παίρνει κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , δηλαδή 2400 Ευρώ μικτά και δεν μπορεί να τον βρει κανείς λόγο έλλειψης γραφείου, εκτός και αν πάει σπίτι του.!!!
Εκπληκτικό 3 . Ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο , συμπολίτευση και αντιπολίτευση που εξέλεξε τον Συμπαραστάτη του Δημότη  ή δεν έχει αντιληφθεί τίποτα δύο χρόνια τώρα ,  άρα είναι εντελώς άχρηστοι ή είναι ημέτεροι , οπότε ας πάνε και αυτοί σπίτι τους.
Εκπληκτικό 4 . Κάνουμε μία πρόβλεψη . Μετά την δημοσιοποίηση του παρόντος  θα βρεθεί σε ελάχιστο χρόνο γραφείο για το θεσμό.!!!
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΊΣΕΙ  Ο ΤΟΠΟΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!!!

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ισαάκ – Σολωμέ δεν σας ξεχνώ ποτέ!


Αύγουστος... Ένας μήνας που γυρίζει το μυαλό όλων των Ελλήνων Κυπρίων πατριωτών στις τραγικές μέρες του 2ου Αττίλα αλλά και στο θάνατο των 2 ηρωομαρτύρων, Τάσου Ισαακ και Σολωμού Σολωμού, από τους Τούρκους. Η πορεία των μοτοσικλετιστών που γύρισε όλη την Ευρώπη με τελικό προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, με σκοπό να ρίξει την κατοχή. Στις 11 Αυγούστου του 1996, επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Κερύνεια. Η Τουρκική κατοχική δύναμη απειλούσε ότι θα άνοιγε πυρ και αυτό ανησύχησε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την 1η Αυγούστου η πορεία απασχολούσε το Eθνικό Συμβούλιο και τα άλλα σώματα της κυβέρνησης. Tο κατοχικό καθεστώς πήρε επιπρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης.Παράλληλα, είχαν δοθεί εντολές να πυροβολούνται όσοι επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές των Τούρκων, οι μοτοσικλετιστές ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την ειρηνική τους πορεία. Μετά όμως από συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής «Δημοκρατίας» Γλαύκου Κληρίδη και του προέδρου των μοτοσικλετιστών, αποφασίστηκε να ματαιωθεί η πορεία κάτι που εξόργισε τους μοτοσικλετιστές Οι μοτοσικλετιστές τελικά κινήθηκαν ανοργάνωτα προς πολλές κατευθύνσεις ενώ ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ του κόσμου και Τούρκων στρατιωτών στην Δερύνεια.
 
Οι Τούρκοι πυροβολούσαν αδιάκριτα τους διαδηλωτές τραυματίζοντας αρκετούς. O Tάσος Ισαάκ, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι «Γκρίζοι Λύκοι», δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκο”κύπριων” αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα και σιδερένιους λοστούς. Μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Tάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Αμμόχωστο.
Λίγες μέρες αργότερα στην κηδεία του στις 14 Αυγούστου του 1996, συγκεντρώθηκε κόσμος για να αποτίσει φόρο τιμής στον σύγχρονο ήρωα. Σε μια ανύποπτη στιγμή ο Σολωμός Σολωμού ξέφυγε από τους άνδρες του ΟΗΕ και σκαρφάλωσε στον ιστό της τουρκικής σημαίας με σκοπό να την κατεβάσει. Οι Τούρκοι όμως έβαλλαν με πυροβόλα όπλα εναντίον του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν και να τον περάσουν άθελα τους στο πάνθεο των ηρώων δίπλα στον Τάσο Ισαάκ, στον Χριστόδουλο Καραθανάση, στον Παναγιώτη Βλάχακο, στον Έκτορα Γιαλοψό και τόσους άλλους που σκοτώθηκαν από τούρκικα πυρά.
 
Αυτή είναι κύριοι η πολυδιαφημιζόμενη Ελληνοτουρκική φιλία που προωθούν οι προδότες.Αυτή που σκότωσε 3 παλληκάρια στα Ελληνικά Ίμια, που σκότωσε 2 λεβέντες στην Δερύνεια, δείχνοντας πως η μόνη γλώσσα που ξέρουν οι Τούρκοι είναι αυτή της ισχύος.
 

Σωτήρης
Μέτωπο Νεολαίας Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Κατεδάφιση και απομάκρυνση των Ρομά εξ' αιτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πριν από πέντε ημέρες πραγματοποιήθηκε ο αποκλεισμός των διοδίων του Ρίου Πατρών από τους κατοίκους της περιοχής αυτής και μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Πάτρας ως διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα των Ρομά στις γειτονιές τους. Πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν η απομάκρυνση των Ρομά. Από την άλλη μεριά, οι τοπικοί άρχοντες αδιαφορούσαν πλήρως με αποτέλεσμα τα κρούσματα βίας εναντίον των Ελλήνων πολιτών να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και να αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους. 
Ωστόσο έντονη ήταν η παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή και προκάλεσε την....κινητοποίηση των τοπικών αρχών παρά τη θέλησή τους. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο για να καταλάβετε γιατί το λέμε αυτό





Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις! Πόσο μάλλον τέσσερις φωτογραφίες και ένα βίντεο. Η κατεδάφιση των σπιτιών που τελούσαν υπό κατάληψη των Ρομά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Για ακόμα μία φορά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Πάτρας παρούσα στις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην εγκληματικότητα των Ρομά

Πλήθος μελών της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων του Ρίου Πατρών. Αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων, εδώ και πολύ καιρό, είναι να απομακρυνθούν από τη περιοχή τους οι καταυλισμοί των Ρομά. Η εγκληματική δράση των συγκεκριμένων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Καθημερινά είναι τα κρούσματα των κλοπών από τους Ρομά ενώ δε διστάζουν να επιτεθούν σε ηλικιωμένους αλλά και σε ανήλικα παιδιά προκειμένου να τους αποσπάσουν λίγα ευρώ ή κάποια κοσμήματα.
Έτσι με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής του Ρίου, το πρωί της Κυριακής στις 5 Αυγούστου, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτος αποκλεισμός των διοδίων του Ρίου ως διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα των Ρομά αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών. Η κίνηση αυτή, όπως ήταν υποχρέωση μας απέναντι στον Έλληνα πολίτη, μας βρήκε συμπαραστάτες. Προτρέπουμε λοιπόν τους κατοίκους και των άλλων περιοχών της Πάτρας να προχωρήσουν σε παρόμοιες δυναμικές κινητοποιήσεις και να είναι σίγουροι πως και εμείς θα πολεμήσουμε στο πλευρό τους.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την κινητοποίηση





Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αυτή ήταν η Εθνική Οργάνωσις Νεολαίας


Κορυφαίο έργο του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου υπήρξε η δημιουργία της Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας, της περιφήμου Ε.Ο.Ν. Η Ε.Ο.Ν. απετέλεσε μία μαζική οργάνωση των νέων ηλικίας από 8 έως 25 ετών. Η Ε.Ο.Ν. ήτο έργο προσωπικό του Ιωάννου Μεταξά ο οποίος έβλεπε ότι το μέλλον του Έθνους ήταν στα χέρια των νέων. Προσεπάθησε δια της οργανώσεώς τους να τους δώσει υγιή ιδεώδη και  εθνική υπερηφάνεια. Αν δεν μεσολαβούσε ο πόλεμος και ο θάνατος του Ιωάννου Μεταξά, η Ε.Ο.Ν. θα εξελίσσετο σε έναν κομματικό μηχανισμό του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και θα αποτελούσε το φυτώριο και τον κύριο μοχλό του νέου συντεχνιακού κράτους που οραματίζετο ο Μεταξάς.
Η δημιουργία της Ε.Ο.Ν. δεν ήταν μία εύκολη υπόθεσις που μπορούσε να πραγματωθεί με μία απλή πρωθυπουργική απόφαση. Και αυτό διότι ο Μεταξάς δεν ήτο ο απόλυτος άρχων και ο κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων της εποχής του. Έπρεπε να περάσει πρώτα από τις συμπληγάδες πέτρες της αντίδρασης του Παλατιού και του αστισμού για να κυριαρχήσει. Η Ιστορία της Ε.Ο.Ν. έχει πολύ μικρότερη χρονική διάρκεια από την Ιστορία του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου. Δημιουργήθηκε ουσιαστικά στις αρχές του 1938. Στις 31 Δεκεμβρίου 1937 έγινε η ορκωμοσία των 500 πρώτων Φαλαγγιτών της Αθήνας οι οποίοι απετέλεσαν το πρώτο επίσημα ανεγνωρισμένο τμήμα της Ε.Ο.Ν., παρ’ όλο που οργανωμένα τμήματα υπήρχαν ήδη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος των οποίων η επίσημη εισδοχή έγινε αργότερα. Η εκδήλωση χαιρετίστηκε από τον ίδιο τον Μεταξά ο οποίος στον χαιρετισμό του έδωσε με απλά λόγια  το σκοπό της δημιουργίας της Ε.Ο.Ν.
 
- ... Τραβήξατε μπροστά με θάρρος και με χαράν, την χαράν της Νεότητος, εις την ζωήν σας έχοντες πάντα υπ’ όψιν σας ότι δεν είσθε μόνοι, αλλ’ ότι ο καθένας από σας είναι αλληλεγγύως συνδεδεμένος με όλους τους συναδέλφους του, οι οποίοι έδωκαν τον ίδιον όρκον καθώς και η κάθε μία από σας είναι αλληλεγγύως συνδεδεμένη με όλας τας συναδέλφους της, αι οποίαι έδωκαν τον ίδιον όρκον.
Η ένωσις αποτελεί την δύναμιν. Αυτό μη το λησμονήσετε ποτέ εις την ζωήν σας και καταστείλατε κάθε ατομικήν ιδιοτροπίαν υπέρ της διατηρήσεως της ενώσεως του συνόλου σας. Ο δρόμος τον οποίον έχομεν να τραβήξωμεν είναι μακρύς, όσοι δ ε δεν τον φέρωμεν εις πέρας, θα τον αφήσωμεν ως κληρονομίαν δια σας, δια να τον φέρητε σεις εις πέρας, όπως και σεις θα τον αφήσητε μίαν ημέραν κληρονομίαν εις τους νέους της εποχής της μελλούσης. Ο δρόμος μας δεν τελειώνει. Όπως δεν τελειώνει ποτέ η Ελλάς. Αλλά εις κάθε βήμα του δρόμου αυτού πρέπει να έχητε μπροστά εις τα μάτια σας την δόξαν και το μεγαλείον της Πατρίδος και την επιβολήν και την κυριαρχίαν εις το εσωτερικόν υπέρ των ιδεών της Πατρίδος, τας οποίας εξεδήλωσεν η 4η Αυγούστου.
 
Η κατάταξις των νέων στην Ε.Ο.Ν. ήταν εθελοντική, μαζικοποιήθηκε όμως από το 1939, όταν εξέλιπε ακόμη ένα εμπόδιο, που ήταν ο έμπιστος του βασιλιά Γεωργίου υπουργός Παιδείας Γεωργακόπουλος, ο οποίος δεν έβλεπε με καλό μάτι την είσοδο της Ε.Ο.Ν. στα σχολεία. Ο αγγλόφιλος βασιλιάς, μετά το ζήτημα που ενέσκηψε με τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στα τέλη του 1938, ενέδωσε στην απαίτηση του Μεταξά να απομακρυνθεί ο έμπιστός του και να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Παιδείας. Ο Μεταξάς ανέλαβε τα επιπλέον καθήκοντα της Παιδείας στις 29 Νοεμβρίου 1938, με επιδίωξη την απόλυτο ενσωμάτωση των καθ’ αυτό εκπαιδευτικών ζητημάτων με τας αρχάς και τους σκοπούς της 4ης Αυγούστου.
 
Επίσης, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ε.Ο.Ν. με το Σχολείο ο Μεταξάς ήτο κάθετος. Δεν θεωρεί την Ε.Ο.Ν. θεσμό ανταγωνιστικό του Σχολείου αλλά αλληλοσυμπληρούμενο. Καθ’ όλην την διάρκειαν του 1938 μπαίνουν οι βάσεις για την δημιουργία της μεγάλης Ε.Ο.Ν. Από τις αρχές του χρόνου αρχίζει να εκδίδεται το ιδεολογικό όργανο της Ε.Ο.Ν. « Η Νεολαία » και δημιουργούνται συνεχώς καινούρια τμήματα.
 
Οι αντιδράσεις προς την Ε.Ο.Ν. όμως εσυνεχίζοντο, όχι από τους νέους οι οποίοι βρήκαν στην Οργάνωση μια δημιουργική δραστηριότητα κι ένα υψηλό ιδανικό, αλλά από την κεντρική εξουσία και ιδιαίτερα από το Παλάτι. Ο Βασιλεύς έβλεπε ότι ο Μεταξάς αύξανε την επιρροή του τόσο στο λαό αλλά και ιδιαίτερα στη Νεολαία. Η ύπαρξις άλλων νεολαιών, παραθρησκευτικών, πολιτιστικών, κ.λ.π., συχνά παραρτημάτων διεθνιστικών οργανώσεων (  ΧΑΝ, ΧΕΝ, Πρόσκοποι, κ.λ.π.  ), απετέλεσε ένα ακόμη εμπόδιο στη δημιουργία μιας πανελλαδικής και εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας. Ο Μεταξάς κατάφερε να κάμψει τις αντιρρήσεις Βασιλέως και Διαδόχου, χάρις στην  εμμονή του στο ζήτημα της Νεολαίας αλλά και στη μαζικότητα που έπαιρνε αυτή. Έτσι λοιπόν, οι Οργανώσεις αυτές διαλύθηκαν τον Ιούνιο του 1939. Ο συμβιβασμός Παλατιού και Μεταξά στο ζήτημα της Νεολαίας είχε επιτευχθεί από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν απενεμήθη στον Διάδοχο ο τιμητικός βαθμός του Γενικού Αρχηγού. Ουσιαστικός Αρχηγός της Ε.Ο.Ν. ήταν ο ίδιος ο Μεταξάς έχοντας το βαθμό του  Γενικού Επιθεωρητή και  ο οποίος θα όριζε  τον εκάστοτε Κυβερνητικό Επίτροπο.
 
Τον Νοέμβριο του 1939 η Ε.Ο.Ν. αριθμεί πάνω από 750 000 μέλη που προέρχονται  απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις. Πλούσιοι και πτωχοί, αγόρια και κορίτσια, παιδιά του Σχολείου αλλά και της εργασίας, ίσα και αλληλέγγυα μεταξύ τους, φορώντας  την ίδια σκουρόχρωμη μπλε στολή και χαιρετώντας με προτεταμένο το δεξί χέρι, με ενθουσιασμό προσβλέπουν σε αυτό που λέει ο Ύμνος τους: ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ.
 
 
Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Ν.
 
Στην γλυκειά μας την Πατρίδα
την τρανή κι ιστορική
συ απόμεινες ελπίδα
Νεολαία Ελληνική.
 
Την ολόθερμη ψυχή της
εθνική φωτίζει αυγή
κι ο Μεγάλος Κυβερνήτης
πάντα εμπρός την οδηγεί.
 
Εμπρός, για μια Ελλάδα νέα
εμπρός, μ’ ελληνική καρδιά
εμπρός, περήφανα γενναία
ναι, της Ελλάδος τα παιδιά.
 
Εμπρός, η δόξα η παληά μας
να ξαναζήση είναι καιρός
με τον μεγάλο Βασιληά μας
εμπρός, πάντοτε εμπρός!
 
 
Τον Μάιο του 1939 επικυρώνεται ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Ε.Ο.Ν. και δι’ αυτού ορίζονται όλα τα διοικητικά καθήκοντα και ο τρόπος λειτουργίας. Το όνειρον του Μεταξά για μια εθνική νεολαία παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Για τον Μεταξά η Ε.Ο.Ν. ήτο έργο ζωής επί του οποίου στήριζε τις μέγιστες ελπίδες. Η Ε.Ο.Ν. ήτο γι’ αυτόν το πολυτιμότερον έργον του ως πολιτικού προσώπου.
Η Ε.Ο.Ν. γίνεται το επίκεντρο της καθημερινής ζωής των νέων σε όλη την Ελλάδα, από την μικρότερη κωμόπολη και χωριό έως τα μεγάλα αστικά κέντρα. Παντού νέοι και νέες δραστηριοποιούνται υπό τας διαταγάς της Οργανώσεως. Διοργανώνονται αθλητικοί αγώνες, καλλιτεχνικές παραστάσεις, γίνεται εθνική διαπαιδαγώγηση και εθνική διαφώτιση, σύμφωνα με τις κοινωνικές και πολιτικές κατευθύνσεις της 4ηςΑυγούστου.  Τ α νεαρά αγόρια εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές ασκήσεις για να είναι προετοιμασμένα σε αυτά που θα αντιμετωπίσουν αργότερα ως άνδρες. Από το σύνολο των νέων διακρίνονται οι άριστοι. Η αξιοκρατία ασχέτως κοινωνικής προελεύσεως αποτελεί βασικό στοιχείο της Οργανώσεως. Οι καλύτεροι επιβραβεύονται με ηθικές αμοιβές. Πρώτα και πριν απ’ όλα η συμμετοχή της Ε.Ο.Ν. στην κοινωνία στηρίζεται στον εθελοντισμό. Τα αγόρια και τα κορίτσια της Ε.Ο.Ν. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Πρόνοια.
 
Δυόμισι χρόνια μετά την ίδρυσή της, τον Μάιο του 1940 πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, το Δεύτερο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Ο.Ν. Ο Μεταξάς στο λόγο του χαριτολογώντας προέτρεψε τους συμμετέχοντες να μην επηρεασθούν από το περιβάλλον της αίθουσας η οποία είχε κτιστεί για άλλους λόγους, αναφέροντας για τον κοινοβουλευτισμό ότι « εφύγαμεν από αυτά πλέον». Επίσης τους παρότρυνε να πουν με θάρρος και πίστη τις απόψεις τους σε οιανδήποτε ελληνική γλώσσα και με οιονδήποτε ύφος, για να μπορέσει το Συνέδριο να καταλήξει σε πρακτικά συμπεράσματα.
 
Η Ε.Ο.Ν. ευρίσκεται τότε στον Κολοφώνα της δόξης της. Πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη συμμετέχουν στην Οργάνωση. Μια νέα γενιά αποκομμένη από τα κομματικά μίση του παρελθόντος, ενεργή, δυνατή και με πίστη στο μέλλον αρχίζει να διαμορφώνεται. Είναι η γενιά που θα δημιουργήσει το Έπος των Βορειοηπειρωτικών βουνών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940. Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσφορά των νέων της Ε.Ο.Ν. που δεν πολέμησαν λόγω ηλικίας και παρέμειναν στα μετόπισθεν.
 
Δυστυχώς η μεγαλειώδης προσπάθεια του Μεταξά για την Νεολαία ανεκόπη λόγω του υπόπτου θανάτου του τον Ιανουάριο του 1941. Παρ’ όλη την έλλειψη του Αρχηγού η Οργάνωσις, όπως διαφαίνεται από την προκήρυξη του Κυβερνητικού Επιτρόπου στις 2/2/1941, θέλει και θα συνεχίσει να υφίσταται και χωρίς την παρουσία του Ιωάννου Μεταξά: « Απαιτώ από τους Βαθμοφόρους όπως αντιληφθούν και μη λησμονήσουν ποτέ, ότι εις υπάρχει και παραμένει και θα παραμείνει πάντοτε Αρχηγός της Ε.Ο.Ν., ο Ιωάννης Μεταξάς ».
 
Η Ε.Ο.Ν. θα διαλυθεί μετά την κατάρρευση του μετώπου τον Απρίλιο του 1941, θα διατηρήσει όμως την αίγλη της και το μύθο της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κομμουνιστές ονόμασαν την αντιστασιακή νεολαιίστικη οργάνωσή τους Ε.Π.Ο.Ν., όνομα ομόηχο του Ε.Ο.Ν., που συνειρμικά παραπέμπει στην Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, εκμεταλλευόμενοι έτσι τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Η Ε.Ο.Ν. ήτο ένα από τα κορυφαία έργα του καθεστώτος της 4ης  Αυγούστου και προσωπικά του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννου Μεταξά. Αν και με ολιγόχρονη Ιστορία, σφράγισε με την παρουσία της μια εποχή και αποτελεί πρότυπο οργάνωσης Νεολαίας ακόμα και σ’ ένα σύγχρονο Λαϊκό Εθνικό Κράτος.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Κ. Μπαρμπαρούσης : Ερώτηση για την ρύθμιση εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων στην ATELEASING

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ATELEASING»

Δυνάμει της από 27-07-2012 σκανδαλώδους απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, το «υγιές» τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.
Από την απόφαση αυτή ελλείπει κάθε ρύθμιση αναφορικά με την ATE LEASING, θυγατρική εταιρεία της Αγροτικής, με αποτέλεσμα το εργασιακό παρόν και μέλλον των 41 εργαζόμενων σε αυτήν να είναι εντελώς αβέβαιο.
Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι της ως άνω εταιρείας υλοποιούν, εκτός των άλλων, το πολύ σημαντικό πρόγραμμα χρηματοδότησης της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σταθμών σε ιδιόκτητη αγροτική γη.
Το πρόγραμμα αυτό ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ και η ματαίωσή του θα σημάνει οικονομική καταστροφή για χιλιάδες αγρότες.

Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Θα υπάρξει ρύθμιση για την συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδότησης των Φωτοβολταϊκών Έργων των επαγγελματιών αγροτών;

2) Θα υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να διασφαλιστεί το εργασιακό καθεστώς και μέλλον των 41 εργαζομένων στην εταιρεία ATELEASING, θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος;

ΑΘΗΝΑ, 02/07/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Βουλευτής ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κ. Μπαρμπαρούσης : Ερώτηση για τις προθεσμίες των αδειοδοτικών διαδικασιών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη για επαρκή χρονική παράταση στις προθεσμίες των αδειοδοτικών διαδικασιών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς των επαγγελματιών αγροτών»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, περίπου 6.200 επαγγελματίες αγρότες υπέβαλαν κατά το τέλος του 2010 αιτήματα στη ΔΕΗ προκειμένου να εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητη αγροτική γη φωτοβολταϊκούς σταθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 3851/2010.
Από αυτούς, περίπου 4.900 είχαν λάβει μέχρι την 31/12/2011 προσφορά σύνδεσης από τη ΔΕΗ, ενώ σήμερα λειτουργούν, κατ’ εκτίμηση, μόλις 300 αγροτικοί φωτοβολταϊκοί σταθμοί.
Μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αγροτών, οι οποίοι έχουν υλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις προβλεπόμενες αδειοδοτικές διαδικασίες, βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω του ουσιαστικού αποκλεισμού της πρόσβασής τους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, σε δανειακά κεφάλαια αλλά και της αδυναμίας χρηματοδότησης των επενδύσεών τους αποκλειστικά από ίδιους πόρους λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.
Συνεπακόλουθα εμφανίζεται από πλευράς τους, για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνονται οι ίδιοι, ασυνέπεια εκπλήρωσης των προβλεπόμενων από την αδειοδοτική διαδικασία όρων (χρηματοοικονομικών, χρονικών κ.λ.π.) με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία τους να έχει ήδη, ή να κινδυνεύει άμεσα, να απωλέσει τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ (οριστική απόρριψη του φακέλου της άδειας/αρχειοθέτησής του).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Προτίθεται να χορηγήσει επαρκή χρονική παράταση στις προθεσμίες των αδειοδοτικών διαδικασιών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς των επαγγελματιών αγροτών;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Κ. Μπαρμπαρούσης : Ερώτηση για την αδυναμία λειτουργίας του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»

Ο ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, ο οποίος λειτουργεί από το έτος 1993, με έδρα την Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου και αρδεύει έκταση 5.300 στρεμμάτων, βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το έτος 2011 να μην μπορέσει να λειτουργήσει το αρδευτικό του έργο και να μην αρδευτούν τα κτήματα των μελών, με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία της περιοχής.
Το πρόβλημα αυτό συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα πιο οξυμένο, διότι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, την ΑΤΕ αλλά και το προσωπικό το οποίο εργάζεται απλήρωτο από το έτος 2011 ακόμη, έχουν αυξηθεί. Η Γενική συνέλευση του Οργανισμού με την αριθ. 4/3-6-2012 πράξη της, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να δώσει λύσεις στο θέμα, έκρινε αδύνατη τη λειτουργία του αρδευτικού έργου και την αρδευτική περίοδο 2012, με τραγικές συνέπειες για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής των οποίων τα κτήματα θα συνεχίσουν να παραμένουν ακαλλιέργητα, αλλά και για την βιωσιμότητα του αρδευτικού έργου, διότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη φθορά το αντλιοστάσιο και το αρδευτικό του δίκτυο, δεδομένης και της μη λειτουργίας του το έτος 2011.
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, δεν οφείλονται σε κακή διαχείριση, σπατάλη νερού, αλόγιστη λειτουργία των μηχανημάτων, σε πλεονάζων προσωπικό ή σε κακή πληρωμή των μελών του και σε παλιές τους οφειλές. Οφείλεται στη μεγάλη κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για να μεταφερθεί το νερό σε μήκος και ύψος που βρίσκεται η δεξαμενή του αρδευτικού έργου και στην ιδιαιτερότητα του εδάφους.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το έτος 2009 η καλλιεργημένη έκταση ανέρχονταν στα 2.612 στρέμματα και η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας για την άρδευση τους το ποσό των 92.526,00 Ευρώ ήτοι αναλογία 35,50 Ευρώ ανά στρέμμα. Το δε έτος 2010 η καλλιεργημένη έκταση ανέρχονταν στα 3.110 στρέμματα και η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας για την άρδευση τους στο ποσό των 128.050,73 Ευρώ ήτοι αναλογία 41,00 Ευρώ ανά στρέμμα.
Αυτό όμως στερεί την προοπτική για τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι δεν μπορούν να επιδοθούν στις υπάρχουσες αλλά και σε νέες καλλιέργειες (ροδιές, ακτινίδια κλπ.) και το μέλλον της περιοχής χωρίς το αρδευτικό έργο προβλέπεται δυσοίωνο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αρδευτικών αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου;

Αθήνα, 30/07/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ